September in beeld

Van winkelen in Londen tot tweedehands vondsten om de hoek, zomerse oplevingen en de eerste herfstbuien: september stond in het teken van afwisseling. Mijn september in beeld.

September in beeld

Van een laatste opleving van de zomer tot de eerste herfstbuien, van twee oude kasten naar een ‘nieuwe’ buffetkast van de kringloop: september stond vooral in het teken van afwisseling, opruimen en vernieuwen.

Een maand waarin de seizoenen elkaar afwisselden Nog even genieten van de laatste zomerse dagen waarbij je nog prima buiten op een terras kon zitten. Nat regenen tijdens de eerste herfstbuien, frisse ochtenden en nachten, waar je stiekem toch weer even aan moet wennen.

Mijn september in beeld.

Zaterdag

Kringloopvondsten bij Loods Wageningen

Mijn maand begint tussen de oude meubelen, want – beter laat dan nooit – ik heb eindelijk ontdekt hoe leuk (en voordelig) kringloop-shoppen kan zijn! Het goudkleurige ronde tafeltje op deze foto staat inmiddels in mijn woonkamer.

Dineren bij Diels Restobar

’s Avonds staat er een etentje met vrienden op de planning. We leerden elkaar ooit kennen toen we allemaal als uitzendkracht bij hetzelfde bedrijf kwamen te werken. Inmiddels zijn we dertien jaar, relaties en kinderen verder en spreken we nog steeds geregeld af. Het liefst met eten en wijn, want sommige dingen veranderen nooit.

Dinsdag

Avondwandeling naar huis

Een korte avondwandeling naar huis wordt opgefleurd door de prachtig gekleurde hemel terwijl de zon ondergaat.

Woensdag

Steptember betekent meer lunchwandelingen

Ik doe deze maand mee aan Steptember en dat betekent dat ik beduidend vaker op pad moet! Meer lunchwandelingen dus, op zonnige dagen als vandaag extra fijn.

Vrijdag

Met de trein naar Londen

En dan is het eindelijk tijd om mijn geliefde Londen weer eens te bezoeken. Ik ga voor het eerst met de trein vanuit Rotterdam. Lekker relaxed reizen, zonder gedoe met bagage en lange wachttijden.

Met de trein naar Londen

Tenminste, dat is het idee. Helaas staat de trein naar Brussel onderweg ruim een half uur stil waardoor we onze aansluiting naar Londen missen. Dat betekent ruim 2 uur extra wachten voor we verder reizen en twee kostbare uren minder in mijn favoriete Europese stad.

Iets over 16 uur lokale tijd stappen we dan eindelijk uit op London St Pancras International.

Het uitzicht vanuit onze hotelkamer in Shoreditch maakt de lange reis meer dan goed. Hallo Londen! Gelijk zin om de deur weer uit te gaan en de buurt weer te verkennen.

Street art in Shoreditch

Street art in Shoreditch blijft verrassen, haast elke muur heeft wel kleurrijke kunstwerken.

Eten bij Barrio Shoreditch in Londen

We belanden bij Barrio, waar we inmiddels wel zin hebben in een snack bij onze borrel.

Vrijdagavond bij Barrio Shoreditch in Londen

En in een borrel bij onze snack! Gelukkig was deze witte sangria voorzien van veel ijs en prima te versmaden, zonder gevolgen de volgende ochtend.

Zaterdag

Zaterdag spenderen we grotendeels binnen in winkels. Cultureel-verantwoorde activiteiten komen tijdens mijn volgende bezoek wel weer.

Bill’s Hoxton restaurant Shoreditch in Londen

’s Avonds smul ik van een overheerlijke zeebaars met bijpassende wijn. De volgende ochtend stappen we alweer in de trein terug. Een waar speed-bezoek aan Londen en stiekem heb ik alweer zin in een volgende keer!

Lees ook: A Weekend Guide To Shoreditch Londen: dit wil je zien en doen in Shoreditch

Donderdag

Nieuwe buffetkast bij de kringloop

Als ik iets nieuws ontdek, ben ik ook direct verslaafd… tijdens mijn tweede bezoek aan de kringloop deze maand, word ik op slag verliefd op deze witte buffetkast.

Ik spot hem op donderdag, koop hem op vrijdag en de dinsdag erop wordt hij in mijn woonkamer neergezet. En dat voor slechts een fractie van de prijs van een nieuwe kast. Kringloopliefde!

Zaterdag en zondag

Weekend

Of ik ooit weleens thuis eet? Jawel. Je hebt alleen van die weekenden dat je zaterdag een portie gebakken kibbeling haalt op de markt en op zondag buiten de deur luncht met vriendinnen. Daar zijn weekenden voor, nietwaar?

Maandag

Herfstochtend in september

De herfst is nu echt begonnen en dat levert mooie (en koude!) ochtenden op. Eindelijk, al moet ik eerlijk bekennen dat ik toch wel weer moet wennen aan de donkere ochtenden en steeds vroeger invallende avonden. Ik ben sinds kort eigenaar van een energielamp en benieuwd of deze helpt om de herfst- en winterblues te voorkomen!

Netflix bingewatch-alert

Deze maand haalde ik ook mijn Netflix abonnementskosten er wel weer uit! Ik keek wat films en bingewatchte er flink wat series doorheen:

  • Chef’s Table – Ik ben allesbehalve een keukenprinses en heb zelfs nog nooit gedineerd bij een sterrestaurant, toch hou ik van culinaire programma’s. Eind september kwam het vijfde seizoen van Chef’s Table online en ik ben er alweer doorheen. Lekker wegkijken!
  • I Own’s Australia’s Best Home – Over de mooiste huizen in Australië.
  • Somebody Feed Phil – Ook hier ben ik late to the party. Phil Rosenthal, schrijver van Everybody Loves Raymond, reist de wereld over om lokale keukens en gerechten te proeven. Hij doet dat met een haast kinderlijk enthousiasme, waar ik niet anders dan blij van kan worden. Vooral de eerste aflevering, met Italiaanse wereldchef Massimo Bottura, is geweldig: je wil het liefst met allebei beste vrienden worden!

Wat was jouw hoogtepunt van september? En nog leuke plannen voor komende maand?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

2 reacties

  1. Leuke foto’s van zoveel moois wat jij de afgelopen maand had gedaan!
    Prachtige aankopen had je gekocht bij de kringloop.
    Fijn dat je naar Londen was geweest.

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: