Hotspot: Amsterdam Borrl Kitchen

Samen genieten, ervaren en delen, van ontbijt ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in borrel-stijl. Sinds half november is kan dat bij Borrl Kitchen, het nieuwe all-day borrel concept in Amsterdam.

Hotspot: Amsterdam Borrl Kitchen

Amsterdam Borrl Kitchen is een nieuwkomer in de hoofdstad, maar wil zeker niet het ‘zoveelste nieuwe horeca-concept’ zijn. Geïnspireerd door het Italiaanse Aperitivo en de typisch Nederlandse borrel, bedachten de eigenaren het all-day borrel concept. Alles draait om het delen van eten en smaken. Zo heb je de hele dag door – van ontbijt tot laat – het gezellige en sociale borrel-gevoel.

Na een ‘stille’ openingsweek is Amsterdam Borrl Kitchen nu officieel geopend. Borrl Kitchen ligt recht tegenover Artis aan de Plantage Kerklaan 41 en verwelkomt iedereen, van buurtbewoners & vriendengroepen tot gezinnen en bezoekers van Artis.

‘’Bij Borrl Kitchen wordt alles open geserveerd. Bij andere restaurants eet je voor jezelf, bij ons eet je alles samen en deel je smaken, ervaringen en belevenissen. Je bestelt voor het aantal personen naar keuze en wij serveren alles op planken zodat je makkelijk kunt delen.’’ Remi Oerlemans (mede-eigenaar Borrl Kitchen)

Amsterdam Borrl Kitchen: all-day borrel concept

Van ontbijt tot laat

Borrl Kitchen serveert ontbijt en lunch tot 15.30 uur waarna de kaart met snacks en avondkaart doorloopt tot in de late avond.

Ontbijten kan in luxe met de Breakfast Borrl, waarbij een alcoholvrije bubbel wordt geserveerd. Ook koffie en thee is net even anders dan normaal. Zo kun je een koffie-tasting doen met twee single origins van Stooker Coffeeroasters, ook weer een Amsterdams merk, geserveerd met cream cheese voor een compleet andere koffie-ervaring. Thee komt van het Amsterdamse Citea: van acht verschillende blends mag je zelf je thee samenstellen.

Amsterdam Borrl Kitchen: all-day borrel conceptAmsterdam Borrl Kitchen: all-day borrel concept

Als afsluiter neem je een Amsterdam Negroni met Willem’s Wermoed als hoofdingrediënt. De eerste Nederlandse vermout, gemaakt van kruiden uit de Amsterdamse Hortus Botanicus, op slechts 300 meter verderop. Voor wijnliefhebbers heeft Borrl Kitchen een bijzondere wijnkaart met het motto: ‘maak wijn verrassend toegankelijk’.

Amsterdam Connected

Borrl Kitchen maakt zo veel mogelijk gebruik van echte Amsterdamse producten. Dat zie je terug in op het menu en het interieur, ingericht in samenwerking met het Nederlandse design-label ZUIVER. Zo werd één muur bekleed met de vloer van een oude Amsterdamse gymzaal. Ook in qua eten en drinken laat zich Borrl Kitchen inspireren door Amsterdamse producten.

Zelf naar Amsterdam Borrl Kitchen

Je vindt Borrl Kitchen aan de Plantage Kerklaan 41 in Amsterdam. Voor meer informatie over Borrl Kitchen kun je terecht op Facebook en Instagram.

Welke hotspot(s) in Amsterdam kun jij aanraden?

Foto’s via Amsterdam Borrl Kitchen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: