Spaans Navarra: land van uitersten

Hidden gems: 3 veelzijdige bestemmingen in Europa

Met een kersvers jaar komt een kersverse dosis vakantiedagen. Hoog tijd voor een eveneens verse portie reisinspiratie dus, met een paar onontdekte plekken: drie veelzijdige bestemmingen in Europa.

3 veelzijdige bestemmingen in Europa

Zoek jij nog een veelzijdige vakantiebestemming in Europa? Deze drie bestemmingen bieden alles, van strand tot bos en bergen.

Guernsey, Brits Kroonbezit

Een zacht klimaat met milde winters en zonnige zomers, internationale keuken en vol cultuur & natuur. Alle kenmerken van een Zuid-Europese bestemming, maar Guernsey is een van de Kanaaleilanden.

Cultuur-fans gaan naar hoofdstad Saint Peter Port. Hier vind je onder meer het voormalige huis van Victor Hugo en historisch kasteel Castle Cornet. Voor foodies en shopfanaten zijn er genoeg restaurants waar de catch of the day op het menu staat en winkels om eens lekker te gaan shoppen. Natuurliefhebbers hebben een heel eiland om te verkennen, van uitgestrekte zandstranden tot hoge kliffen.

Geen typische locatie voor vakantiegangers (en helaas ook niet de goedkoopste), maar daarom juist interessant.

Meer lezen over Guernsey:

Little Chapel, Guernsey - Wat zij zegt

Montefeltro, Italië

Waar Umbrië en Toscane alom bekende vakantiegebieden zijn, is het aangrenzende Le Marche met subregio Montefeltro een stuk minder bekend. Zonde, want deze regio kent lange tradities, een indrukwekkende geschiedenis en niet te vergeten, het zwarte goud: truffels.

Of je nu wilt ontspannen in een vakantievilla bovenop een afgelegen heuvel, met privézwembad en prachtig uitzicht over beboste bergen en groene dalen, of liever vertoeft in steden als Urbino of pittoreske buurstadjes, Montefeltro is een regio die je eigenlijk niet mag missen.

Vooral aan te raden voor wie op zoek is naar natuur en culinaire hoogstandjes.

Meer lezen over Le Marche:

10x Doen in Montefeltro: maak een roadtrip met een oldtimer De groene heuvels van Le Marche

In Noord-Spaanse autonome regio Navarra heb je alles binnen handbereik: op slechts een uurtje rijden van hoofdstad Pamplona kun je jezelf aantreffen in een oerbos, semi-woestijn, strand of gebergte.

Pamplona is een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie. Ga pintxos happen in Pamplona, bezoek een van de vele wijnhuizen in de regio, wandel mee over de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela of dwaal door de Irati-bossen en eindeloze vlakten in Bardenas Reales, waar afgelopen jaar nog afleveringen voor Games of Thrones werden opgenomen.

Meer lezen over Navarra:

Bardenas Reales, Navarra, Spanje

Welke veelzijdige bestemmingen in Europa kun jij aanraden?

6 reacties
  1. Gaaf! Mooi lijstje, Navarra lijkt me super. Ik vind Andalusië en Slovenië de mooiste bestemmingen in Europa tot nu toe. Ga binnenkort Montenegro ontdekken.

  2. Leuk blog. Het wordt op 14 februari ook geplaatst op facebook.com/verrassendgeregeld.

  3. Een parel waar ik zelf nog niet geweest ben, maar die hoog op mijn bucketlist staat is Madeira. Daar wil ik zo graag heen, nu nog mijn man overtuigen. De isle of man staat er ook op, ook zo’n parel.

  4. Prachtige bestemmingen, vooral Guernsey lijkt me prachtig! Heb een keer een documentaire gezien en het staat nu op mijn travellist!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen