Mei in beeld | 2019

Mei in beeld | 2019

Mei was een maand waarin geluk en verdriet dicht bij elkaar lagen en ik het leven vierde en herdacht. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s, mijn mei in beeld.

Maandoverzicht: Mijn mei in beeld

Mei was alweer een maand van contrasten, waarin ik het leven (en de lente) vierde met vrienden en borrels op terrasjes. En waarin eens te meer duidelijk werd dat het leven soms oneerlijk en te kort is. Een maand waarin ik nauwelijks thuis leek te eten en soms juist languit op de bank lag.

Mijn maand in beeld, kijk je mee?

De maand begint met de langverwachte Avengers: Endgame in de bioscoop. Hier heb ik maanden naar uitgekeken, vooral omdat ik na Avengers: Infinity War behoorlijk gefrustreerd de bioscoop uitkwam. Want hadden ze nu echt..?! Na Endgame liep ik met een beter gevoel de deur uit, al ben ik nog steeds in shock over enkele gebeurtenissen en het einde van deze toch wel epische filmserie.

Heb jij Endgame ook (al) gezien?

Mei in beeld: bloemen van de markt

Zo af en toe vind ik het leuk om bloemen te kopen op de markt. En dan vooral zo’n wilde bos die niet te netjes is, ik hou ervan!

4 en 5 mei wordt in mijn woonplaats altijd groots gevierd met een bevrijdingsfestival. Traditiegetrouw duiken we op 4 mei, na de dodenherdenking, al de kroeg in. Het werd weer een gezellige avond.

5 mei 2019: Bevrijdingsfestival Gelderland

En ook 5 mei was weer geslaagd, al was het dit jaar de koudste 5 mei in zo’n 30 jaar en stonden we vooral te verkleumen buiten. Na een paar uurtjes hield ik het dan ook weer voor gezien. Volgend jaar beter weer hoop ik!

10 mei 2019: Hapje eten bij Osteria Vera in Rotterdam

De eerste van twee vrijdagen op rij in Rotterdam. Samen met een vriendin eet ik bij Osteria Vera (Karel Doormanstraat 368), waar we smullen van twee heerlijke voor- en hoofdgerechten en de maaltijd afsluiten met een limoncello.

10 mei 2019: Harry Potter in Concert in Rotterdam

Na ons diner haasten we ons snel naar De Doelen, waar we alweer voor het derde jaar op rij naar Harry Potter in Concert gaan. Het blijf tof om de films te zien met live muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy is not a dress size, zoals inspirerende @mayralouise al jaren predikt. En terecht! Of ik ontzettend blij ben met mijn lijf nu ik weer bijna op m’n zwaarst ben? Nope. Of ik me daardoor laat weerhouden van dragen waar ik zin in heb? Nope! ⠀ ∙⠀ Deze jurk hangt al een jaar in de kast en heb ik pas voor de tweede keer aan. Omdat ‘ie toch wel erg aftekent en mijn heupen, buik en zadeltassen duidelijk zichtbaar zijn. Vandaag dacht ik alleen maar: care, ik trek m’n ab fab knalblauwe jurk aan! ✨💙 ⠀ ∙⠀ Zo voel ik me lang niet elke dag maar dankzij de vele ab fab vrouwen die ik op Instagram volg, wel steeds vaker! Want elk lijf mag er zijn! 🤩💙 ⠀⠀⠀ ∙⠀⠀⠀ ∙⠀⠀⠀ ∙⠀⠀⠀ ∙⠀⠀ #hipsdontlie #happyisnotadresssize #honormycurves #celebratemysize #watzijzegtcom

Een bericht gedeeld door N A T A S J A – WAT ZIJ ZEGT (@natasjadb) op

Tijd voor een beetje realness op Instagram. Want hoewel ik lang niet altijd lekker in m’n vel zit – letterlijk of figuurlijk – trek ik me daar qua kleding steeds minder van aan. Meer kleur en minder vormeloze kleding. Al is het alleen maar om op slechte(re) dagen mezelf tóch een oppepper te geven dankzij een fabulous opvallende outfit.

‘When I get sad, I stop being sad and be awesome instead,’ aldus Barney Stinson uit How I Met Your Mother. Soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch: amen!

17 mei 2019: Alweer eten in Rotterdam, dit keer bij Bird

En dat is alweer de tweede vrijdag op rij in Rotterdam. Deze keer viert een vriendin haar verjaardag met een etentje bij BIRD (Raampoortstraat 26-28). Prima pizza’s, alleen een wat langzame bediening. De gezelligheid is er niet minder om.

18 mei 2019: Burgers en wijn bij Iveau Arnhem

Zaterdagmiddag is het tijd voor burgers en wijn bij Iveau Wijnbar in Arnhem, waar ik vorige maand ook al smulde van deze prima combinatie. Dat het deze keer wel zonnig genoeg is om buiten te zitten, kan ik ook wel waarderen.

Mei in beeld: etentje nummer tig deze maand

Deed ik nog iets anders dan uit eten gaan deze maand? Je hebt er soms van die weken tussen zitten dat je door verjaardagen en leuke afspraken ineens wekelijks in een ander restaurant zit. Zo stond een etentje met oud-collega’s waarmee ik inmiddels alweer bijna 15 jaar bevriend ben al maanden op de agenda. Niet altijd even goed voor de portemonnee (en de broeken), wel voor de gezelligheid!

Mei in beeld: Nieuwe sneakers van Sacha

Blij met mijn nieuwe sneakers

Ik was al tijden op zoek naar witte sneakers en nu heb ik ze eindelijk! Ik bestelde ze online bij Sacha en stap sindsdien bijna dagelijks rond op mijn nieuwe patta’s. Nu maar hopen dat ik ze ook een beetje wit kan houden.

Mei in beeld: luie zaterdag

Een luie zaterdag in joggingbroek met The Sims op de bank verandert alsnog in een zonnige avond op een terrasje met vrienden. Tijd voor wijn en goede gesprekken want na een paar roerige dagen waarin het weer even duidelijk wordt hoe oneerlijk het leven soms is kan ik wel wat fijn gezelschap gebruiken.

Mei in beeld: alweer eten bij Taste

De maand eindigt met een paar zonnige vrije dagen én alweer snacks bij een van mijn favoriete restaurants. Het is maar goed dat ik deze maand vakantiegeld heb ontvangen, kuch.

Wat zij keek in mei

Bingewatch-alert, want deze (lekker uiteenlopende) series keek ik afgelopen maand aan een stuk door:

 • Jailbirds – Over het wel en wee van gedetineerde vrouwen in de gevangenis van Sacramento. Een ver-van-mijn-bed-show en daarom juist intrigerend om te kijken.
 • Tiny House Nation (2019) – Waarin twee Amerikaanse mannen helpen gezinnen zich voor te bereiden op de ‘tiny’ levensstijl en het bouwen van hun mini-huizen.
 • Street Food (2019) – Geen moderne keukens in sterrestaurants maar lokale koks in Azië die geweldige gerechten bereiden in hun straatkraam of voedseltruck en daarmee net zoveel hongerig publiek trekken.

Wat zij schreef in mei

Er verschenen maar 4 nieuwe artikelen op Wat zij zegt in mei. Soms gaat offline nu eenmaal voor online… Met stip op 1: mijn artikel over een van de populairste Toscaanse stadjes, San Gimignano.

Nog even terug lezen wat ik schreef afgelopen maand?

 1. Dit wil je doen in San Gimignano: het middeleeuwse Manhattan
 2. Culturele stedentrip Wroclaw: voor kleurrijke bezienswaardigheden in Polen
 3. The world according to me 71 over verlies en coping
 4. April in beeld | 2019

Wat was jouw hoogtepunt van mei?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

Spon /adv / lees mijn disclaimer voor meer informatie

4 reacties
 1. De jurk staat jou prachtig.
  Ach niets van aantrekken en gewoon aandoen….
  Mooie sneakers.
  Heerlijke gerechten.
  Lekker genieten.

  Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Oktober 2020 in beeld

Oktober in beeld: Happy herfst

En toen was ook oktober voorbij en zijn er nog maar twee maanden van dit jaar over! Niet dat iemand dat erg zal vinden, want 2020 blijkt niet echt het…