Juni in beeld: zon, zomer en muziek

Juni in beeld: zon, zomer en muziek

Hallo zomer en hallo hitte! Hoewel de zomer mijn minst favoriete seizoen is, maakte ik er afgelopen maand het beste van. En dat is prima gelukt, als ik mijn foto’s terug zie. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s: mijn juni in beeld.

Maandoverzicht: mijn juni in beeld

Eerlijk is eerlijk: van alle seizoenen, vind ik de zomer het minst fijn. De lange avonden kan ik prima waarderen, temperaturen van 30+ graden een stuk minder. Alles plakt, mijn huis verandert in een sauna waar zelfs 3 ventilatoren niet tegenop kunnen blazen. Ik heb geen idee wat ik nu weer aan moet trekken en ik heb geregeld hoofdpijn van de warmte.

Het betekent echter ook lekker buiten zitten op terrasjes, dansen in de zon op festivals en concerten én perenijsjes! Al scrollend door mijn filmrol waren er een hoop fijne momenten afgelopen maand. Kijk je mee?

Juni in beeld

Juni in beeld: Brocante markt & Taste

De maand begint met lekker weer, een brocante markt en een terrasje in de schaduw. Vorig jaar kocht ik hier voor het eerst wat vintage servies, deze keer hield ik het bij bestek.

Juni in beeld: Kees en Kirra

Een voorzichtige introductie want ja, je ziet het goed: er is een nieuwe huisgenoot! Ze heet Kees en is nu zo’n 13 weken oud (geboren op 1 april, geen grap). Kirra moet nog even wennen, net als Kees de kitten zelf. En ik, want ik was stiekem toch weer vergeten hoe het ook alweer is met een kitten in huis.

Een spontane sushi date met een vriendin. Het is alweer even geleden dat ik sushi at dus sowieso goed voor een geslaagde avond.

Juni in beeld: Kees kitten

Kitten Kees is nog zo enthousiast en speelt dat ze zich zelfs vermaakt zelfs met haar eigen staart.

Juni in beeld: Kees kitten

Al dat spelen maakt echter ook moe. Kijk dan hoe schattig! Zo is ze in elk geval even rustig; ik was na 6,5 jaar en inmiddels volwassen kat(ten) vergeten hoeveel energie zo’n kitten ook alweer heeft.

Met dit lekkere weer zit ik toch even vaker op een terras. Het terras van Taste blijft favoriet, want drankjes én lekkere hapjes!

Juni in beeld: Kees & Kirra

Kirra is nog niet helemaal overtuigd van het nieuwe gezelschap. Kitten Kees is een stuk enthousiaster en zoekt haar dan ook vaak op, al dan niet springend met vier poten tegelijk. Gelukkig probeert ze het soms ook wat rustiger.

 


Ik laat mezelf, letterlijk, een nieuwe foundation aansmeren voor de zomer. Eigenlijk zou ik vaker puur natuur de deur uit moeten gaan, zeker met dit week. Ik blijf echter toch wat ongemakkelijk met mijn rode wangen en vlekjes dankzij onder meer couperose. Een lichtere foundation scheelt echter wel.

Gelukkig is het nooit te warm voor kaas!

Een mooi fenomeen tijdens de langste dag van het jaar: lichtende nachtwolken. “Wanneer de zon bij ons onder is en het donker wordt, worden de wolken alsnog door de zon beschenen. Hierdoor lijkt het net alsof deze wolken licht geven in het donker”, aldus Weerplaza.

2019-06-24-kees-kirra

Hoewel Kirra nog steeds geen dikke maatjes is met Kees – dat is na slechts 2, 3 weken ook wel wat teveel gevraagd – zijn er steeds vaker momenten dat het prima gaat. Soms zelfs even zo goed dat Kees zowaar naast Kirra kan liggen, al duurt dat vaak toch maar even.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MUSE (@muse)

Eindelijk is het zover: het concert van Muse waarvoor ik vorig jaar al kaarten kocht! Samen met collega’s – en nog zo’n 60.000 andere fans – in een warm en stoffig Goffertpark om mijn favoriete band weer eens live te zien.

Nou ja zien, vooral op groot scherm dan want vanaf onze plek kunnen we de mensen op het podium amper zien. Dat mag de pret niet drukken en ik ben weer even intens gelukkig. Wat een geweldige avond!

Juni in beeld: Woetstok Wageningen

Twee dagen later kan ik weer genieten van muziek. Dit keer tijdens een lokaal festival in een beduidend kleiner park. Het is stikheet, gelukkig is er her en der wat schaduw en een verkoelend biertje.

Ontbijt met aardbeien

Na een weekend vol gezelligheid en wat minder gezond eten is het wel weer even tijd voor een wat gezondere hap. Ontbijten met aardbeien en yoghurt is gelukkig allesbehalve een straf!

Ik sluit de maand af met een barbecue in de tuin van een vriendin. Fijn, zo’n zondagavond en fijn ook zo’n tuin, zeker nu het eindelijk weer iets koeler wordt!

Wat zij schreef in juni

Veel schreef ik niet in juni, er waren teveel offline dingen om te doen. Nog even terug lezen wat ik wel schreef? Deze artikelen verschenen in juni:

Wat was jouw hoogtepunt van juni?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

Dit wil je wellicht ook lezen