Ontbijten in Oostende: de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende

Ontbijten in Oostende: de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende

Lekker uitgebreid ontbijten is voor mij vooral in het weekend en op reis favoriet. Ga jij binnenkort naar de Belgische kust? Dit zijn de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende.

De lekkerste ontbijtadresjes in Oostende

Lekker ontbijten tijdens een weekendje Oostende kan prima in de vele hotels in de stad, Zelfs als niet-hotelgast ben je vaak – tegen betaling – welkom bent om te genieten van de uitgebreide buffetten die de meeste hotels bieden. Meer zin in klein en lokaal? Dit zijn de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende:

CultuurCafé De Grote Post

CultuurCafé gebruikt zo veel mogelijk biologische en lokale producten. Een uitzondering is hun koffie, die komt van ver – maar die is dan wel biologisch & fair trade!

Hendrik Serruyslaan 18 A, 8400 Oostende, België

Bakkerij & Tearoom Caruso

Bakkerij Caruso heeft de klok rond haar deuren open voor koffie en vers gebak. Hier ga je heen voor heerlijke patisserie of lekker vers brood. Je kan er gezellig ontbijten, brunchen of simpelweg genieten van een lekker stukje gebak.

Nieuwstraat 29, 8400 Oostende, België

#caruso#laatdelentemaarkomen?

Een bericht gedeeld door Patisserie Caruso (@patisseriecaruso) op

Koffiehuis Marcelline

Koffiehuis Marcelline werd opgericht door drie vrienden. Bij Marcelline kan je lekker onthaasten bij een heerlijke ontbijtje, een lichte lunch of dampende kop koffie met taart of een speciaal pintje! Kom eens langs, en je zal zien dat met tijd en boterhammen alles in orde komt!

Weeshuisstraat 1, 8400 Oostende, België

w e e k | e n d ☕️? #marcelline8400 #loveoostende #whatsforbreakfast #darlingweekend

Een bericht gedeeld door Nikki Deschacht (@sheisadventure) op

Baristas No75

Bij Baristas No75 krijg je koffie volgens de kunst, in een industrieel maar sfeervol kader. Deze koffiebar kan je zeker en vast ook verleiden met een ontbijt, verse bio- en wellness kruidenthee van het huis Samova of dagverse zoetigheden zoals taart en huisgemaakte brownies.

Christinastraat 75, 8400 Oostende, België

De Familie Jansen

Een fijne collectie stoelen, een opvallende toog, een uitgebreide koffie- en theekaart (limoentje en kokosmelk in je koffie, iemand?) en geweldig gebak… De koffiebar Familie Jansen had zich net zo goed in Stockholm, Berlijn of Amsterdam kunnen bevinden, maar je hoeft gelukkig maar naar het Mijnplein te slenteren voor een zondagse brunch.

Dagelijks geopend van 9:30 tot 18 uur, behalve op woensdag (gesloten). Wel even reserveren wanneer je hier op zondag terecht wil!

Kapucijnenstraat 2, Oostende 8400, België

Ontbijten in Oostende: dit zijn de leukste ontbijtadresjes!

Heb jij nog tips voor lekker ontbijten in Oostende?

Featured photo via Shutterstock

1 reactie
  1. Vroeger (toen onze kinderen kleiner waren) gingen we regelmatig een dagje naar zee, altijd Oostende of De Haan. Dikwijls een koffie gedronken/ontbijt genomen in het prachtige art deco café van Hotel Du Parc, in Oostende (hoek Marie-Joseplein) waar ze koffie uit zilveren filters schenken. Het ontbijt was er goed, de inrichting van het café authentiek. Ik las op internet niet zo’n enthousiaste commentaren over het hotel (wij logeerden er nooit), maar het café en het terras zijn de moeite waard !

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Antwerpen heeft veel fijne plekken om te eten. Pasta Hippo Vino is er zo één: een restaurant met drie verschillende delen waar je kunt lunchen, uitgebreid dineren of gewoon lekker…