Mei in beeld

Mei, wat was je mooi! En fijn, en vooral: warm! Dat leverde heerlijke festivaldagen en zwoele avonden op terrasjes op. En een paar persoonlijke drempels waar ik offline en online overheen stapte! Mijn mei in beeld.

Mei in beeld

5 mei

5 mei 2018: Bevrijdingsfestival

De maand begon met een paar goeie feestjes op 4 en 5 mei. Eerst herdenken op 4 mei en vervolgens onze vrijheid vieren tijdens het jaarlijkse bevrijdingsfestival in onze stad. Tot middernacht dansen in de buitenlucht, het was weer een feestje!

14 mei

14 mei 2018; Nooit genoeg van zulke mooie luchten

Met de lange avonden komen ook de prachtig gekleurde zonsondergangen weer langs! Ik krijg echt nooit genoeg van zulke luchten, jij wel?

16 mei

When you buy yourself a fancy red pants and want to show it off…

Ik ben de laatste tijd bewuster bezig met het accepteren van mezelf en mijn lijf. Niet dat ik die 10 kilo overgewicht nooit kwijt wil, voor nu heeft afvallen echter niet mijn prioriteit.

En met die acceptatie probeer ik ook wat veranderingen in mijn garderobe aan te brengen. Minder zwart en meer kleur. Dat is met deze rode broek wel gelukt!

17 mei

17 mei 2018: Even aan after work wandeling

Even een frisse neus halen tijdens een wandeling na een dag op kantoor zitten. Ik zeg het steeds maar dit zou ik echt vaker moeten doen.

18 mei

18 mei 2018: Pizza eten met vriendinnen bij de Pizzabakkers in Rotterdam

Met vriendinnen ga ik eten bij de Pizzabakkers in Rotterdam. Leuk concept en vooral: lekkere pizza!

18 mei 2018: Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal bij nacht blijft toch altijd een mooi plaatje!

20 mei

20 mei 2018: Nieuwe plantjes voor het balkon

Nieuwe plantjes! Ik ben helaas niet gezegend met groene vingers, toch hoop ik dat deze groene aanwinsten de zomer op mijn balkon zullen overleven.

21 mei

Perfect sunny day with my first strawberries & ice cream of the year!

Dit lekkers haalde ik bij IJs van Co in Hoenderloo, waar ik vroeger als kind tijdens vakanties al kwam! Er staat – zeker op dit soort mooie dagen – een ENORME rij maar de 20 minuten wachttijd waren het waard. Al was het alleen maar vanwege het jeugdsentiment dat ik bij deze ijsjes heb.

24 mei

24 mei 2018: Snacken op het terras van Taste

Even een snelle snack op het terras van favoriet Taste. Zalmtartaar, carpaccio van rode biet en garnalenkroketjes doen het altijd goed.

25 mei

Ik mag dan laatst wel geïnterviewd zijn over het overwinnen van mijn spinnenfobie… Toen ik deze joekel vanuit m’n ooghoek zag bewegen toen ik de schuifdeuren op kantoor uitliep, kon ik een kreet van schrik niet onderdrukken.

Goed voor een kleine hartverzakking én een smakelijke uitlach-sessie door onze receptioniste.

Hoog tijd om de schrik van me af te schudden en leukere dingen te gaan doen! In een andere nieuwe broek: spuit elf heeft ook eindelijk de strepen ontdekt.

25 mei 2018: Favo gerecht van Buurman&Buurman op het terras

Vrijdagavond op ons favoriete terras, met een bord carpaccio van het restaurant twee deuren verder. Kan prima bij ons op de Markt!

26 mei

26 mei 2018: Zomerse avonden op het terras

Volle terrassen en optredende bandjes op de Markt. Zo kom ik die warme avonden wel door.

26 mei 2018: Kaasplankje bij Taste

Deed ik nog iets anders dan eten op terrasjes deze maand? Hm, misschien niet. Maar die zonnige lentedagen zijn toch echt te mooi om steeds binnen te blijven zitten! Tijd voor nog meer smakelijke hapjes bij Taste dus. Het is gelukkig nooit te warm voor een kaasplankje!

27 mei

En nu ik toch bezig ben met wat meer zelfliefde en -acceptatie werd het ook wel tijd om nog een drempel te overwinnen: voor het eerst in jaren ging ik zwemmen in een openbaar zwembad! En zette het bewijs ervan online, nog iets wat ik tot een paar maanden geleden niet gedaan zou hebben.

Lees ook: The world according to me #62 over zomerkleding, fatshaming en een bikini body

Eerlijk is eerlijk: ik droeg een shaping badpak en koos de meest gunstige angle waarbij mijn zwabberende bovenarmen, buik en putjes in mijn bovenbenen niet echt zichtbaar waren… Hey, je moet ergens beginnen in je selflove journey toch?

Het leverde ook een mailtje op waarin iemand me probeerde duidelijk te maken dat ik met mijn ‘self love’ post niet aan body positivity deed. En door mijn body struggles te delen blijkbaar een privileged white female ben die neerkijkt op mensen die strijden voor meer diversiteit en acceptatie van dikke en andersoortige mensen…

Het heeft me een dag bezig gehouden; toch geloof ik niet dat body positivity en zelfliefde elkaar uitsluiten. Daar denkt blijkbaar niet iedereen hetzelfde over, so be it.

29 mei

29 mei 2018: Blauwe bessen in mijn kwark

Na een maand vol feestjes en etentjes mag er wel weer wat gezonder gegeten worden. Verse blauwe bessen bij mijn kwark dus, lekker!

Wat zij schreef

Vooral veel zomerse berichten online deze maand, plus een indrukwekkend interview met een overlevende van Kamp Westerbork:

En verder: het is inmiddels alweer 3 dagen juni, hoe dan?! Deze maand staan er twee reizen voor me op de planning: volgende week ga ik voor werk naar Manchester, de week erop een korte trip naar Hannover voor mijn blog.

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst op reis ging, onvoorstelbaar dat mijn reis naar Nieuw-Zeeland alweer bijna een jaar geleden is! Minder (of niet) reizen was een bewuste keuze na mijn burn-out en ik kan niet zeggen dat ik de komende weken niet een beetje spannend vind. Maar ik heb er ook ontzettend veel zin in!

Hoe zag jouw mei eruit? En nog leuke plannen voor juni?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor mooie plaatjes en achter de schermen verhalen.

14 reacties

  1. Wat een fijne foto’s allemaal! You go met zelfliefde <3
    Mei stond voor mij ook wel een beetje in het teken van blij zijn met mezelf, is weer eens iets nieuws ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: