Brugge in het najaar

Wat te doen in Brugge: 5x zien en doen in Brugge

Het Belgische Brugge staat ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Ooit een internationale havenstad is de stad nu een populaire bestemming voor toeristen. Best logisch, want er is genoeg te zien. Vijf keer proeven, zien en doen tijdens je Brugge stedentrip!

5x Wat te doen in Brugge

De volledige binnenstad van Brugge bestaat uit historische pareltjes met kerken, monumentale panden en tal van pleinen. Om in het oude centrum te komen, wandel je door een paar prachtige toegangspoorten.

Een uitgebreide wandeling door het oude centrum is sowieso een aanrader. Daarnaast kunnen Belgisch bier- en chocolade liefhebbers hun hart ophalen in Brugge. Foodies worden sowieso blij van Brugge want je vindt hier ontzettend veel goede restaurants.

Dit wil je doen tijdens je Brugge stedentrip

Heb je nog inspiratie nodig voor je Brugge stedentrip? Ik neem je mee op pad en geef je vijf leuke tips om te doen en beleven in Brugge!

Het verhaal van cacao: Choco Story

Wijnzakstraat 2, St-Jansplein, Brugge (+32 50 61 22 37), www.choco-story.be

Een heus chocolademuseum, over alles wat ook maar met (Belgische) chocolade te maken heeft! Hier leer je alles over de historie van Belgische chocolade, waar het vandaan komt en de verwerking tot smakelijk eindproduct. Ook kun je workshops boeken waarin je alles leert over het maken van pralines en truffels.

Need I say more?

Bezoek het Brugse Begijnhof

Begijnhof 24-30, Brugge, www.visitbruges.be/religieuserfgoed/begijnhof

Net als diverse andere Belgische steden heeft ook Brugge een Begijnhof. Het ‘Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde’ werd gesticht in 1245 en is tegenwoordig werelderfgoed. De met witgeschilderde gevels huisjes werden vroeger bewoond door vrome begijntjes.

Tegenwoordig wordt het Begijnhof bewoond door zusters van de Orde van Sint-Benedictus en alleenstaande Brugse vrouwen.

Doen in Brugge: bezoek het Begijnhof Brugge

Foto door Jitchanamont (via Shutterstock)

Prikkel je smaakpapillen (en portemonnee) bij Bonte B

Dweersstraat 12, 8000 Brugge (+32 50 34 83 43) www.restaurantbonteb.be

Chef Bernard Bonte schotelt je in zijn restaurant Bonte B eten volgens de vier seizoenen voor in een warme & eigentijds omgeving. Het interieur doet opvallend Scandinavisch aan met warme hout-elementen en gedempt licht. Een fijne setting voor een gezellige avond.

Specialiteiten? Laat je leiden door de chef-kok of kies à la carte voor een gerecht met vlees of vis. Het restaurant is gesloten op zondagavond en maandag.

Bier, bier en bier bij De Garre

De Garre 1, Brugge (+32 50 34 10 29), www.degarre.be

Maar liefst 130 verschillende Belgische bieren serveert het ietwat verstopte maar niet minder populaire staminee De Garre, te vinden in een zijstraatje. Ik zou zeggen, dat zijn 130 redenen voor bierliefhebbers om deze hotspot niet te missen!

Slenteren over de Grote Markt

De Grote Markt – gelegen in het hart van de historische binnenstad – werd in 1995 gronding opgeknapt en is sindsdien autovrij. Ideaal om lekker rond te slenteren en uiteindelijk neer te strijken bij een van de vele cafeetjes en terrasjes.

Het marktbeeld wordt vooral gedomineerd door het twaalfde-eeuwse Belfort, dat al eeuwenlang boven de stad uit prijkt. Tegen betaling kun je de toren beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. De verloren calorieën vul je na de klim weer aan met een frietje van één van de twee frietkotten aan de voet van het Belfort!

De Grote Markt in Brugge is UNESCO erfgoedBrugge stedentrip // 5x doen in Brugge, België // 5 to do's in Brughes, Belgium

Foto’s door Felix Catana (boven) en Bildagentur Zoonar GmbH (onder) via Shutterstock

Meer lezen over de hoogtepunten in Brugge? Bezoek dan de website van Visit Bruges voor het laatste nieuws, activiteiten en evemenenten.

Wat zijn jouw top tips voor een stedentrip Brugge?

1 reactie
  1. Brugge is zo leuk! Ik ben er vorig jaar met mijn vriend geweest en hebben ook de bierbrouwerij van de Brugse Zot bezocht. Echt super om te zien hoe veel werk er in zo’n glas bier zit.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Concrete Canvas Tour, Street Art Gent

Street art in Gent: Concrete Canvas Tour

Binnenkort naar Gent en zin om de stad eens op een andere manier te verkennen dan de gebruikelijke stadswandeling langs bekende trekpleisters? Ontdek de mooiste street art in Gent met…