Hotel New York in Rotterdam

7 rooftop bars & terrassen om het weekend in te luiden

Ook zo toe aan een zomers weekend en ongegeneerd genieten van mooi weer en je vrije tijd? Deze zeven rooftop bars & terrassen zijn ideale plekken om je weekend in te luiden!

7 rooftop bars & terrassen om het weekend in te luiden

Heb jij ook zo’n zin om deze zomer lekker op pad te gaan en op de leukste terrassen het weekend te vieren? Dit zijn een paar van de leukste rooftop bars en terrassen om je weekend in te luiden!

1. Het Volkshotel, Amsterdam

Op de zevende verdieping van het Amsterdamse Volkshotel ligt Canvas, het rooftop restaurant van het hotel. Het Volkshotel is sowieso geen standaardhotel en dat is ook in Restaurant Canvas te merken: de blauwe bar is een blikvanger in het verder minimalistische en vooral stijlvolle ingerichte restaurant. Wie zin heeft om tot in de late uurtjes het weekend te vieren, kan terecht bij Club Canvas.

Het Volkshotel, Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam

Verblijf in het Volkshotel* >>

2. Hotel New York, Rotterdam

Het terras van Hotel New York is vooral bij mooi weer een top plek om je weekend in te luiden. Op de kop van de Wilhelminapier voelt het als een jetset vakantie met uitzicht op de Rotterdamse skyline en de boten op de Maas. Ga languit in één van de strandstoelen of trakteer jezelf op een van de smakelijke broodjes, salades of plateau oesters.

Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam

Verblijf in Hotel New York* >>

Hotel New York in Rotterdam

Foto door Mario Calma // Shutterstock.com

3. Mr Porter, Amsterdam

Over de kwaliteit van het eten en de prijsverhouding zijn de meningen verdeeld, maar voor het uitzicht moet je een bezoek aan Mr Porter in het W Amsterdam Hotel zeker niet laten!

Al is het alleen maar om aan de karakteristieke 360° bar een cocktail te drinken terwijl je intussen van een schitterend uitzicht over de skyline van Amsterdam geniet. Helemaal los gaan? Het dakterras heeft zelfs een zwembad!

Mr. Porter, Spuistraat 175, Amsterdam

Verblijf in het W Amsterdam Hotel* >>

4. Zee van Tijd, Nes, Ameland

Op zoek naar een rustiger plek om je weekend in te luiden? Neem plaats op een van de stoelen of banken bij Hotel Restaurant Zee van Tijd op Ameland. Dit waddeneiland biedt rust en genoeg lekker eten & drinken om je weekend lekker te beginnen.

Rixt van Doniastraat 18, 9163 GR Nes, Ameland

Verblijf in Hotel Restaurant Zee van Tijd* >>

5. nhow, Rotterdam

Voor een spectaculair uitzicht over Rotterdam strijk je neer op het dakterras van Hotel nhow Rotterdam. Lekker met een wijntje en hapjes genieten van de zon en het uitzicht op de beroemde Erasmusbrug. Hongerig? De biefstuk met huisgemaakte friet staat zo voor je neus!

nhow Rotterdam, Wilhelminakade 137, 3072 AP Rotterdam

Verblijf in nhow Rotterdam* >>

Cruise to Nowhere afvaart Rotterdam Erasmus - Watzijzegt.com

Bijzonder overnachten in Rotterdam (+de mooiste boetiekhotels in Rotterdam)

6. Fontein Rooftop, Rotterdam

Op de tiende verdieping van het voormalig Shell gebouw in Rotterdam vind je Fontein. Vanaf deze plek heb je een adembenemend uitzicht op het Hofplein en de Coolsingel. Reserveer een tafel in het rooftop restaurant en geniet van een uitgebreid vijf gangen verrassingsmenu van Fonteins chef Ronald Koolmees. Het menu wisselt wekelijks. Vanaf 18.30 uur word je naar boven begeleid en start je (bij mooi weer) met een bubbel of gin-tonic op het dakterras, waarna iedereen tegelijk aan tafel gaat. Een drankje na het eten kan op het terras, waar je samen geniet van de late avondzon.

Rooftop bars & terrassen om het weekend in te luiden: Fontein Rooftop, Rotterdam

7. Hotel De Wereld, Wageningen

Middenin het centrum van Wageningen ligt het historische Hotel De Wereld. Bij mooi weer kun je buiten op het prachtige terras genieten van een heerlijke lunch of diner uit de keuken van restaurant LEV. @ de Wereld. Lekker aan de rand van het centrum, onder een met lampionnen verlicht terras, met uitzicht op het historische hotel en de Aula van de Wageningen Universiteit.

5 Mei Plein 1, 6703 CD Wageningen

Verblijf in Hotel de Wereld* >>

Wat zijn jouw favoriete rooftop bars en terrassen?

*Deze post bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

2 reacties
  1. Leuke adresjes om ergens iets te gaan eten en drinken ;-)
    Hier zijn ook nog veel meer leuke adressen waar je een mooie zomerse avond kan vertoeven ……

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen