Temple Bar in Dublin in het zonnetje

Last-minute stedentrip in juni? Hier moet je heen!

Het is alweer juni en hoewel velen deze maand hun zomervakantie hebben gepland, is er vast ook nog wel ruimte voor een snelle stedentrip! Wil jij er deze maand nog even lekker tussenuit? Deze Europese bestemmingen zijn de moeite waard voor een stedentrip in juni!

Last-minute stedentrip in juni? Hier moet je heen!

Juni is alweer even onderweg, toch heb je nog 3 weekenden over voor een last-minute zomerse stedentrip! Vooral in Europa zijn veel bestemmingen nu op hun best. Scandinavië heeft eindeloos lange dagen, terwijl de Zuid-Europese stranden langzaam volstromen zonder overbevolkt te zijn.

Zin in een last-minute stedentrip in juni?

Overweeg dan deze plekken als je volgende bestemming!

Dublin, Ierland

In Ierland is het in juni vaak een stuk droger dan tijdens de zomermaanden juli en augustus, terwijl de temperatuur meestal aangenaam en warm is. Perfect voor een (weekend)bezoek aan de Ierse hoofdstad dus.

Stedentrip in juni: Temple Bar in Dublin in het zonnetje

Foto door Rolf G Wackenberg / Shutterstock.com

Al is daar ook genoeg te doen als het regent: Wat te doen in Dublin als het regent: 8 tips

Dubrovnik, Kroatië

Zagreb werd onlangs door Lonely Planet uitgeroepen tot dé Europese stedentrip-bestemming van 2017. Toch is Dubrovnik een goede tweede om te bezoeken.

Stedentrip in juni: Dubrovnik is een mooie combinatie van stad en strand

Foto door kpatyhka

Dubrovnik is een middeleeuwse, ommuurde stad, staat op de Werelderfgoedlijst en ligt aan de Adriatische zee. Een ideale combinatie voor een cultuur & strand stedentrip dus. Je vindt er kerken in barokstijl, goede restaurants en prachtige stranden.

Ook Game of Thrones fans mogen Dubrovnik niet overslaan: de stad vormde het decor van Kingslanding, de hoofdstad van de Seven Kingdoms.

Marseille, Frankrijk

Marseille, de oudste stad van Frankrijk, is een prima bestemming in juni. Deze havenstad werd 2600 jaar geleden gesticht door de Grieken. Tegenwoordig is het een prima stedentrip-bestemming waar je uitgebreid kunt winkelen, verrukkelijk kunt eten, en goed overnachten.

Stedentrip in juni: De haven van Marseille, Frankfrijk

De haven van Marseille in de avondzon (Foto door Inu)

Stedentrip naar Andalusië

Nog net niet op z’n heetst in juni is Andalusië een prima regio voor de warmbloedige stedentripper. Hier kun je kiezen uit een stedentrip naar Sevilla, Córdoba en Granada. Of zelfs een combinatie van alle drie, wanneer je wat meer de tijd hebt en de regio kunt rond crossen met een (huur)auto of de trein pakt.

Ga in het voorjaar naar Cordoba in Spanje

Fotogenieke straatjes in Córdoba, dat bekend staat om de vele festivals die hier plaatsvinden (Foto door kavalenkava)

Bierfestivals in Boedapest

Boedapest staat bol van de festiviteiten in juni en is daardoor een toffe bestemming voor een trip deze maand. Zo zijn er maar liefst twee festivals waar bier centraal staat, waaronder het Craft Beer Festival Főzdefeszt.

Half juni is er het zomerfestival en carnaval in het openluchttheater van Margaretha-eiland (waar ook het jaarlijkse Sziget festival gehouden wordt), met tal van traditionele volksdansers en internationale muziek- en theater-acts.

Boedapest in Hongarije is een geweldige stedentrip-bestemming

Gezellig Boedapest (Foto door artjazz, via Shutterstock)

Midzomerse stedentrip naar Zweden

Altijd al een midzomernacht willen vieren? Dan moet je in het weekend rond 21 juni naar Zweden! Hier wordt het jaarlijkse Midsommar volgens traditie uitgebreid gevierd. Overal in het land staan versierde meibomen: een kruisvormige boom met veel groen en versieringen. Festiviteiten als het opzetten van de midsommarstång gaan gepaard met uitgebreide maaltijden met gehaktballen, haring en aquavit.

Midzomer in Stockholm
Het Midzomerfeest is traditioneel een familiefeest maar ook in de grote stad kun je er niet omheen. In Stockholm trekt het openluchtmuseum Skansen op het eiland Djurgården bezoekers die er het Midzomerfeest willen vieren.

Meer bestemmingen voor een last-minute stedentrip in juni

  • Praag, Tsjechië – Het toeristenseizoen is pas net begonnen in Tsjechië en de straten van Praag zijn dus nog niet volledig volgelopen met toeristen. Het weer is daarentegen meestal al lekker.
  • Beijing, China – Verder weg en toch Europa achter je laten? Overweeg dan Beijing, waar in juni geen enkele feestdag op de kalender staat en prijzen (én bezoekersaantallen) relatief laag liggen.
  • Mechelen, België – Dichterbij huis is Mechelen de moeite van een bezoek waard. Slechts 2 tot 2,5 uur rijden vanuit Midden-Nederland, net iets kleiner dan Antwerpen en minstens zoveel leuke restaurants, cafés en bezienswaardigheden.
  • Maastricht, Nederland – En vergeet ook ons eigen Maastricht niet, waar je in juni onder andere het jaarlijkse Bierfestival kunt bezoeken, ook wel bekend als de 24 uurs van Maastricht

Waar gaat jouw eerstvolgende stedentrip heen?

Ook zo’n fan van stedentrips? Sluit je dan vooral aan bij de Citytrippers groep op Facebook! Hier vind je de beste reistips & inspiratie voor de leukste stedentrips van reisbloggers en mede-stedentrippers!

Foto’s via Shutterstock
5 reacties
  1. Leuke tips! Ik ga van de zomer waarschijnlijk naar Stockholm, maar wel pas in juli helaas.. En Maastricht is altijd een goede tip, ik woon er zelf haha, en het is een prachtige stad!

  2. Dat wordt denk ik Hull, we hebben nog wat pluimen liggen en die kun je ook bij P&O gebruiken. Wij vinden een overtocht naar New Castle altijd wel leuk, dus ben benieuwd naar Hull.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen