April in beeld (+the highlights)

Zon, rokjesdag en eindelijk weer eens op pad voor mijn blog. April was een prima maand, met uiteenlopende gebeurtenissen en leuke afspraken. Een persoonlijke terugblik in foto’s: mijn april in beeld, plus enkele hoogtepunten!

April in beeld

Donderdag 5 april

5 april 2018: wandelen over de dijk

Eindelijk weer eens een korte avondwandeling na mijn werkdag. Het is heerlijk om even frisse lucht te snuiven na een dag op kantoor, toch maak ik deze wandelingen veel te weinig.

Dinsdag 10 april

10 april: eindelijk weer buiten lunchen!

Het is eindelijk weer lekker genoeg om buiten te lunchen! Een tikje fris nog, maar dat mag de pret niet drukken.

Woensdag 18 april

18 april: Zo te zien is mijn insectenhuisje bewoond

Vorig jaar hing ik een insectenhuisje op mijn balkon. Niet dat ik nu zo’n held ben met vliegende beestjes (helemaal niet zelfs) maar het zag er wel leuk uit. Dit jaar lijkt het erop dat het ook echt bewoond wordt!

Benieuwd of hier nu straks ook echt iets uit komt kruipen…

18 april 2018; eindelijk rokjesdag!

Rokjesdag!

En na de eerste buitenlunch is het nu ook eindelijk tijd voor blote voeten in mijn schoenen. 18 april gaat dit jaar de boeken in als mijn rokjesdag!

Een spontane zelfs, niet een die werd afgedwongen door sociale media… Iets waar ik jaren geleden mijn frustraties al eens over spuide op een eerder blog.

Donderdag 19 april

Heerlijk weer om buiten te zitten, met verplichte selfie als bewijs.

Vrijdag 20 april

20 april: met een vriendin mee naar Driebergen

Ik ging met een vriendin mee naar een tattoo-afspraak in Driebergen en wandelde even door de winkelstraat om nog wat zon mee te pakken.

Zaterdag 21 april

21 april: Kirra #catspam

Kirra neemt een voorbeeld aan haar broer en chillt wijdbeens op bed.

21 april: Date met Jennifer in Utrecht

Een van de leukste dingen aan social media vind ik de mensen die ik erdoor heb leren kennen. Zo volgen Jennifer en ik elkaar al een paar jaar op Twitter en Instagram en werd het eindelijk eens tijd voor een heuse offline date!

We spraken af in Utrecht, lunchten in de schaduw van de Domtoren bij Loof en doken vervolgens nog even de stad in voor een shopsessie. Het was ontzettend gezellig; en zo tof wanneer online en offline prima blijkt te matchen!

Misschien moet ik dan toch ook eens gaan online daten met mannen… (of niet, help!)

Maandag 23 april

23 april: salade

Voordeel van dit fijne weer is dat het me wat beter afgaat om lichte(re) maaltijden te nuttigen. Meer salades op het menu dus!

Dinsdag 24 april

24 april: Lunchen in Assen

Ik werd uitgenodigd voor een bezoek aan Westerbork. Na een lange rit richting het noorden is het eerst tijd voor een lunch in Assen.

24 april: lunchen in Assen bij Touché

We lunchen bij Touché, waar ik me laat verleiden tot een smakelijke – maar altijd zo onhandig etende – club sandwich met zalm.

24 april: Museum Westerbork herinneringscentrum

Daarna is het tijd voor ons bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Een indrukwekkend bezoek met een bijzondere ontmoeting, waar je later deze week meer over kunt lezen.

Donderdag 26 april

26 april: Koningsdag sfeer in de kroeg

Er hangt al een oranje sfeertje voor Koningsdag in de stad. Persoonlijk heb ik niet zoveel met deze dag, dus in oranje kleding zul je mij niet zo snel meer zien. Een drankje (of twee) ter ere van de Koning vind ik echter wel prima!

Zaterdag 28 april

28 april: kibbeling op de markt

Ik spreek af met een vriendin in de stad. Op de markt snacken we samen van een bak verse kibbeling. Hoognodig op z’n tijd!

28 april: Maisje geboren / kaartje

Voor een vriendin koop ik nog even snel een kaartje. Het duurt even voor ik een niet zoetsappig kaartje uit het schap trek, maar deze vond ik wel erg grappig.

28 april: bloesem alweer bijna verdwenen

Talloze foto’s van prachtige bloesem verschenen de afgelopen weken in mijn Instagram feed. Jammer genoeg duurt het bloesemseizoen nooit erg lang en ligt het merendeel inmiddels alweer op straat.

Zondag 29 april

29 april: nog even chillen op de bank met Netflix

En dan zit mijn vrije week er alweer bijna op. Nog heel even chillen en in zondagsmodus op de bank, samen met Harry, The Frankenstein Chronicles op Netflix en ja, dat zijn Harry Potter sokken!

Gebinged op Netflix

Netflix draaide overuren deze maand, niet in de minste plaats dankzij mijn week vakantie. Ik kijk meer series dan films de laatste tijd. Drie persoonlijke favorieten:

  • The Alienist – over een psycholoog die op jacht gaat naar een kindermoordenaar in New York City, eind negentiende eeuw.
  • Great British Menu – een oud seizoen helaas, maar een die ik nog niet had gezien. Over de strijd van Britse topchefs om te mogen koken op het jaarlijkse banquet dat aan een groot sportevenement vooraf gaat.
  • The Frankenstein Chronicles – Na The Alienist begon ik aan deze Britse serie, waarin Sean Bean jacht maakt op een Frankenstein-achtige moordenaar.

Inmiddels ben ik voor wat luchtiger vermaak ook begonnen aan The Good Place, waarin Kristen Bell na haar dood in de ‘hemel’ terecht kom terwijl ze eigenlijk thuis hoort in de bad place.

Meest gelezen in april

Deze maand schreef ik vooral over stedentrips! Van reisinspiratie voor een leuke voorjaarstrips tot een bijzondere bestemming voor deze zomer, deze artikelen verschenen in april en werden het meest gelezen:

  1. Stedentrip in mei: waar moet je heen?
  2. Zes misvattingen over New York City
  3. Bijzondere bestemming deze zomer? Maak een stedentrip naar Sint-Petersburg!

De leukste reisblogs

En dan nog iets leuks op de valreep van april: mijn blog werd door momondo opgenomen in hun lijstje met 18 leukste reisbloggers van Nederland! En ik sta in goed gezelschap; heb jij de lijst al bekeken?

Hoe zag jouw april eruit? En nog leuke plannen voor mei?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor mooie plaatjes en achter de schermen verhalen.

 

2 reacties

  1. the Good Place vond ik ook érg leuk! En zo’n insectenhuisje wil ik ook zooo graag, weet alleen nog even niet hoe ik dat moet bevestigen bij ons balkon zonder flinke gaten in de muren te boren ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: