Leukste steden in Nederland: Gracht in Amsterdam

Bijzonder overnachten in Nederland: ontdek unieke accommodaties en slaapplekken!

Ben jij op zoek naar een unieke ervaring tijdens een nachtje weg in Nederland? Vergeet dan de standaard hotelkamers en ga voor een bijzondere overnachting! Van een relaxen in een iconische Airstream in Twente tot slapen op 100 meter hoogte in de Rotterdamse Euromast, hier wil je slapen! 

Bijzondere hotels in Nederland

Nederland biedt talloze mogelijkheden voor een bijzonder verblijf. Of je nu op zoek bent naar een romantische escapade, avontuur of gewoon iets anders dan een standaard hotelkamer, er is voor ieder wat wils. In ons kleine kikkerlandje zijn er talloze accommodaties te vinden die net even anders zijn dan anders. Laat je inspireren en ontdek de leukste plekjes voor een onvergetelijke overnachting.

Slapen in een hijskraan of de Euromast: Hier kun je uniek overnachten in Nederland

Om bijzonder te overnachten binnen onze landsgrenzen zijn meer dan genoeg opties. En daar hoef je heus niet per se een dikke smak geld voor neer te leggen. Ik ging op onderzoek uit en vond de allermooiste bijzondere hotels in Nederland, voor elk budget. Super leuk voor een nachtje weg in Nederland wanneer je iets te vieren hebt of gewoon geen zin hebt in een gewoon hotel.

Deze unieke accommodaties laten zien hoe bijzonder overnachten in Nederland kan zijn. Dit zijn de meest bijzondere accommodaties in Nederland voor een onvergetelijke nacht.

Bijzondere hotels in Amsterdam

Onze hoofdstad is creatief als het aankomt op bijzondere hotels voor unieke overnachtingen in eigen land. Zo kun je hier slapen op een woonboot of bovenin een oude havenkraan! Laat je inspireren voor je volgende nachtje weg met deze bijzondere accommodaties.

1. Bijzonder hotel in Amsterdam: Prinsenboot

Beleef de charmante grachten van Amsterdam vanaf je eigen privé houseboat. Veel van deze boten beschikken over moderne faciliteiten en bieden een uniek uitzicht op de stad. Deze woonboot is gelegen aan de Prinsengracht, om de hoek van het Museum Van Loon (150 m) en het FOAM Fotografiemuseum (200 m). De boot is van alle gemakken voorzien, met eigen keuken, een balkon en drie verschillende suites.

Ook slapen op de Prinsenboot? Boek je verblijf snel!* Vanaf €193,- per nacht.

Overnachten in Holland: slapen op de Prinsenboot in Amsterdam

Beleef Amsterdam eens vanaf het water en overnacht op een intieme woonboot

2. Amsterdam: Hotel Not Hotel

Vlakbij de Amsterdamse Kinkerstraat vind je het Hotel Not Hotel. Het hele hotel is ingericht als een grote woonkamer en heeft kamers met een uniek concept; elke kamer (variërend van 5 tot 23 vierkante meter groot) heeft een geweldig eigen thema en een ander verhaal en beschikt over een eigen of gedeelde badkamer. Slaap bijvoorbeeld in een king-size bed in Tram 965, achter een geheime boekenkast, in een Spaanse villa of hoog bovenin een kraaiennest!

Bar Kevin Bacon (vernoemd naar ja) verwelkomt serveert fancy cocktails en mocht je liever buiten de deur eten: de Foodhallen liggen op slechts 10 minuten lopen.

Ook slapen in deze grote woonkamer? Boek je verblijf in Hotel Not Hotel hier.* Vanaf €47 per nacht.

3. The Crane (Amsterdam)

Het Amsterdam the Crane by YAYS ligt in Zeeburg en is met recht bijzonder te noemen: wat anders kun je een luxe appartement in de top van een monumentale havenkraan noemen? Vanuit het maar liefst drie verdiepingen tellende appartement heb je een panoramisch uitzicht over het IJ.

Er zijn 2 slaapkamers, een zithoek en zelfs een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser. De badkamer (met gratis toiletartikelen) heeft een bad en een aparte douche. Er is ook een bezorgdienst voor levensmiddelen beschikbaar, zodat je zelf niet eens op pad hoeft.

Bekijk hier beschikbaarheid en prijzen* >>

Amsterdam the Crane by YAYS (foto via Booking)

Bijzonder overnachten in Amsterdam the Crane by YAYS (foto via Booking)

4. Slapen in een 737 Cockpit Suite (Amsterdam)

Deze bijzondere suite in het Corendon City Hotel in Amsterdam heeft een ruim slaapgedeelte met een echte Boeing 737 cockpit naast het bed! Dat is pas bijzonder slapen en wakker worden!

Aletta Jacobslaan 7, 1066 BP Amsterdam – Bekijk hier beschikbaarheid en prijzen* >>

Boeing 737 Cockpit Suite in het Corendon City Hotel Amsterdam



Booking.com

Hier kun je uniek overnachten in Nederland

Ook in de rest van Nederland vind je bijzondere accommodaties voor een unieke overnachting in eigen land. Laat je inspireren door deze toffe locaties!

5. Slapen in Dordrecht: Villa Augustus

OP vijftien minuten van het oude centrum van Dordrecht ligt Villa Augustus, gevestigd in een voormalige watertoren. Hierdoor kun je op de bovenste verdieping genieten van een bijzonder 360-graden panorama-uitzicht over het waterlandschap van de stad.

De villa heeft naast een eigen biologische moestuin ook een pittoresk café en een eigen bakkerij. Een ideale locatie voor een weekendje smullen van zelfgemaakte seizoensproducten en delicatessen dus.

Ook slapen in deze voormalige watertoren? Boek je overnachting in Villa Augustus hier.* Vanaf €125,- per nacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Villa Augustus (@villa_augustus) op

6. Uniek hotel in Rotterdam: Euromast

Wakker worden met een wereldstad aan je voeten? Dat kan in Rotterdam, waar je fantastische hotels vindt. Daar kun je overnachten in de Euromast, waar twee luxueuze suites in dit iconische bouwwerk zich op een hoogte van maar liefst 100 meter bevinden. Goed voor een verbluffend uitzicht op Europa’s grootste haven vanaf het balkon.

Lees ook: Tips voor een heerlijk weekend Rotterdam deze zomer

Als je een weekend ultiem wilt cocoonen, kun je diner en ontbijt op je eigen hotelkamer laten serveren, maar een diner in het restaurant met uitzicht op de Rotterdamse skyline is ook de moeite waard.

Een overnachting in de Euromast boek je onder meer hier.* Vanaf €385,- per nacht voor twee personen.

7. Wikkelhouse Apeldoorn: duurzaam huisje van karton

Het Wikkelhouse in Apeldoorn is een klein huisje van karton (!). Gerecycled karton om precies te zijn, en het is gebruikt om vier duurzame tiny houses van te maken. De huisjes staan op het terrein van Stayokay Apeldoorn en kunnen elk 4 personen kwijt.

Elk huisje heeft een eigen keukentje, douche en toilet. Stayokay Apeldoorn ligt in het bos dus je kunt direct op pad om de Veluwe verkennen. Een bijzondere overnachtingsplek dus.

*Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier >>

Lees ook: Bijzonder overnachten op de Veluwe

8. Drijfpaleis Arnhem

Op de Rijn in Arnhem ligt een woonboot waar je kunt overnachten: het kleurrijke Drijfpaleis ligt aan de Boterdijk, heeft twee slaapkamers, een fijn zonneterras en er is zelfs een tuin met mozaïek. De Korenmarkt ligt op 850 meter afstand, het treinstation op 600 meter.

Boterdijk 13, 6812 CZ, Arnhem – Vanaf p.p. Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid >>

9. Camp Silver Twente Hideaway

Camp Silver Twente Hideaway is een klein resort op een rustige plek in het prachtige groene landschap van Twente. Je overnacht hier in een Amerikaanse Airstream, die speciaal voor Camp Silver zijn vormgegeven door ontwerper Christopher Deam uit San Francisco. Elke Airstream is ingericht als een luxe hotelkamer voor 2 personen.

Op het terrein van Camp Silver Twente is een privé-sauna aanwezig. De sauna is gebouwd van red cedar wood uit Californië. De barrelsauna en de stortdouche staan in een omheining tussen de bomen en groene struiken. Na het saunabad en een ijskoude douche kun je vervolgens lekker relaxen.

Ootmarsumseweg 320, 7667 PC Reutum – Vanaf € 62,50 p.p. Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid >>

Overnachten in een Airstream (foto via Unsplash)

Overnachten in een Airstream (sfeerbeeld via Unsplash)

10. Hotel Spoorzicht & SPA (Groningen)

Hotel Spoorzicht & SPA ligt in het Groningse Loppersum. Het stijlvolle pand werd eind negentiende eeuw oorspronkelijk ontworpen en gebouwd door eerste eigenaar en architect Oeds de Leeuw Wieland en was voorheen een ‘Logement & Koffiehuys Spoorzicht’.

Inmiddels huist in het statige pand een nieuw hotel met een luxe spa, die in het naastgelegen voormalige Raadhuis is gevestigd. Modern en stijlvol overnachten in een statig Rijksmonument, waar je nu zelf de ‘nieuwe oude sfeer’ kunt gaan proeven.

Molenweg 11, 9919 AE Loppersum – Bekijk hier de beschikbaarheid en actuele prijzen >>

Uit eten in Groningen: 12x heerlijk eten en drinken in Groningen

11. Bijzonder overnachten op Texel: Pastorie Stella Marie

Pastorie Stella Marie ligt in Oudeschild, een vissersdorpje aan de oostkant van Texel en het enige dorp van het eiland dat direct aan zee ligt. Het ontbijt wordt in de tuinkamer geserveerd. Bij mooi weer kun je lekker ontbijten in de binnentuin.

Je boekt je verblijf in B&B Stella Marie o.a. hier.* Vanaf €265 voor 2 nachten.

Overnachten op Texel: Pastorie Stella Marie

Lees ook: Leukste vakantiehuisjes voor last minute vakantie in Nederland

Verblijf op een authentieke boerderij op een van de Waddeneilanden en beleef de ongerepte natuur en rust van het eiland.

12. Kasteelhotel Bloemendal in Vaals

Middenin het Limburgse Vaals vind je Kasteelhotel Bloemendal, gevestigd in een voormalig neoklassiek herenhuis. Het hedendaagse hotel biedt luxueuze kamers en suites, elk met hun eigen kenmerkende stijl en karakter. Geniet van een heerlijk ontbijt in de het restaurant, drink een cocktail in een van de twee bars en wandel door de stijlvolle tuin.

Boek hier je overnachting in Kasteel Bloemendal*.

Adres: Bloemendalstraat 150, 6291 CM Vaals

Overnachten bij Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals, Zuid-Limburg

Wat voor bijzonder verblijf je ook kiest, een ding is zeker: je zult een onvergetelijke ervaring hebben en met veel herinneringen naar huis terugkeren. Boek nu jouw unieke accommodatie en beleef bijzonder overnachten in Nederland.

Waar zou jij willen overnachten in Nederland?

*Deze post bevat affiliate links. Als je een verblijf boekt via een van deze links kost het jou niets extra’s. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
6 reacties
  1. Leuke tips voor een overnachting in ons eigen kikkerlandje. Het liefst breng ik mijn zomer in NL op Texel door. Een goed hotel op Texel is dan ook een must!

  2. oooh! ik zou zo graag naar Texel gaan! maar dan juist in een kneuterige bungelow verblijven. Het not hotel ziet er trouwens ook erg gaaf uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen