Weekendje Antwerpen: bezoek zeker de Grote Markt

Hotels in Antwerpen: 13 leuke hotels voor je weekendje Antwerpen

Ontdek de beste hotels en accommodaties in Antwerpen voor een heerlijk weekendje weg! Zoek je een betaalbare optie, een hip hotel of een unieke accommodatie? Dit zijn de tips die je nodig hebt om jouw perfecte verblijf in Antwerpen te vinden.

Hotels in Antwerpen: leuke hotels voor je weekendje Antwerpen

Antwerpen is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg of korte stedentrip. Goed bereikbaar met zowel auto als trein en genoeg te doen voor een paar dagen ertussenuit. Van heerlijk eten tot uitgebreid winkelen en museum bezoeken, Antwerpen vermaakt je geheid.

Leuke hotels in Antwerpen

Wil jij binnenkort een paar dagen naar Antwerpen en zoek je nog een leuke plek om te overnachten? Ik zocht de leukste hotels in Antwerpen voor je uit! Deze hotels zorgen voor een heerlijke thuisbasis tijdens je verblijf in Antwerpen. Vanaf prijzen zijn gebaseerd op een hotelkamer voor twee personen.

1. August

Jules Bordetstraat 5, Antwerpen Centrum

August is gevestigd in een voormalig Augustijnenklooster in het centrum van Antwerpen. Dit charmante hotel is modern en biedt een restaurant, bar, wellness, winkel en tuinen en dat allemaal in het bruisende stadscentrum van Antwerpen. Het August bevindt zich op 2 km afstand van bekende winkelstraat De Keyserlei.

Vanaf EUR 140 per nacht, voor 2 personen. Bekijk beschikbaarheid en actuele prijzen en boek je kamer in het August Hotel hier.

Overnachten in Hotel August in Antwerpen (via Booking.com)

Overnachten in Hotel August in Antwerpen (foto via Booking.com)

2. Crowne Plaza Antwerpen

Gerard Legrellelaan 10, 2020 Antwerpen

In het Crowne Plaza vind je comfortabele, moderne kamers met kamer-hoge ramen om van de Antwerpse skyline te kunnen genieten. Gasten krijgen gratis toegang tot “Octopus”, het grootste hotel zwembad & wellness-complex in Antwerpen. Bij ANNA, een Living & Bar-concept in het hotel, geniet je van Vlaamse gerechten en regionale specialiteiten uit Antwerpen.

Vanaf EUR 95 per nacht voor 1 kamer, voor 2 personen. Bekijk beschikbaarheid en actuele prijzen en boek je kamer in het Crowne Plaza Antwerpen hier.

Crowne Plaza Antwerp hotel in Antwerpen

In het Crowne Plaza vind je comfortabele, moderne kamers met kamer-hoge ramen ©Crowne Plaza Antwerp hotel in Antwerpen

3. Boutique hotel Maison Emile

Emiel banningstraat 52, Antwerpen Centrum

In dit gerestaureerde, statige herenhuis huist nu een boetiekhotel. Je vindt er een klassieke maar tegelijkertijd moderne inrichting, waar persoonlijke aandacht zorgen voor een warm welkom. Maison Emile biedt reizigers een verblijf vol rust en comfort. Dit driesterrenhotel heeft 13 kamers en serveert ‘s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet.

Je boekt 1 nacht vanaf EUR 131 voor 2 personen. Bekijk beschikbare kamers en actuele prijzen hier.

4. Hampton By Hilton Antwerp Central Station

Pelikaanstraat 10-16, 2018 Antwerpen

Hampton By Hilton Antwerp Central Station ligt pal naast het centraal station van Antwerpen: je kijkt letterlijk uit op het station. Ook andere bekende plekken liggen binnen loopafstand: zo vind je op 200 meter afstand de beroemde dierentuin van Antwerpen en het congrescentrum. Het Koningin Astridplein en de Keyserlei liggen op 50 meter afstand. Op zo’n 10 minuten lopen liggen het Rubenshuis en de Meir.

De internationale luchthaven van Brussel ligt op 30 minuten rijden met een directe treinverbinding. Hampton By Hilton biedt ruime moderne kamers, met gratis ontbijt en WiFi. Handig voor zakenreizigers en stedentrippers dus.

 

Overnachten in het Hampton By Hilton Antwerp Central Station (foto via Booking)

5. Hotel Ibis Antwerpen Centrum

Meistraat 39, Antwerpen Centrum

Het ibis Antwerpen Centrum hotel ligt in het historische en culturele hart van Antwerpen en biedt praktisch ingerichte accommodatie met gratis WiFi en een 24-uurs receptie en loungebar. Alle kamers zijn voorzien van airco en beschikken over een flatscreen-tv en badkamer met  douche en haardroger (een persoonlijke favoriet!).

Er is een dagelijkse ontbijtbuffet. De bar Rendez-vous van het hotel biedt een selectie dranken en Belgische bieren en is 24 uur per dag geopend. Winkelcentrum Meir ligt op 250 meter van het hotel, het centraal station van Antwerpen en de dierentuin liggen op ongeveer 13 minuten wandelafstand.

ibis antwerpen

6. Hotel Indigo Antwerp City Centre

Koningin Astridplein 43, 2018 Antwerpen

Hotel Indigo is een kunstzinnig hotel waar handgemaakt meubilair en stijlvolle bank de ruimtes versieren. Alle kamers hebben een eikenhouten interieur met moderne kunst als hommage aan de Vlaamse meesters. Flamingo’s versieren de liften en de funky kunst in de luxe kamers zorgen voor een warme sfeer. Geniet van de spa-badkamers en trakteer uzelf op lokale bieren en verse wafels in QA’s Kitchen.

Hotel Indigo Antwerp City Centre

7. Hilton Antwerp Old Town

Groenplaats 32, Antwerpen

Het Hilton Antwerp Old Town hotel ligt in het hart van het historische Antwerpen en is een ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Als je voor het imposante gebouw staat, spat het karakter en de romantiek er vanaf.

Hilton Old Town Antwerpen

Hilton Antwerp Old Town kijkt uit op de historische Groenplaats en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en combineert ouderwetse charme met stijlvolle verfijning. Vanaf het hotel wandel je zo naar alle belangrijke bezienswaardigheden, shop je in de leuke boetiekjes en strijk je neer bij één van de vele knusse restaurants en bars. Na een dag struinen ontvangt Hilton Antwerp Old Town je graag weer voor een drankje in de Lobbylounge of diner in de ontspannen Brasserie.

Families met kinderen zijn vanzelfsprekend ook welkom bij het hotel. Met het ‘Family Experience’ arrangement worden de jongste gasten verwend met een leuk welkomstpakket en in de kamer wacht een echte tipitent om hen een onvergetelijke ervaring te bieden.

Bezoek vanaf Hilton Antwerp Old Town de oudste dierentuin van Europa, boek een bierproeverij bij De Koninck brouwerij of beleef het grootste interactieve Belgische chocolademuseum, allemaal op loopafstand van het hotel.

8. PREMIER SUITES PLUS Antwerp

Appelmansstraat 31, 2018 Antwerpen

Premier Suites Plus werd geopend in september 2018 en ligt op 400 meter van het centraal station van Antwerpen. PREMIER SUITES PLUS Antwerp ligt vlak bij de winkelstraat Keyserlei en biedt kamers, studio’s en luxueuze serviced appartementen voor zowel kort als langere verblijven. Elke kamer heeft een waterkoker en een Nespresso-apparaat. Daarnaast heb je als gast gratis toegang tot een wasruimte met wasmachines en drogers.

Voor ontbijt, lunch of diner kun je naar het Food Café. Op zo’n 10 minuten lopen vind je het bekende winkelgebied Meir. De Grote Markt met het stadhuis van Antwerpen ligt op 3 km van het hotel. Het MAS-museum ligt op 10 minuten rijden.

Prachtig uitzicht vanuit het penthouse appartement van Premier Suites Plus (foto via Premier Suites)

9. Radisson BLU Astrid Hotel

Koningin Astrid Plein 7, Antwerpen Centrum

Het Radisson BLU Astrid Hotel ligt in het hart van de Diamantwijk, recht tegenover het centraal station van Antwerpen en de dierentuin. Het hotel telt 253 stijlvol ingerichte kamers en suites, snelle WiFi en een wellness centrum met volledig uitgeruste fitnesscentrum en een binnenzwembad. Voor het hotel stopt een pendelbus die van en naar de luchthaven van Brussel rijdt.

‘s Avonds kun je genieten van een diner in het restaurant Made in Antwerpen, dat gerechten serveert die zijn bereid met verse lokale producten.

Vanaf EUR 125 voor 1 nacht, 2 personen. Bekijk hier beschikbaarheid en actuele prijzen en boek hier je overnachting in Radisson Blu Antwerpen.

Radisson BLU Astrid Hotel Antwerpen

Comfortabele hotelkamers en -suites in het Radisson BLU Astrid Hotel (foto via Booking)

10. Leonardo Hotel Antwerpen

De Keyserlei 59, Antwerpen Centrum

Leonardo Hotel Antwerpen biedt designkamers in een historisch pand in de Diamantwijk, op 50 meter van het centraal station van Antwerpen en de Antwerpse dierentuin. Het beschikt over een eigentijdse bar waar – uiteraard – Belgisch bier wordt geschonken.

Elke kamer in het Leonardo Hotel Antwerpen is ingericht in warme tinten en rijke stoffen en voorzien van een flatscreen-tv, bureau en een minibar, met badkamer met bad of douche. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met roerei, versgebakken brood en zoete deegwaren. In de zomermaanden kun je op het zonnige terras van je ontbijt genieten.

Leonardo Hotel Antwerpen ligt op 15 minuten lopen van de Groenplaats en op slechts 5 minuten lopen van de winkelstraat de Meir met vele boetieks, bars en restaurants. Het Stadsplein van Antwerpen met het stadhuis ligt op 20 minuten lopen van het hotel.

 

Leonardo Hotel Antwerpen (foto via Booking)

Overnachten in het Leonardo Hotel Antwerpen (foto via Booking)

11. The Scent Residence

Cogels-Osylei 3, Berchem

The Scent Residence is een nieuw boutique hotel in Antwerpen. Hier geniet je als gast van het comfort van een luxe thuis. Van uitgebreide ontbijtopties tot heerlijk geparfumeerde kamers en andere extra’s zoals een badjas en gratis badproducten van Rituals.

The Scent Residence hotel in Antwerpen (foto via Booking.com)

The Scent Residence hotel in Antwerpen (foto via Booking.com)

12. Tryp By Wyndham Antwerp

Plantin en Moretuslei 136, 2018 Antwerpen

Het Tryp By Wyndham Antwerp biedt designkamers met een unieke inrichting door een combinatie van historische elementen en modern design. Hotelkamers zijn gesierd met levensgrote portretten van Vlaamse Meesters zoals Rubens, Vermeer en van Dyck. In mooi contrast daarmee staan in elke kamer popart-stoelen van Verner Panton. Een aanrader voor fans van boetiekhotels en een mooie toevoeging op je Instagram-feed.

Het hotel ligt in de wijk Zurenborg, op 400 meter van de tramhalte Plantin & Moretuslei. De oude binnenstad van Antwerpen ligt op 1,5 kilometer afstand. Het treinstation Antwerpen-Centraal en de dierentuin van Antwerpen bevinden zich op 10 minuten lopen van het Tryp.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tryp by Wyndham Antwerp (@trypantwerp) op

Bijzondere kunstige muren in het Tryp Hotel Antwerpen 

13. YUST Antwerp

Coveliersstraat 6, Berchem, 2018 Antwerpen

Bij YUST kun je een paar nachten maar ook langer verblijven. Het hotel heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel en Luik. Alle kamers van het hotel zijn voorzien van een eigen badkamer en airco; sommige kamers hebben ook een comfortabele zithoek. Het hotel serveert zowel een ontbijtbuffet als continentaal ontbijt.

Vanaf EUR 90 voor 1 nacht voor 2 personen. Bekijk hier beschikbare kamers en recente prijzen in YUST Antwerp.

Overnachten in YUST Antwerpen (foto via Booking.com)

Overnachten in YUST Antwerpen (foto via Booking.com)

Meer lezen over een bezoek aan Antwerpen

Wat zijn jouw favoriete accommodaties of hotels in Antwerpen?

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze link een hotelkamer boekt, krijg ik daarover een heel klein percentage vergoeding. Dit kost jou niks extra’s, maar helpt mij mijn blog te in de lucht te houden. Featured foto via Shutterstock / Leonid Andronov

1 reactie
  1. Hotel Docklands!!! Schoon, goede service. Alles op loopafstand, hoef je niet voor midden in de stad te zitten! Ontdek het ‘ eilandje’ , pak een fiets en 10 minuten in de stad en 10 min aan de linkeroever.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen