Eten tijdens CEBIT 2018 Hannover

5 toffe food festivals in Engeland deze zomer

Zoals elke zomer barst ook dit jaar het food festival seizoen los! Niet alleen in ons eigen land worden ze steeds populairder. Ook in Engeland staan deze zomer weer toffe food festivals op de kalender. Deze 5 food festivals wil je zeker bezoeken als je in de buurt bent.

5 toffe food festivals in Engeland deze zomer

Dat Engeland meer te bieden heeft dan hoofdstad Londen is natuurlijk duidelijk. Dus ben jij deze zomer ergens op het Engelse platteland? Bezoek dan zeker een van deze toffe food festivals en laat je smaakpapillen ook vakantie vieren!

North East Chilli Festival

Seaton Sluice, Northumberland, Noordoost-England

Een lekker pittig festival is het North East Chilli Festival in Seaton Sluice, Northumberland wel. Tijdens dit driedaagse festival staat alles in het teken van chili. Hier koop je chili in allerlei vormen van producenten met klinkende namen als Hot Stuff Chilli Company, chili chocolade van Crazy Fred’s en Fallen Angel’s chili bier. De die hards kunnen zichzelf hier dagelijks bewijzen door mee doen aan een chili-competitie! Hoe heter, hoe beter?

Zo kom je er: Seaton Sluice ligt in Noordoost-England and is vanaf Newcastle per trein in zo’n 50 minuten te bereiken.

Lees ook: Een magische roadtrip door Zuid-Engeland

Pommery Dorset Seafood Festival

Dorset, Zuidwest England
8 – 9 juli 2017

Het prijswinnende Dorset Seafood Festival (link is external) is het grootste seafood festival in Dorset en gratis te bezoeken. In de Weybridge Haven worden allerlei evenementen, proeverijen en workshops georganiseerd. Ook bekende chefs geven hier praatjes, terwijl je intussen kunt genieten van kreeft & champagne en optredens vanaf boten in de haven.

Pommery Dorset Seafood Festival

Zo kom je er: Weymouth ligt in het zuiden van Engeland en is vanaf Londen in 2 uur en 45 minuten per trein te bereiken.

Lees ook: Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in Londen

Port Eliot

Cornwall, Zuidwest Engeland
27 – 30 juli 2017

Het Port Eliot festival wordt vergeleken met een magisch geheim tuinfeest. Op het platteland van Cornwall liggen de British Port Eliot House and Gardens, zo mooi dat Napoleon ze de mooiste plek van Engeland zou hebben genoemd.

“It’s like falling from the sky into a magic garden where you will be constantly surprised and delighted; where you can drink, dance, discuss, dress up, camp, explore, get lost, fall asleep under the stars to the sound of Andrew Weatherall, and wake up to the ringing of church bells.”

Hier wordt een festival georganiseerd waar festival fanaten zich een paar dagen kunnen onderdompelen in verborgen tuinen, intieme optredens in een kerk en picknicks onder een driehonderd jaar oude boom. Bekende koks geven daarnaast workshops voor de culinaire liefhebbers.

Zo kom je er: St. Germans ligt in Cornwall, in het zuidwesten van Engeland. Vanuit Londen is het zo’n drie uur en 40 minuten met de trein.

Isle of Wight Garlic Festival

Isle of Wight, Zuid-Engeland
19 – 20 augustus 2017

Krijg jij geen genoeg van knoflook in je eten? Dan moet je deze zomer naar Isle of Wight! Hier wordt tijdens een tweedaags festival knoflook in alle vormen bejubeld. Daarnaast staat er nog meer lokale producten in de schijnwerpers en geeft onder andere Jane Beedle – bekend van the Great British Bake Off – een kookdemonstratie.

Durf jij de knoflook fudge te proeven?

Zo kom je er: Isle of Wight ligt zo’n 4 mijl (6,4 km) voor de kust van Hampshire. Vanuit Londen pak je de trein naar Portsmouth in Hampshire (een rit van 1 uur en 40 minuten), vervolgens stap je op een van de veerboten die dagelijks een paar keer op en neer varen tussen Portsmouth Harbour en Isle of Wight.

Isle of Wight Garlic Festival

Big Feastival

Cotswolds, south central England
25 – 27 augustus 2017

Blur bassist Alex James heeft veel meer in zijn mars dan muzikaal talent. Sinds een paar jaar organiseert hij op het terrein van zijn boerderij in Cotswold een groot festival. The Big Feastival is een feest voor alle zintuigen, waar celebrity chefs als Rick en Jack Stein en Nathan Outlaw ten tonele verschijnen.

Er zijn buffetten, een food market, street food en een kookschool voor ‘cookaholics’. En niet te vergeten de inmiddels beruchte Alex James’ Cheese Hub, inclusief cocktailbar en draaikunsten van Alex James & special guests.

Geen gebrek aan groots entertainment tijdens het Big Feastival in Cotswolds

Zo kom je er: Kingham ligt in the Cotswolds, ongeveer anderhalf uur per trein vanaf Londen.

Wat is jouw favoriete food festival deze zomer?

Foto’s via VisitBritain

1 reactie

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen