Vegetarisch eten in Gent

11x Vegetarisch eten in Gent

Steeds meer restaurants zetten smakelijke vegetarische gerechten op de kaart. Zo ook bij onze zuiderburen, waar Gent zichzelf presenteert presenteert als Veggiehoofdstad van Europa. Een overzicht van restaurants die vegetarisch eten in Gent tot een feestje maken.

11x Vegetarisch eten in Gent

Vegetariërs – en flexitariërs als ik – hoeven in restaurants allang geen genoegen meer te nemen met een simpele salade of tosti zonder ham. Bij steeds meer restaurants spelen groenten een hoofdrol op het menu en staan vegetarische & veganistische gerechten steeds prominenter op de kaart. Restaurants in Gent zijn daarin voorloper.

De stad startte in 2009 zelfs met ‘Donderdag Veggiedag’, waarbij ze haar inwoners aanmoedigde op donderdag geen vlees of vis te eten. Ze geeft zelf het goede voorbeeld door in de stadsdiensten en -scholen die dag een vegetarische maaltijd te serveren. Het Gentse voorbeeld werd inmiddels al gevolgd door steden als São Paulo in Brazilië en Bremen in Duitsland.

Lekker én vegetarisch eten in Gent

 1. Balls & Glory (Jakobijnenstraat 6) – De naam doet niet vermoeden dat je bij Balls & Glory vegetarisch kunt eten, toch kun je hier als vegetariër zes dagen per week terecht voor vega ballen. Deze vegetarische ballen worden gemaakt van aranci en groenten en worden geserveerd met stoemp of salade. Aanrader!
 2. De Appelier (Citadellaan 47) – Eén van de eerste volledig vegetarische restaurants in Gent is De Appelier. Maandag t/m vrijdag geopend van 11:30 – 14:00 uur en 17:30 – 20:30 uur.

CITY GUIDE: 36 uur in Gent

Balls & Glory Gent

Bij Balls & Glory kom je ook als niet-vleeseter prima aan je trekken

 1. De Groene Waaier (Schoonmeerstraat 25) – Bij vegetarisch restaurant De Groene Waaier staan vaak kleurrijke en niet-standaard dagschotels op de kaart. Elke vrijdagavond wordt een speciaal menu geserveerd. Maandag t/m vrijdag geopend tussen 12 – 14 uur en op vrijdagavond van 19:00 -21:30 uur.
 2. Greenway Gent (Nederkouter 42) – Zin in een snelle gezonde hap? Greenway Gent is een vegetarische fast food bar met een gezonde insteek.
 3. Julie’s House (Kraanlei 13/Elisabethlaan 26) – Bij de twee vestigingen van Julie’s House kun je terecht voor heerlijke taarten en een stevig ontbijt, dat ook zonder spek zorgt voor een goed begin van je dag.

Julie's House in Gent

Foto door Christian Mueller / Shutterstock.com
 1. Komkommertijd (Reep 14) – Komkommertijd heeft een volledig plantaardig ‘all-you-can-eat’ buffet, soep en dessert inbegrepen. Schaften!
 2. Lekker Gec (Koningin Maria Hendrikaplein 5-6) – Ook Restaurant Lekker Gec heeft een uitgebreide plantaardige kaart. Hier moet je zijn voor vegetarisch belegde broodjes, een wisselende dagschotel en groenteburgers met friet.
 3. Lepelblad (Onderbergen 40) – Bij Restaurant Lepelblad staan seizoensgerechten, streekproducten en de wereldkeuken centraal op zowel de vaste kaart als de dagelijkse suggesties. Lekker voor jezelf of om te delen met je tafelgezelschap. Woensdag t/m zaterdag geopend van 11:30 uur tot 23 uur.
 4. Tasty (Walpoortstraat 38) – Voor smoothies, verse sapjes & shakes en veggie burgers ga je naar Tasty. Maandag t/m zaterdag geopend.
 5. Tuin van Eten (Kortrijksesteenweg 573) – Biologisch-vegetarisch (en kindvriendelijk) restaurant Tuin van Eten serveert allesbehalve standaard vega maaltijden.  Maandag t/m vrijdag geopend.
 6. Warempel (Zandberg 8) – Klein maar sfeervol flexitarisch restaurant De Warempel ligt in hartje Gent aan een rustig pleintje waar je terecht kunt voor een dagschotel, soep en desserts. Warempel lekker eten afhalen kan ook.
Originele foto door Botond Horvath / Shutterstock.comBooking.com

Heb jij nog goede suggesties voor vegetarische restaurants in Gent?

3 reacties
 1. Leuke tips om ergens goed en heerlijk daar uit eten te gaan.
  Ik ben in die plaats lang niet meer geweest.
  Wil dat weer snel een keer gaan doen ;-)

  Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen