Overdekte market Covent Garden Market in Londen (via Unsplash)

Restaurants in Londen: hier wil je eten en drinken in Londen [Hotspots 2024]

Ontdek de beste restaurants in Londen, van traditionele pubs en restaurants tot hippe hotspots. Hier wil je leuk en betaalbaar uit eten in Londen.

Restaurants in Londen

In een wereldstad als Londen vind je talloze restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. Er zijn wel duizenden restaurants, met alle soorten keukens en in alle prijsklassen. Je kunt er bijna alles eten, van Italiaans, Indiaas en Japans tot Mexicaans en Vietnamees. Ook gezond en verantwoord eten is steeds toegankelijker, of je nu gaat eten bij een restaurant of ergens iets afhaalt bij een streetfood stal.

Hier wil je lekker eten en drinken in Londen

Tijdens je citytrip Londen wil je natuurlijk lekker eten en drinken. Ik geef je smakelijke tips  en persoonlijke favorieten voor de leukste hotspots en de beste plekken om heerlijk te eten en drinken in Londen.

1. Caravan

Voor lekkere lunches, smakelijke diners en luie brunches in het weekend wil je bij Caravan in King’s Cross zijn, op loopafstand van St. Pancras Station. Dit voormalig graanpakhuis is omgetoverd tot restaurant en al ruim 10 jaar een echte aanrader voor liefhebbers van brunches en gepocheerde eitjes.

Inmiddels kun je Caravan op meerdere plekken in londen vinden, waaronder Canary Wharf, Convent Garden en London Bridge.

Adres: 1, Granary Building, Granary Square, London N1C 4AA (caravanandco.com)

Lekker eten in Londen doe je onder meer bij Caravan Londen

Lekker eten in Londen doe je onder meer bij Caravan in King’s Cross

2. Cadet

Eater London’s Restaurant of the Year 2022

Cadet London is een wijnbar, een restaurant, een charcutier en een winkel ineen. Hier bestel je wijn en charcuterie om direct van te snacken of mee te nemen. Het restaurant heeft een keuken in “cave-à-manger” stijl met dagelijks wisselend menu. Terwijl jij in het restaurant geniet van Frans-Europese gerechten die worden geserveerd met bijpassende wijnen, huist beneden een slagerij.

Adres: 57 Newington Grn, Newington Green

3. Bageriet, Covent Garden

Zoetekauwen willen zeker op zoek naar Zweedse bakkerij Bageriet, te vinden in een zijstraatje in Covent Garden. Voor cinnamon buns en andere lekkernijen ben je hier op de juiste plek.

24 Rose Street, London WC2E 9EA

4. Beigel Bake Brick Lane Bakery

Beigel Bake is een 24-uurs bakkerij en winkel opgericht in 1974, op Brick Lane in Spitalfields. Hier ga je heen voor beigels, ofwel bagels, die hier in de traditionele joodse stijl worden gebakken. De bagels worden gevuld met warm gezouten rundvlees met mosterd, haring of roomkaas en zalm. Ook gebak en zoetigheden zoals Deense broodjes, apfelstrudel, Eccles-cakes en cheesecake staan hier op de kaart.

5. Borough Market

Borough Market is een van de oudste en meest populaire markten van Londen. Het is een perfecte bestemming voor foodies die op zoek zijn naar authentieke en lokale lekkernijen.

Borough Market bestaat uit drie gedeeltes: Three Crown Square (voor grotere producenten en kooplieden), Green Market (met kleine handelaren in gespecialiseerde producten) en Borough Market Kitchen (voor street food). In het gebied rond de markt vind je nog veel meer restaurants, bars en winkels.

Borough Market in Londen

Bezoek Borough Market in Londen ©watzijzegt.com

Het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar ambachtelijke kazen, versgebakken brood, zeevruchten of vlees, je zult zeker iets vinden naar je smaak. Verken de markt op je gemak en laat je zintuigen prikkelen door de geur en smaak van heerlijk eten.

6. Crate, Hackney Wick

CRATE Craft Beer Brewery, Bar & Pizzeria is de ideale plek voor een gezellige borrel met lokaal gebrouwen bier en cider. Je lekkere trek stil je met een crispy pizza met niet-standaard toppings als geitenkaas en balsamico.

7, The White Building, Queen’s Yard, London E9 5EN

Lekker eten in Londen doe je onder meer bij Crate Londen

Dunne pizza’s en lekkere wijn bij Crate in Londen ©watzijzegt.com

7. Côte, Central London

Nee, ik ga niet alleen maar voor restaurants met een C. Maar Côte restaurants mogen niet ontbreken in deze lijst. Deze bistro-keten heeft diverse vestigingen verspreid door Londen en biedt betaalbare lunches en diners.

Te vinden aan Charlotte Street, Soho, Oxford Circus (Market Place), Covent Garden (St Martin’s Lane), St. Christopher’s Place

Lekker eten in Londen doe je onder meer bij Cote Restaurants London

8. Dishoom

Wie zin heeft in echt Indiaas eten, wil naar Dishoom. Hier krijg je Mumbai-style gerechten te eten in een hip interieur vol kleurrijke Bollywood-affiches en retro-meubilair. Op het menu staan gerechten als Biriyani rijst, Roomali Roti Rolls, chicken en paneer tikka en natuurlijk heerlijk vers naan dat dagelijks vers wordt gebakken.

Dishoom heeft vestigingen in Canary Wharf, Carnaby, Covent Garden, Covent Garden, Kensington, King’s Cross en Shoreditch.

Restaurants in Londen: Dishoom serveert eten uit Mumbai

Restaurants in Londen: Dishoom serveert Indiase gerechten in een hippe en trendy setting, waaronder hun legendarische bacon naan broodjes.

9. Barrio Bars

Bij Barrio vind je Latijns-Amerikaanse invloeden en ben je op de juiste plek voor een exotische cocktail en een dansje. Daarnaast eet je hier heerlijke nacho’s, churros en andere kleine hapjes bij de borrel. Zo beleefde ik hier al eens een gezellige vrijdagavond!

Vestigingen in Covent Garden, Shoreditch, Soho, Angel, Brixton en Watford

Restaurants in Londen: Vrijdagavond bij Barrio Shoreditch in Londen

Restaurants in Londen: Vrijdagavond bij Barrio Shoreditch in Londen

10. The Lighterman, Granary Square, King’s Cross

The Lighterman is een eigentijdse pub in King’s Cross, met uitzicht op Regent Canal en Granary Square. Hier kun je terecht voor een modern British all-day menu. Het restaurant heeft 3 verdiepingen, ruime terrassen en een bar. Een prima plek voor elke maal van de dag. Dagelijks geopend.

Adres: 3 Granary Square, London N1C 4BH

11. Mowgli Street Food

“The way Indians eat at home and on their streets” : dat was het motto van restaurateur en voormalig barrister Nisha Katona toen ze restaurantketen Mowgli Street Food oprichtte. En dat is precies wat je kunt verwachten bij Mowgli: echt Indiaas home en street food. Geen gelikte presentaties maar smaakvolle gerechten bomvol spices en kruiden.

Begonnen in Liverpool’s Bold Street, maar inmiddels door heel Groot-Brittannië te vinden. Zo maakte ik voor het eerst kennis met Mowgli in Manchester. Een aanrader!

Adres: 5 Charlotte Street, London, W1T 1RE

Authentiek Indiaas eten bij Mowgli Street Food

Authentiek Indiaas eten bij Mowgli Street Food ©watzijzegt.com

12. The NoMad Restaurant

Dat de NoMad hotels in New York razend populair zijn, wist ik al. Maar ook The Nomad Hotel in Londen wil je bezoeken. Bij het hotel horen uiteraard ook een restaurant en hippe bar. The NoMad Restaurant is gevestigd in een prachtig conservatorium waardoor je wordt omgeven door licht en veel groen. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner – en in het weekend ook voor brunch.

Adres: 28 Bow St, London, WC2E 7AW

13. Cahoots

Zin in een bijzonder avondje uit? Cahoots is een charmante bar in Londen’s Soho en geheel in jaren ’40 stijl ingericht. De voormalige bunker is nu een echte Underground station bar, compleet met treinstellen en zandzakken. Hier sip je van heerlijke cocktails terwijl je luistert naar ouderwetse swing, jazz en rock ‘n’ roll.

Adres: 13 Kingly Court, Carnaby, Londen

14. Little Nan’s Bar

Stap terug in de tijd naar de jaren 80 en herleef de nostalgie in Little Nan’s Bar! Geïnspireerd door de gezellige sfeer van oma’s voorkamer, biedt deze bar in Londen een unieke ervaring die je nergens anders zult vinden.

Bij Little Nan’s Bar word je verwelkomd in een wereld van zoete, kleurrijke cocktails met leuke decoraties en fancy theepotten gevuld met iets sterkers dan thee. Little Nan’s Bar heeft twee vestigingen, in Deptford en in Catford.

Bekende pubs in Londen

15. The Churchill Arms

The Churchill Arms is een Engelse pub in Notting Hill en misschien wel de bekendste. De pub werd al in 1750 gebouwd en is daarmee een van de oudste, historische pubs in Londen. Naar verluidt werd de pub regelmatig bezocht door de grootouders van Winston Churchill. Na de Tweede Wereldoorlog werd de pub naar hem vernoemd. Vandaag de dag hangen er nog tientallen Churchill-memorabilia aan de muren.

Op het menu staan geen traditionele Britse gerechten maar authentieke, regionale gerechten uit de Thaise keuken.

Adres: Kensington, 119 Kensington Church Street, London

The Churchill Arms pub in Londen (via Unsplash)

The Churchill Arms pub is een van de meest gefotografeerde pubs in Londen!

16. The Lamb

The Lamb is een monumentale pub in Bloomsbury, te vinden tussen metrostations Holborn en Russell Square. Hier wil je heen voor seizoensgebonden Britse gerechten, internationale wijnen, ambachtelijke bieren en bier uit vat. De pub heeft een prachtig Victoriaans decor (de pub werd gebouwd rond 1720), een ‘geheime’ achtertuin en ruimtes voor partijen. Dagelijks geopend.

Adres: 94 Lamb’s Conduit St, London (www.thelamblondon.com)

17. The Mayflower Pub

Deze traditionele Engelse pub ligt aan de Theems en beweert de oudste pub aan deze bekende rivier te zijn (net zoals The Prospect of Whitby). Oudste pub of niet, charmant is The Mayflower zeker! Beneden huist een pub, boven is een restaurant met uitzicht over de rivier.

Adres: 117 Rotherhithe St, London 

©Mayflower Pub in Rotherhithe Village, Londen

Meer lezen over Londen?

Lees dan ook deze artikelen die ik over Londen schreef, van gratis doen in deze wereldstad tot een handige dagplanning voor een weekendje Londen:

Wat zijn jouw favoriete hotspots en restaurants in Londen?

5 reacties
  1. Mooi lijstje! Wij aten vorig jaar op de Southbank in mediterraans restaurant Troia: (relatief) goedkoop, sfeervol en de mezze was superlekker. Het broodje pulled pork bij Riverfront restaurant van het BFI (ook Southbank) is ook echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen