Brussel hoofdstad van België

Drie Belgische stedentrips op mijn verlanglijstje

Hoewel ik inmiddels aardig wat Belgische steden heb bezocht, ontbreken er ook nog flink wat op mijn lijstje. Zo was ik nog nooit in hoofdstad en kwam ik slechts een keer aan de Belgische kust. Drie Belgische stedentrips op mijn verlanglijstje.

Drie Belgische stedentrips op mijn verlanglijstje

Het leuke van België vind ik altijd dat het enerzijds heel vertrouwd en thuis voelt en je anderzijds toch echt in een ander land en cultuur bent. De afgelopen jaren maakte ik dan ook elk jaar wel een uitstapje naar onze Zuiderburen. Toch zijn er nog meer dan genoeg Belgische steden die ik nog niet heb bezocht.

Deze drie Belgische stedentrips staan nog op mijn verlanglijstje.

Luik

In tegenstelling tot de Belgische steden die ik tot nu toe bezocht, is Luik – of Liège – Franstalig. Het was eeuwenlang de hoofdstad geweest van het gelijknamige prinsdom en de stad staat vol historische gebouwen die de tand des tijds goed hebben doorstaan. Daarnaast zijn er zo’n twintig musea en meer dan genoeg winkels om een weekend goed door te komen.

Het centrum van Luik in België
Paleis van de Prins-bisschoppen in Luik, België

Brussel

Chocoladestad Brussel mag – als hoofdstad van België – toch echt niet ontbreken op mijn lijstje. Ondanks de aanslagen vorig jaar zou ik ooit graag Manneken Pis en zusje Jeanneke en het Atomium met eigen ogen zien. En de lokale chocolade proeven waar de stad zo beroemd om is natuurlijk.

Mechelen

Over Mechelen las ik al diverse goede verhalen bij mijn mede-bloggers. Vrouwen eisten de hoofdrol op in de geschiedenis van de stad. Al van in de tijd dat de Nederlanden vanuit Mechelen werden bestuurd, stond een vrouw aan het roer. Begijnen (alleenstaande vrouwen) brouwden bier en de zusters Ursulinen bouwden een gedurfde art nouveau wintertuin.  En de binnenstad huist tegenwoordig tal van winkels en eetadresjes.

Klinkt aanlokkelijk, nietwaar? En het allerleukst? Dit weekend kan ik Mechelen van mijn verlanglijstje strepen en zelf ervaren wat er in deze stad te doen is! De stad ontdekken en natuurlijk een paar biertjes drinken.

Meer lezen over Mechelen

Heb jij deze steden al eens bezocht? Nog leuke tips; waar moet ik echt heen?

Ook zo’n fan van stedentrips? Sluit je dan vooral aan bij de Citytrippers groep op Facebook! Hier vind je de beste reistips & inspiratie voor de leukste stedentrips van reisbloggers en mede-stedentrippers!

3 reacties
  1. Ik ben dus nog nooit in de steden van onze zuiderburen geweest. Het is te erg voor woorden haha. Meestal ga ik naar Duitsland en niet naar België. Dit jaar moet daar verandering in komen! Hah

  2. Als je dan toch naar Luik gaat, pik dan de Nocturne mee, erg leuk! Eerste zaterdag van oktober. In Brussel heb ik jarenlang gewoond, horeca zal flink gewisseld zijn want ‘t is een tijd geleden. Maar iig de kroegjes aan Place St. Gery, de vismarkt, kolenmarkt, Palais de Justice, het koninklijk paleis met het park. Ontbijten bij Pain Quotidien aan de Zavel. Diner bij Bonsoir Clara. Mechelen ken ik minder goed, maar erg sfeervol stadje. Have fun!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen