Doen in Manchester: hotspots & street art

Wat te doen in Manchester: stedentrip vol hotspots + street art

Manchester staat bij de meeste mensen vooral bekend als industriële voetbalstad. De stad komt op de tweede of derde plek na Londen, maar bij veel mensen niet direct to mind als stedentrip-bestemming. Ik maakte onlangs een Manchester stedentrip en ontdekte wat te doen in Manchester.

Wat te doen in Manchester

Terwijl Lonely Planet Manchester vorig jaar al tipte in haar top 10 te bezoeken steden in 2016, is het voor veel mensen nog geen logische stedentrip-bestemming. Ook in mijn geval was een werkafspraak de reden voor mijn bezoek. Een ideaal moment om mijn verblijf in het noordwesten van Engeland met een dag te verlengen en op onderzoek uit te gaan.

Manchester stedentrip vol hotspots & street art

Manchester is een product van de industriële revolutie. Waar hoge zakengebouwen, spoorwegviaducten en grachten worden afgewisseld met neo-klassieke gebouwen van rood baksteen, pubs met bloemrijke gevels en kleurrijke street art. Een aangenaam contrast.

Met z’n allen genieten van de zon in de Piccadilly Gardens in Manchester

Chillen in de Piccadilly Gardens in ManchesterThe Palace in ManchesterDe Craft & Design Market in Manchester

De Craft & Design Market in Manchester

Dingen die je zeker wil doen in Manchester

Er is meer dan genoeg te doen in deze Engelse stad! En er zijn zeker wat bezienswaardigheden en activiteiten die je eigenlijk niet kan overslaan tijdens je stedentrip Manchester:

  • Breng een bezoek aan de Central Library. – Doordeweeks vinden hier tussen de boeken regelmatig gratis toegankelijke jamsessies plaats en de Reading Room mag je eigenlijk niet missen.
  • Leer Manchester beter kennen met een gids. – Onder begeleiding van een gids of op eigen houtje met de Manchester Walking Tours App, maak je te voet prima kennis met de stad.
  • Restaurant-hoppen bij de Corn Exchange. – Dit prachtige Edwardiaanse gebouw werd omgetoverd tot hotspot voor talloze nieuwe restaurants. Of je nu zin hebt in Italiaanse pizza, Mexicaanse burrito’s of Indiaas street food, hier zit je zowel binnen als buiten goed.
  • Slapen in Motel One. – Eenvoudige, moderne én betaalbare kamers vind je bij Motel One. Deze budget-designketen van hotels is inmiddels door heel Europa te vinden en ik sliep er als een roos. Plus, handig voor de langharige vrouwen (en mannen) onder ons: met de beste föhn die ik ooit in een hotelkamer had.

Genoeg culinaire opties bij Manchester's Corn ExchangeManchester's Central Library is een bezoekje waardManchester Town Hall

Het gemeentehuis wordt ‘s avonds kleurrijk verlicht

Eten & drinken tijdens je Manchester stedentrip

Typisch Brits eten staat niet echt hoog op mijn wensenlijst bij een bezoek aan Engeland. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere keukens waar je terecht kunt. Ik kwam twee keer terecht bij de Corn Exchange, waar je kunt kiezen uit teveel restaurants om in een dag te bezoeken:

  • Authentiek Indiaas bij Mowgli Street food – Voor echt Indiaas eten ga je naar Mowgli, waar je maaltijd bestaat uit meerdere gerechtjes die worden geserveerd in tinnen bakjes. Smullen!
  • Prosecco en pizza bij Salvi’s Mozzarella Bar – Italiaans familierestaurant Salvi’s serveert typisch Italiaanse en lokale gerechten uit Napels en omgeving. Salvi’s heeft inmiddels diverse vestigingen in Manchester. Aanrader wanneer je zin hebt in goede pizza of pasta.

Authentiek Indiaas bij Mowgli Street food

Doen in Manchester: Authentiek Indiaas eten bij Mowgli Street FoodPizza en prosecco bij Salvi's in Manchester

Prosecco en pizza bij Salvi’s Mozzarella Bar in de Manchester Corn Exchange

Street art in Manchester

Steert art fans zijn in Manchester op de juiste plek. Door de hele stad vind je geweldige street art. Eerder dit jaar werd zelfs het Cities of Hope street festival georganiseerd. Hiervoor kwamen artiesten uit de hele wereld naar Manchester, waar ze maatschappelijke issues als milieuvervuiling, homorechten en kindsoldaten in murals onder de aandacht brachten.

Northern Quarter street art

Gewapend met camera ging ik op pad in Manchester’s Northern Quarter en kwam talloze muurschilderingen tegen. Van klein en fijn ergens op een muur boven mijn hoofd tot een indrukwekkend portret van David Bowie.

Street art in ManchesterWat te doen in Manchester: Street art in ManchesterDavid Bowie vereeuwigd in street art in de straten van Manchester

Een eerbetoon aan David Bowie

Meer dan genoeg te doen in Manchester dus! Gelukkig is de kans groot dat ik er vaker heen ga komend jaar, er valt namelijk nog veel meer te ontdekken in deze Britse stad.

Heb jij al eens een stedentrip naar Manchester gemaakt?

7 reacties
  1. Inderdaad niet de eerste stad die in je opkomt als je aan een citytrip richting UK denkt, maar lijkt me wel heel erg de moeite zoals je het beschrijft, alvast bewaard op Pinterest!

  2. Oooh leuk, ik hoor altijd goede dingen over Manchester dus deze post is zeker handig. Niet een standaard citytrip maar weer eens een keer iets anders :)

  3. Oooo .. die graffiti-bij (of wesp) .. schitterend! En David Bowie .. die ogen! Vast niet de reactie waar je op wacht, maar ik moest het ff kwijt ☺️

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen