Ontspannen op reis: 3 hotels bij Schiphol

Ontspannen op reis: 3 hotels bij Schiphol

Vlieg jij met een vroege vlucht vanaf Schiphol? Dan kan het de moeite zijn om in de buurt van het vliegveld te slapen, zodat je relaxed aan je reis begint. Ik testte drie hotels bij Schiphol, voor een ontspannen begin van mijn reis.

3 hotels bij Schiphol

De vakantie is begonnen, hoog tijd om te relaxen! Toch ervaren veel Nederlanders flink wat stress als het om vakantie gaat. Het begint met: waar ga je naartoe? Wat neem je mee? En dan nog de reis zelf. Met een beetje pech kom je ondanks goede voorbereiding in de file terecht of rijden er geen treinen, zijn de wachtrijen te lang of is je vlucht vertraagd.

Vliegen op Schiphol

Afbeelding door Steve Photography/Shutterstock

Sommige dingen heb je niet in de hand, toch kun je een aantal voorbereidingen treffen die een stukje stress weghalen. Zo kun je bij een vroege vlucht je reis al een nachtje eerder laten beginnen door te slapen in een van de hotels bij Schiphol. Ik sliep inmiddels in drie verschillende hotels in de buurt van Schiphol, voor een ontspannen begin van elke reis.

Hotel ibis budget Amsterdam Airport

Budget hotel

Voor wie: echte budget-reizigers die aan een bed en douche genoeg hebben. Het ibis budget hotel ligt aan de snelweg, al heb je daar weinig last van qua geluid. De kamers zijn eenvoudig en ingericht met het hoogstnoodzakelijke: wel handdoeken en zeep, geen föhn, shampoo en conditioner of andere benodigdheden.

Ze zijn bedoeld voor 1 tot 3 personen en een betaalbare optie voor iemand die niet meer nodig heeft dan een slaapplek in de buurt van het vliegveld. Een shuttlebus rijdt tussen 5 uur ‘s ochtends en 1 uur ‘s nachts heen en weer tussen het hotel en Schiphol.

Naast de ontbijtruimte ‘s ochtends en een snack- en sandwichmachine is er verder weinig te halen of beleven. Je boekt hier een kamer vanaf EUR 55,- (zonder ontbijt). Het bescheiden ontbijtbuffet met koffie, thee, jus d’orange, broodjes, croissants en enkele soorten beleg, boek je erbij voor EUR 7,50.

Adres: Schipholweg 185, 1171 PK Badhoevedorp (GPS: N 52° 19′ 28.60” E 4° 47′ 35.34”)

Hotels bij Schiphol: ibis budget hotel Amsterdam

Foto via Booking.com >> boek hier je kamer bij ibis budget Amsterdam Airport

Hotel ibis Schiphol Amsterdam Airport

Budgetvriendelijk hotel voor vakantie- en zakenreizen

Net als goedkoper zusje ibis budget ligt het ibis Schiphol hotel langs de snelweg. De kamers zijn wat aangekleder dan het naastgelegen Ibis budget. Er is een koelkastje en kluisje, de badkamer heeft een bad en er is een föhn en zelfs strijkplank aanwezig.

Het hotel heeft een grote lobby en diverse restaurants en een bar om je honger en dorst te stillen.

Met een shuttlebus die gemiddeld elke 20 minuten rijdt, ben je in zo’n 15 minuten voor de deur van Schiphol. Hou er wel rekening mee dat de bus meestal eerst langs het naastgelegen ibis budget hotel rijdt en je in spitstijden dus niet altijd plek hebt.

Je boekt hier een kamer vanaf EUR 89,-. Het uitgebreide ontbijtbuffet boek je erbij vanaf EUR 13,50.

Mijn ervaring: prima geslapen, geen herrie (al slaap ik standaard met oordoppen) en genoeg smakelijke keuzes bij het ontbijt.

Adres: Schipholweg 181, 1171 PK Badhoevedorp (GPS: N 52° 19′ 31.17” E 4° 47′ 42.42”)

Hotels bij Schiphol: ibis Amsterdam Airport

Foto hotelkamer via Accorhotels.com >> Boek hier je kamer bij Hotel ibis Schiphol Amsterdam Airport

Mercure Hotel Amsterdam Airport

Midscale hotel voor zakenreizen of vakanties

Voor wie: reizigers die een comfortabele overnachting willen voorafgaand aan hun vlucht vanaf Schiphol. Het Mercure Hotel Amsterdam Airport ligt aan de rand van Amsterdam, op een paar minuten van de snelweg, en dicht bij de luchthaven Schiphol. Met de pendeldienst die tussen 6:00 tot 23:45 uur rijdt, ben je in zo’n 10 minuten op Schiphol.

De standard kamer is comfortabel, met een badkamer met douche, handige voorzieningen als een föhn & scheerspiegel, en een flatscreen tv en gratis WiFi voor wat last-minute ontspanning. Wie nog wat wil eten, kan terecht in het restaurant Wines & Dishes of aan de hotelbar.

Het viersterren Mercure hotel boek je vanaf EUR 68,67 (ledenprijs, exclusief toeslagen), het uitgebreide ontbijtbuffet boek je erbij voor EUR 18,-.

Adres: Oude Haagseweg 20, Slotervaart, 1066 BW Amsterdam (GPS: 52.337578, 4.817787)

Overnacht in het comfortabele Mercure Hotel Amsterdam Airport

Boek hier je hotelkamer in het Mercure Hotel Amsterdam West/Airport

Qua overnachting zijn alledrie een prima optie, waarbij het Mercure het meest comfort biedt, met het ibis hotel als goede tweede. Het ibis budget is vooral prima als je zonder poespas een bed en dak boven je hoofd zoekt.

Zoek je toch liever een ander hotel bij of op Schiphol?

Marcella tipt het citizenM Hotel op Schiphol. Of zoek hier naar alle overnachtingsmogelijkheden!Booking.com

Lees ook: Overstappen op Heathrow? 3 tips

Hoe zorg jij voor een ontspannen begin van je reis?

4 reacties
  1. Ik heb zelf een keer in het Citizen M hotel geslapen en die was echt op 2 minuten lopen van de vertrekhal. Zo fijn en relaxed op vakantie gaan, was dat!

  2. Handige tips dit, ik heb ook overwogen (ivm de extreme drukte op Schiphol en vroege vluchten) om een hotel te boeken, maar we gaan het toch niet doen. Toch houd ik deze tips in mijn achterhoofd voor een volgende keer!

  3. Fijne tips om een goede start van een holiday te hebben.
    Want soms kan het lastig zijn als je ergens woont als er bijvoorbeeld geen ov rijdt en men moet heel vroeg op het vliegveld zijn.

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen