Awesome Instagram

Awesome Instagram: Toffe Instagrammers die meer aandacht verdienen

Wie van mooie foto’s en bewegende beelden houdt, is ongetwijfeld fan van Instagram. Het platform is geliefd (en gehaat) bij velen, maar wie moet je nu echt volgen? Toffe Instagrammers die meer aandacht verdienen: deze mensen mogen eigenlijk niet ontbreken in je tijdlijn!

Toffe Instagrammers die meer aandacht verdienen

Instagram, ik ben vast niet de enige die een haat-liefdeverhouding heeft met dit visuele platform. Waar het ooit draaide om mooie foto’s en interactie, neemt de strijd om likes, volgers en het oh zo gewraakte algoritme nu soms de bovenhand.

En waar sommige Instagrammers tienduizenden volgers trekken met weinig boeiende plaatjes, zie ik geweldige fotografen in mijn tijdlijn met inspirerende beelden en minder dan 1500 volgers.

Ik geef toe, ook ik maak me schuldig aan de strijd om likes en klik me suf op hashtags wanneer ik zelf net een foto heb geplaatst in de hoop zo mensen naar mijn eigen account te trekken. Hoog tijd om het sociale aspect van het platform weer te benadrukken en een paar van mijn favoriete fotografen in beeld te brengen!

Persoonlijk volg ik het liefst accounts met een mix aan onderwerpen: van verre reizen in Europa of Amerika, tot dichterbij huis met persoonlijke foto’s. Geen portretten van vreemden, liever foto’s die een inkijkje in hun eigen leven geven.

Deze Instagrammers zie ik dan ook altijd graag langskomen in mijn feed!

Anouck @anouckplume

Anouck is fotograaf, grafisch vormgever én houdt van katten. Door dat laatste kun je in mijn ogen sowieso al niet meer stuk. Haar foto’s staan in het teken van natuur en toffe DIY kunstwerkjes.

“Express your feelings in art” ?? #anouckplumemaakt (Will be available soon in My Etsy shop! ✨)

Een bericht gedeeld door Anouck Plume (@anouckplume) op

Danielle @allesvandaan.nl

Culturele lifestyle blogger Daniëlle heeft van haar Instagram account inmiddels een prachtige collectie dromerige foto’s gemaakt, inclusief te gekke jurken en toffe portretten met roze (!) haar.

The earth without art is just eh. • • ? By @yourdailyintakecom • • #pinklover #pinklove

Een bericht gedeeld door Danielle Lakeman (@allesvandaan.nl) op

Eva – Blackbirds & Blossom

Eva leerde ik ooit kennen toen ze nog in Arnhem woonde. Inmiddels is ze verhuisd naar Berlijn en schiet ze vanuit daar de mooiste plaatjes in de stad én vanuit de keuken! Heb je haar geweldige taarten al eens gezien, of beter nog, geproefd?! (Ik niet, dus dan ben ik sowieso jaloers)

Almost like divine intervention ?⠀

Een bericht gedeeld door Blackbirds & Blossom (@evahoefsloot) op

Evey @thelonedrifters

Evelyn is momenteel op wereldreis (ze maakt nu een roadtrip door Nieuw-Zeeland, jaloers!) en is daarnaast enthousiast boards-fanaat. Daar bak ik zelf helemaal niets van, maar ze laat het er steeds zo cool uitzien dat ik bij elke foto denk: dat wil ik ook!

Je kunt Evelyn volgen via The Lone Drifters of via haar persoonlijke Instagram.

Lotte @scratchingmymap

Belgische reisblogger Lotte houdt van reizen, goed eten en praten. Snap ik volkomen. Op haar Instagram account laat ze haar reisfoto’s het woord doen. Fijne plaatjes om online mee te reizen.

Angélica @fernwehforevermore

Ook bij fotografe Angélica vind je prachtige (zelf)portretten, gecombineerd met veel natuur en toffe reisfoto’s. Door haar foto’s wil je toch ook acuut afreizen naar een sprookjeskasteel?

Eva @guidedbycuriosity_

Met Eva maakte ik vorig jaar een geweldige Interrail-reis door Duitstalig Europa. Ze maakt geweldige foto’s van steden, verlaten gebouwen en kleine details die lang niet iedereen opvallen.

Columbia road flower market ? #columbiaroadflowermarket #igerslondon #eastlondon #london2017 #londonlove

Een bericht gedeeld door Eva | Guided by curiosity (@guidedbycuriosity_) op

Daphne @traveloclock_nl

Londen-fanaat Daphne schiet fijne plaatjes van haar reizen en thuishaven Den Haag. Dat levert een mooie combi van tropische bestemmingen en ‘hier aan de kust’ foto’s.

Emma @doeninberlijn

Ook Emma woont in Berlijn en deelt vanuit daar haar kijk op het dagelijkse leven binnen (en buiten) Berlijn.

Mij volgen? Dat kan natuurlijk ook! Volg @natasjadb voor reisfoto’s en foodspam.

Wie zijn jouw favoriete Instagrammers?

Featured photo door ArthurStock / Shutterstock.com

16 reacties
 1. Leuk overzichtje, altijd tof om te zien wat voor foto’s andere mensen mooi vinden. Ik deel zelf zo nu en dan ook een aantal favoriete Instagram foto’s van anderen. Ik heb wel een aantal favorieten maar weet zo gauw even geen namen uit mijn hoofd. :)

 2. De meeste ken/volg ik al. Ik vind het ook leuk om (nieuwe) ‘kleine’ IG’ ers te volgen en te ontdekken. :-)

   1. Ja ik heb er wel een paar: shetravels_nl, reistypje, mevrouwj, mijnreisparadijs, bekpektravel, kim_in_paradise, dosquesadillas, joelleverkooijen, sophiebleijenberg, vanuitmijnrozehuis.nl
    Haha, dat zijn er best veel eigenlijk.

 3. Wat lief dat ik hier tussen sta. En ja precies wat Daphne zegt, ik vind het ook fijn om mijn mooiste foto’s te delen voor mezelf en degene die echt geïnteresseerd zijn in reizen om het reizen en het reisleven. Dat van de likes heb ik ook een tijdje geleden losgelaten, snap helemaal niks van Instagram blijkbaar hahah.

  1. Haha, jij en Daphne hebben volgens mij dus precies het goeie motto! Ik geniet in elk geval enorm van jullie foto’s (vooral nu uit Nieuw-Zeeland! ♥)

 4. Wat leuk om eens op deze manier naar Instagram te kijken en hoe leuk dat ik er zelf tussen sta :)! Ik heb zelf helemaal niks met de strijd om volgers en likes, maar wil gewoon mijn mooiste plaatjes delen. Laat je dat los en volg je wie jij zelf graag volgt, dan is Instagram een heel fijn platform.

 5. Ah wat leuk dat ik hier in zo’n goed gezelschap mag staan! Thanks lieve Natasja!
  De meeste kende en volgde ik al, maar heb er toch nog een paar ontdekt die nieuw zijn.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Aperol Spritz, a sexy spritz of summer

Aperol Spritz, a sexy spritz of summer

In Italië bestaat dit kleurrijke aperitief al meer dan 100 jaar, maar in de rest van Europa lijkt Aperol Spritz pas sinds een paar jaar aandeel op de Hollandse terrastafel…