Vakantie Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Vakantie Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Voor een heerlijke zonvakantie ben je op Curaçao op de juiste plek! Dit Caribische eiland heeft het allemaal: prachtige bounty stranden, indrukwekkende natuur en heerlijke eettentjes en restaurants voor een avondje uit. Ga jij binnenkort op vakantie naar Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Vakantie Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik een paar heerlijke dagen doorbracht tijdens een mini-vakantie Curaçao. In een paar dagen zag ik bijna het hele eiland en genoot van vrolijke mensen, heerlijk weer, prachtige stranden en zalige gerechten en cocktails bij de leukste hotspots. Ga jij binnenkort op vakantie naar Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Wat te doen in Willemstad

Hoofdstad Willemstad mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je vakantie op Curaçao. Zo wil je toch met eigen ogen de bekende pontjesbrug en vele vrolijk gekleurde huizen aan de Handelskade zien?

Dwaal door de straten, doe je inkopen op de drijvende markt of breng een bezoek aan de Mikvé Israel-Emanuel Synagoge uit 1732 voor een portie indrukwekkende geschiedenis.

Wil je lekker je slag slaan, kan dat in een van de winkelcentra of kleine boetiekjes in en rondom de hotels en resorts in de populairste gebieden. Er zijn ook meer dan genoeg fijne hotels te vinden.

De bekende gekleurde huizen in Willemstad / Vakantie CuracaoDe bekende gekleurde huizen in Willemstad / Vakantie Curacao

Wil je meer weten over Willemstad en haar geschiedenis? Boek dan een stadswandeling met een gids.

Stranden op Curaçao

De stranden op Curaçao zijn natuurlijk een van de belangrijkste redenen om het eiland te bezoeken. Idyllische stranden Grote Knip en kleiner zusje Kleine Knip (Kenepa) zijn zonder twijfel de bekendste stranden van het eiland. Hier geniet je samen met locals van zon en zee.

Grote Knip is het typische ansichtkaart-strand, terwijl Kleine Knip net wat meer rust biedt. Lekker zonnen en zwemmen in het azuurblauwe water kan op beide stranden prima.

Grote Knip is een van de bekendste stranden op Curacao

Bezoek Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eilandje voor de kust van Curaçao. Hier vind je het langste strand én witste strand van Curaçao. Het is slechts 2 km² groot en in 2 uurtjes heb je het eilandje wel rond gelopen.

Letterlijk een klein paradijsje dus en ideaal voor een dagtocht tijdens je vakantie naar Curaçao. Naast een paradijselijk strand vind je hier onder meer een oude verlaten vuurtoren en een scheepswrak.

Vuurtoren op Klein Curaçao

Bezoek deze verlaten vuurtoren op Klein Curaçao

Ontdek natuurpark Shete Boka

Meer natuurschoon vind je in het natuurpark Shete Boka. Deze ruige baaien langs de noordkant van het eiland zijn een indrukwekkend staaltje natuurgeweld. Met grof geweld knallen de golven van de knalblauwe oceaan hier op de rotsen, met metershoge witte pilaren van zeewater tot gevolg.

Blauw Curaçao: bekijk het indrukwekkende natuurgeweld bij Shete Boka

Lunchen bij Marshe Bieu

Tijdens je verblijf op Curaçao moet je minstens een keer lunchen bij Marshe Bieu (De Ruyterkade, Willemstad – ook wel Plasa Bieu genoemd).

Deze oude, overdekte markt is beroemd om de geweldige lokale keukens waar verschillende koks hun gerechten serveren. Aan lange tafels eet je vervolgens je gerechten van je keuze op. Dat kan de vangst van de dag zijn of een stoofschotel van kip, geitenvlees (Stoba di Kabritu) of rund (Stoba di Carni).

Een flinke lunch is zeer betaalbaar en van maandag t/m zaterdag mogelijk tot 15 uur. Zorg wel dat je op tijd bent: het is rete-populair en bijna altijd druk.

Lekker lunchen bij Marshe Bieu Curacao

Lekker lunchen bij Marshe Bieu op Curacao

Uitgaan op Curaçao

Het nachtleven op Curaçao is meer dan goed vertegenwoordigd. Van strandtenten tot jetset clubs, voor iedereen een eigen feestje.

Wat je zeker een keer wil doen is dansen op het strand, bij Zanzibar Jan Thiel bijvoorbeeld. Er is geregeld live muziek en happy hour begint om 17 uur met koude biertjes en cocktails. Blote voeten in het zand en dansen maar!

Als je hier ook een hotelkamer boekt of in een van de luxe Lotus Villa’s verblijft, rol je daarna zo je bed in!

Dansen bij Jan Thiel Beach op CuraçaoVakantie Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Lees ook deze artikelen over de ABC-eilanden:

Ook een zonnige vakantie Curacao maken?

• Boek voordelige vliegtickets naar Curaçao bij TUI of boek je voordelige vakantie Curaçao bij TUI.

Heb jij al eens een vakantie Curacao geboekt? Wat zijn jouw favoriete trekpleisters?

Dit wil je wellicht ook lezen