Weekendje Antwerpen: bezoek zeker de Grote Markt

Hotels in Antwerpen: 9 leuke hotels voor je weekendje Antwerpen

Wil jij binnenkort een paar dagen naar Antwerpen en zoek je nog een leuke plek om te overnachten? Ik zocht de leukste hotels in Antwerpen voor je uit!

Hotels in Antwerpen: leuke hotels voor je weekendje Antwerpen

Antwerpen is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg of korte stedentrip. Goed bereikbaar met zowel auto als trein en genoeg te doen voor een paar dagen ertussenuit. Van heerlijk eten tot uitgebreid winkelen en museum bezoeken, Antwerpen vermaakt je geheid.

Deze hotels zorgen voor een heerlijke thuisbasis tijdens je verblijf in Antwerpen.

1. Tryp By Wyndham Antwerp

Plantin en Moretuslei 136, 2018 Antwerpen

Het Tryp By Wyndham Antwerp biedt designkamers met een unieke inrichting door een combinatie van historische elementen en modern design. Hotelkamers worden gesierd door meer dan levensgrote portretten van de Vlaamse Meesters als Rubens, Vermeer en van Dyck. In mooi contrast daarmee staan in elke kamer de popart-stoelen van Verner Panton. Een aanrader voor fans van boetiekhotels en een mooie toevoeging op je Instagram-feed.

Het hotel ligt in de wijk Zurenborg, op 400 meter van de tramhalte Plantin & Moretuslei. De oude binnenstad van Antwerpen ligt op 1,5 kilometer afstand. Het treinstation Antwerpen-Centraal en de dierentuin van Antwerpen bevinden zich op 10 minuten lopen van het Tryp.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tryp by Wyndham Antwerp (@trypantwerp) op

Bijzondere kunstige muren in het Tryp Hotel Antwerpen 

2. Hampton By Hilton Antwerp Central Station

Pelikaanstraat 10-16, 2018 Antwerpen

Hampton By Hilton Antwerp Central Station ligt pal naast het centraal station van Antwerpen: je kijkt letterlijk uit op het station. Ook andere bekende plekken liggen binnen loopafstand: zo vind je op 200 meter afstand de beroemde dierentuin van Antwerpen en het congrescentrum. Het Koningin Astridplein en de Keyserlei liggen op 50 meter afstand. Op zo’n 10 minuten lopen liggen het Rubenshuis en de Meir.

De internationale luchthaven van Brussel ligt op 30 minuten rijden met een directe treinverbinding. Hampton By Hilton biedt ruime moderne kamers, met gratis ontbijt en WiFi. Handig voor zakenreizigers en stedentrippers dus.

Hampton By Hilton Antwerp Central Station

Overnachten in het Hampton By Hilton Antwerp Central Station (foto via Booking)

3. Crowne Plaza Antwerpen

Gerard Legrellelaan 10, 2020 Antwerpen

In het Crowne Plaza vind je comfortabele, moderne kamers met kamer-hoge ramen om van de Antwerpse skyline te kunnen genieten. Gasten krijgen gratis toegang tot “Octopus”, het grootste hotel zwembad & wellness-complex in Antwerpen. Bij ANNA, een Living & Bar-concept in het hotel, geniet je van Vlaamse gerechten en regionale specialiteiten uit Antwerpen.

Vanaf €86,- per nacht voor 1 kamer, voor 2 personen. Bekijk beschikbaarheid en actuele prijzen en boek je kamer in het Crowne Plaza Antwerpen hier.

Crowne Plaza Antwerpen

In het Crowne Plaza vind je comfortabele, moderne kamers met kamer-hoge ramen (foto via Booking)

4. PREMIER SUITES PLUS Antwerp

Premier Suites Plus werd geopend in september 2018 en ligt op 400 meter van het centraal station van Antwerpen. PREMIER SUITES PLUS Antwerp ligt vlak bij de winkelstraat Keyserlei en biedt kamers, studio’s en luxueuze serviced appartementen voor zowel kort als langere verblijven. Elke kamer heeft een waterkoker en een Nespresso-apparaat. Daarnaast heb je als gast gratis toegang tot een wasruimte met wasmachines en drogers.

Voor ontbijt, lunch of diner kun je naar het Food Café. Op zo’n 10 minuten lopen vind je het bekende winkelgebied Meir. De Grote Markt met het stadhuis van Antwerpen ligt op 3 km van het hotel. Het MAS-museum ligt op 10 minuten rijden.

PREMIER SUITES PLUS Antwerp zijn luxueuze serviced appartementen in het hart van Antwerpen.

Prachtig uitzicht vanuit het penthouse appartement van Premier Suites Plus (foto via Premier Suites)

5. Hotel Meir Apartments

Lange Klarenstraat 14 Block B, Antwerpen Centrum

Hotel Meir Apartments zijn appartementen middenin Antwerpen, op 2 minuten lopen van Meir. Meir Apartments in Heart of Antwerp biedt accommodatie met gratis WiFi en een terras. Sommige accommodaties hebben ook een keukentje met koelkast, oven en kookplaat.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ligt op 10 minuten lopen van het appartement en de Meir ligt op minder dan 1 km van de accommodatie. Het Rubenshuis ligt op 3 minuten lopen van de appartementen. Parkeren is mogelijk in de omgeving van de accommodatie.

Je boekt 1 nacht vanaf €80 voor 2 personen. Bekijk beschikbare kamers en actuele prijzen hier.

Adres Hotel Meir. Apartments in Heart of Antwerp

Appartementen in het hart van Antwerpen (foto via Booking)

6. Radisson BLU Astrid Hotel

Koningin Astrid Plein 7, Antwerpen Centrum

Het Radisson BLU Astrid Hotel ligt in het hart van de Diamantwijk, recht tegenover het centraal station van Antwerpen en de dierentuin. Het hotel telt 253 stijlvol ingerichte kamers en suites, snelle WiFi en een wellness centrum met volledig uitgeruste fitnesscentrum en een binnenzwembad. Voor het hotel stopt een pendelbus die van en naar de luchthaven van Brussel rijdt.

‘s Avonds kun je genieten van een diner in het restaurant Made in Antwerpen, dat gerechten serveert die zijn bereid met verse lokale producten.

Vanaf EUR 228 voor 1 nacht, 2 personen. Bekijk hier beschikbaarheid en actuele prijzen en boek hier je overnachting in Radisson Blu Antwerpen.

Radisson BLU Astrid Hotel Antwerpen

Comfortabele hotelkamers en -suites in het Radisson BLU Astrid Hotel (foto via Booking)

7. Leonardo Hotel Antwerpen

De Keyserlei 59, Antwerpen Centrum

Leonardo Hotel Antwerpen biedt designkamers in een historisch pand in de Diamantwijk, op 50 meter van het centraal station van Antwerpen en de Antwerpse dierentuin. Het beschikt over een eigentijdse bar waar – uiteraard – Belgisch bier wordt geschonken.

Elke kamer in het Leonardo Hotel Antwerpen is ingericht in warme tinten en rijke stoffen en voorzien van een flatscreen-tv, bureau en een minibar, met badkamer met bad of douche. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met roerei, versgebakken brood en zoete deegwaren. In de zomermaanden kun je op het zonnige terras van je ontbijt genieten.

Leonardo Hotel Antwerpen ligt op 15 minuten lopen van de Groenplaats en op slechts 5 minuten lopen van de winkelstraat de Meir met vele boetieks, bars en restaurants. Het Stadsplein van Antwerpen met het stadhuis ligt op 20 minuten lopen van het hotel.

Overnachten in het Leonardo Hotel Antwerpen (foto via Booking)

Overnachten in het Leonardo Hotel Antwerpen (foto via Booking)

8. Hotel Ibis Antwerpen Centrum

Meistraat 39, Antwerpen Centrum

Het ibis Antwerpen Centrum hotel ligt in het historische en culturele hart van Antwerpen en biedt praktisch ingerichte accommodatie met gratis WiFi en een 24-uurs receptie en loungebar. Alle kamers zijn voorzien van airco en beschikken over een flatscreen-tv en badkamer met  douche en haardroger (een persoonlijke favoriet!).

Het dagelijkse ontbijtbuffet bestaat uit een breed scala aan koude en warme gerechten. De bar Rendez-vous van het hotel biedt een selectie dranken en Belgische bieren en is 24 uur per dag geopend.

Het is 250 meter lopen naar winkelcentrum Meir. Het ibis Antwerpen Centrum bevindt zich verder op 13 minuten lopen van het centraal station van Antwerpen en de dierentuin. Via station Antwerpen Stadspark reis je rechtstreeks met het OV naar bekende toeristische trekpleisters in de stad.

ibis antwerpen

9. Hotel Indigo Antwerp City Centre

Koningin Astridplein 43, 2018 Antwerpen

Hotel Indigo is een kunstzinnig hotel waar handgemaakt meubilair en stijlvolle bank de ruimtes versieren. Alle kamers hebben een eikenhouten interieur met moderne kunst als hommage aan de Vlaamse meesters. Flamingo’s versieren de liften en de funky kunst in de luxe kamers zorgen voor een warme sfeer. Geniet van de spa-badkamers en trakteer uzelf op lokale bieren en verse wafels in QA’s Kitchen.

Hotel Indigo Antwerp City CentreHotels in Antwerpen: 9 leuke hotels voor je weekendje Antwerpen

Vanaf prijzen zijn gebaseerd op een hotelkamer voor twee personen.

Wat zijn jouw favoriete accommodaties of hotels in Antwerpen?

Featured foto via Shutterstock / Leonid Andronov

1 reactie
  1. Hotel Docklands!!! Schoon, goede service. Alles op loopafstand, hoef je niet voor midden in de stad te zitten! Ontdek het ‘ eilandje’ , pak een fiets en 10 minuten in de stad en 10 min aan de linkeroever.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Genieten van de zomer op een dakterras in Leuven

Leuk in Leuven deze zomer: Het Groot Verlof

De zomer staat op punt van beginnen en in Leuven betekent dat maar één ding. Het Groot Verlof staat weer voor de deur en dat staat garant voor een hele…