Wat te doen in Londen: Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in Londen | CITYGUIDE

Wat te doen in Londen: Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in Londen

Wat was het fijn om onlangs weer een paar dagen in mijn geliefde Londen te zijn. Te kort om alles te ontdekken maar ook tijdens een kort verblijf kun je toch best wat bezienswaardigheden mee pikken. Met deze reistips kun je tot 3 dagen in Londen op ontdekkingstocht.

Wat te doen in Londen: Cityguide voor 1, 2, 3 dagen in Londen

Londen is al jaren een van mijn favoriete Europese hoofdsteden. Werelds en internationaal en een stuk dichterbij dan die andere favoriete wereldstad in Amerika. De stad is groot maar voelt ook vertrouwd genoeg om er een paar dagen op m’n gemakje rond te dwalen. Zonder navigatie mijn weg te vinden naar bekende plekken en ook elke keer weer nieuwe dingen te ontdekken.

Tijdens mijn laatste bezoek aan Londen verbleef ik in The Tower Hotel, pal naast de Tower Bridge en St. Katherine’s Dock. Dat is dan ook het startpunt van deze reisplanning waarbij ik je tips geef hoe je tot 3 dagen in Londen kunt doorbrengen.

Wat te doen in Londen

Dag 1 in Londen

Bewonder de indrukwekkende Tower Bridge en start de dag met een bezoek aan de ruim 900 jaar oude Tower of London.

Tower Bridge in Londen

Niet zo’n geschiedenisfanaat? Wandel dan door langs de Thames en volg het Thames Path dat (grotendeels) langs de rivier loopt. Marktliefhebbers steken London Bridge over voor must-visit aan het populaire Borough Market (8 Southwark St, Borough). Dagelijks geopend voor lunch en van woensdag t/m zaterdag volledige markt.

Voor een panoramisch uitzicht over Londen beklim je twee bruggen verder de 500+ treden van de St. Paul’s Cathedral (St. Paul’s Churchyard). Toegang kost £18.00 (£15.50 wanneer je online koopt).

St. Paul's, Millennium Bridge, Londen

De Millennium Bridge, met uitzicht op St. Paul’s Cathedral

Steek de Millennium Bridge, recht tegenover St. Paul’s Cathedral, over richting Tate Modern (Bankside). Vergeeet vooral niet even achterom te kijken en de indrukwekkende dome van de kathedraal van afstand te bewonderen.

Tate Modern is een moderne art gallery en heeft vaak bijzondere tentoonstellingen. Toegang is gratis, behalve voor deze speciale exhibitions. 

Bankside

Vervolg je wandeling langs de Bankside, of breng eerst nog een bezoek aan Shakespeare Globe Centre & Theatre. waar je de nagedachtenis aan Shakespeare en zijn werk kunt bewonderen.

3 dagen in londen: Londen Bankside

Je passeert Blackfriars Bridge en Waterloo Bridge. Voor kunst, cultuur en theater ga je naar Royal National Theatre en het National Film Theatre.

Mocht je tijd en geld overhebben, kun je een ritje in de London Eye overwegen. Een half uurtje ronddraaien kost je ruim £23, dat heb ik er persoonlijk nog niet voor over gehad.

Westminster

Voor een bezoek aan Trafalgar Square steek je de Cross Golden Jubilee Bridge over. Loop terug langs de Victoria Embankment voor een blik op de fameuze Big Ben en het Parliament. Westminster Abbey (20 Deans Yd) is ook een bezoekje waard, alleen al voor de eikenhouten Kroningsstoel waarin sinds 1301 elke Britse monarch is gekroond.

Big Ben, Underground, Londen: 3 dagen in londen

Stap bij Westminster op de metro terug naar Tower Hill.

Voor een uitgebreide lunch of diner ga je naar Franse bistro-keten Côte, waar je doordeweeks voor £9,95 twee gangen en voor £11,90 drie gangen set menu krijgt.

Cote Restaurants London

Côte Brasserie, St Katharine Docks (International House, St Katharine Docks, 1 St Katharine’s Way)

Sluit je dag af bij The Dickens Inn (Marble Quay, St. Katharine’s Way, E1) waar je onder het genot van een pint kunt genieten van het uitzicht over St. Katharine’s Dock. Op de eerste verdieping vind je een grill-restaurant, op de tweede verdieping een pizzeria, mocht je nog trek krijgen.

Lees ook: 3x Culinair rond St. Katherines Dock Londen

Dag 2 in Londen

Volg de route van de eerste dag.

Op dag twee ga je richting het centrum voor een ouderwetse shopping-sessie. Voor bekende ketens & merken en drukke winkelstraten ga je naar winkelcentrum Harrod’s, Oxford Circus en Piccadilly Circus. Portobello Road en Camden Markets bieden een leuk alternatief voor foodies, vintage en handwerk liefhebbers.

‘s Avonds ga je naar een show op West End. Billy Elliot, The Lion King, Lord of Dance, The Commitments, Stomp (aanrader!), stuk voor stuk goed voor een avond vermaak.

Dag 3 in Londen

Volg de routes van de eerste twee dagen.

Stap op een van de boten van TRS en vaar in 35 minuten naar Greenwich. Onderweg worden je allerlei bekende en onbekende weetjes over gebouwen en huizen aan beide kades verteld.

Greenwich

Direct aan de Thames en Greenwich Pier ligt de Cutty Sark (King William Walk, Greenwich), een voormalig Britse clipper uit 1869 en tussen 10:00 – 17:00 uur open voor bezoekers.

Cutty Sark Greenwich, Londen

De Cutty Sark in Greenwich

Wandel door de straatjes van Greenwich en volg de borden naar Greenwich Park.

De steile wandeling naar The Royal Observatory (Blackheath Avenue) is pittig maar vanaf daar heb je wel een prachtig uitzicht over het nieuwe business district van Londen. Voor £9.50 krijg je toegang tot de beroemde Meridiaan van Greenwich, de internationale nullijn die het oostelijk en westelijk halfrond van elkaar scheidt.

The Royal Observatory in Londen
The Royal Observatory Londen

Wandel na je bezoek aan The Royal Observatory weer terug naar beneden en duik het centrum van Greenwich in. Greenwich is namelijk ook een fijne spot voor foodies en vintage fans. Er zijn tal van restaurants en koffietentjes waar je even bij kunt komen.

Breng vooral een bezoek aan de overdekte Greenwich Market, waar je naast verkopers van kaarten, sieraden en posters talloze food kramen vindt vanuit elke hoek van de wereld.

Greenwich Vintage Market LondenGreenwich Market Londen

Greenwich Market

Na een dagje Greenwich stap je weer op de boot terug naar Tower Hotel. Op het achtergelegen St. Katherine Docks vind je talloze restaurants en cafe’s voor een afsluitend hapje en drankje.

Spots & places

 • Cutty Sark – voormalig Britse clipper uit 1869 die nu op de kade te bezoeken is (King William Walk, Greenwich)
 • The Dickens Inn – voor pints, pizza en steak (Marble Quay, St. Katharine’s Way, E1)
 • Greenwich Market – historische markt in Greenwich voor lekker eten, sieraden en lifestyle producten
 • London Eye – reuzenrad aan de Thames voor toeristisch panorama-uitzicht
 • St. Paul’s Cathedral – iconische kathedraal (St. Paul’s Churchyard)
 • The Royal Observatory – gelegen in Greenwich Park, toegang £ 9.50 per volwassene (Blackheath Avenue)
 • Shakespeare Globe Centre & Theatre – gebouwd ter nagedachtenis aan Shakespeare’s werk en Globe Theatre (Shakespeare’s Globe, 21 New Globe Walk, Bankside)
 • Tate Modern – toegang gratis, uitgezonderd bijzondere tentoonstellingen. Zondag t/m donderdag geopend van 10:00 – 18:00 uur, vrijdag & zaterdag van 10:00 – 22:00 uur (Bankside, London SE1 9TG)

Wat te doen in Londen: bewaar deze cityguide voor 1, 2, 3 dagen in Londen op Pinterest

Wat te doen in Londen: Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in LondenBooking.com

Hoe ziet jouw ultieme Londen dagplanning eruit?

8 reacties
 1. Net terug van 4 dagen Londen met kids. Greenwich bewaart voor een volgende keer. Wellicht volgend jaar. Dan staan we daar hopelijk aan de start van de marathon. Borough Market vond ik super. Net het al bezochte als Notting Hill. *zucht* ik wil terug…….

 2. Mooie foto’s! Ik krijg al helemaal zin in mijn tripje donderdag. Ik heb zo’n 1,5 dag in de stad, dus dan kan ik aardig wat van je lijst afwerken :) Bij Borough Market kun je op vrijdag ook bij de meeste lunchtentjes terecht, zag ik!

  1. Dank je! En Londen is zo leuk! Er is genoeg te doen bij Borough Market ja, komt vast goed. Veel plezier vast! :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen