8x Wat zij zegt over solo-reizen en handige reistips

Last-minute zomervakantie: zomerse stedentrip bestemmingen

Terwijl de eerste zwarte zaterdagen inmiddels achter de rug zijn, kan het zomaar zijn dat jij nog geen vakantieplannen hebt. Zin om deze zomer nog weg te gaan? Deze last-minute stedentrip bestemmingen voor je zomervakantie brengen je vast acuut in vakantie(be)stemming.

Last-minute stedentrip bestemmingen voor je zomervakantie

Ook zo’n zin in zomervakantie, maar nog steeds geen concrete plannen? Ik liet me inspireren door Google Flights en geef je vijf suggesties waar ongetwijfeld ook iets voor jou tussen zit, of je nu cultuurfanaat, feestbeest of zonaanbidder bent. Deze zomerse stedentrips zijn tof voor een fijne zomervakantie!

Voor fans van architectuur, cultuur & strand

⇒ Barcelona

Met augustus als heetste maand is Barcelona misschien niet voor elke vakantieganger geschikt. Maar als jij op zoek bent naar prachtige gebouwen en architectuur – hallo Gaudí – en een dagje cultuur snuiven wil afwisselen met een dagje zon en strand, dan is Barcelona dé last-minute stedentrip bestemming voor jou!

Boek hier je hotel in Barcelona* >>

Beklim bijvoorbeeld de Turó de la Rovira, waar de bekende bunkers del Carmel zich bevinden, voor het mooiste 360 graden uitzicht over Barcelona.

⇒ Lissabon

Je hebt gelijk, Lissabon ligt niet echt aan het strand maar wel in de buurt. Het badplaatsje Cascais ligt op zo’n 25 minuten reizen met de trein vanaf de hoofdstad dus dichtbij genoeg voor een dagje uit. Daarnaast barst Lissabon van de gezellige barretjes, leuke winkels en de beste seafood restaurants.

Een stedentrip naar Lissabon biedt je dus alles voor een zonnig weekend vergapen aan talrijke historische monumenten, opvallende kerken en musea. Verdrink in melancholische fado en kleur de volgende dag bij op het strand net buiten de stad.

Laat je verleiden door Lissabons’ relaxte ‘estilo de vida’ en boek nu een hotel in Lissabon* >>

4x Waarom Lissabon als stedentrip-bestemming op mijn verlanglijstje staat

Voor liefhebbers van gezelligheid en donker bier

⇒ Dublin

Dublin is de stad voor mensen die geen typische zon-bestemming zoeken en liever met een goede pint of whiskey luisteren naar live muziek die in elke pub en op elke straathoek wel te vinden is. Er is ook nog eens meer dan genoeg gratis te doen, zodat je je geld mooi kunt besteden aan die extra pint of een treinritje naar buiten de stad.

Maak je op voor een last-minute naar de Ierse hoofdstad en boek hier een hotel in Dublin* >>

Last-minute zomervakantie: zomerse stedentrip bestemmingen: Temple Bar in Dublin

Voor feestbeesten en zonaanbidders

⇒ Ibiza

Met 300 zon-dagen per jaar is Ibiza niet alleen de place to be voor feestvierders. Vakantiegangers die gegarandeerd zon zoeken en daarnaast de rijke geschiedenis én cuisine van het eiland willen ontdekken, zijn hier net zo goed op hun plek. Prachtige stranden, eeuwenoude zoutvlaktes, diepe grotten, er is meer te ontdekken dan alleen het nachtleven.

Maak je klaar voor een week(end) feesten en zoek hier een hotel in Ibiza-stad* >>

Last minute zomerse stedentrip: ga naar Ibiza

⇒ Miami

Zin om last-minute eens flink te uit te pakken? Vlieg dan naar Miami, een van de bekendste zonnige steden van de Verenigde Staten.

Niet alleen de stranden en het nachtleven zijn wet & wild, ook de natuur in de omgeving van de stad is beroemd (en berucht). Denk immers aan de spannende achtervolgingen door de met krokodillen doorspekte moerassen in tv-serie CSI: Miami.

Boek hier je hotel in Miami Beach of Miami* >>

Last minute zomervakantie: ga naar Miami

Zoek hier naar last-minute hotelaanbiedingen



Booking.com

Waar zou jouw last-minute zomervakantie heen gaan?

*Deze post bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Featured photo via Shutterstock.com

9 reacties
  1. Lissabon zou fantastisch zijn als ik in NL zou wonen! Vind die stad zo fijn! Nu zou ik een stedentrip boeken naar een leuk stadje in Colombia of als ik wat meer tijd heb in Peru of Ecuador. Daar wacht ik nog steeds op, op die tijd om een paar dagen naar La Paz te gaan ofzo. Lijkt me heel tof!

  2. wat handig thanks voor de tip!

    Ik ga dit jaar voor het eerst samen met mijn vriend op vakantie (ik wil naar italie)
    heb jij nog een leuk hotel of appartement dat je zegt, daar moet je naartoe gaan?
    wij houden van lopen, fietsen en dingen bekijken maar er moet wel een zwembad bij het hotel zitten en het liefst een zee of meer vlakbij het hotel of appartement! liefs

    1. Hi Rachel, bedankt voor je reactie! Het hangt er natuurlijk wel vanaf waar je precies heen gaat, Italië is groot ;-) Ik kan je Toscane, Umbrië en Le Marche als regio in elk geval wel van harte aanbevelen!

  3. Als ik zou mogen kiezen, dan zou ik zeker weten voor Miami gaan! Zou wel graag een keer naar Amerika willen. Barcelona is inderdaad een toffe stad. Ben daar echt verliefd op geworden toen ik hier 2 jaar geleden was!

  4. Als ik mag kiezen, doe dan maar Miami ;-) Nee, ik zou eerder voor iets in Europa gaan, waar het in de winter koud(er) is. Ik ben laatst naar Valencia geweest, dat is door de combi stad en strand ook een aanrader, vind ik.

    1. Haha, die staat bij mij ook bovenaan hoor! Maar eerst San Diego dit jaar! Valencia heb ik ook goede verhalen over gehoord inderdaad, lijkt me een mooie stad.

    1. Barcelona is leuk! Al is het voor mij inmiddels ook alweer aardig wat jaartjes geleden dat ik er was en was ik er toen ook maar een half dagje geloof ik. Tijd om terug te gaan!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen