City & Ski: de ultieme wintersportvakantie in Canada

City & Ski: de ultieme wintersportvakantie in Canada

Ben jij een wintersportliefhebber, liefhebber van stedentrips en combineer je tijdens trips graag stad en natuur? Dan zijn de sneeuwzeker City & Ski deals naar Canada wat voor jou! Beleef de ultieme wintersportvakantie in Canada.

City & Ski: de ultieme wintersportvakantie in Canada

Voor iemand die zichzelf allesbehalve een zomermens noemt, is het verbazingwekkend dat ik nog nooit op wintersportvakantie ben geweest. Daarnaast ben ik vooral een stedentripper. Tijdens mijn laatste reizen verruilde ik steden echter steeds vaker voor natuur. Ik genoot van berguitzichten en wandelde door uitgestrekte bossen.

Een reis waarbij je geniet van besneeuwde bergtoppen, prachtige uitzichten en opwarmen met lekker eten en glühwein klinkt eigenlijk fantastisch. Op de bucketlist dus, zo’n wintersportvakantie!

Grote vraag is waar je dan de latten onderbindt. Wintersporters kennen de bekende plekken in Europa wel. Wil jij eens iets anders? Ik ontdekte de City & Ski deals naar Canada!

City & Ski: wintersport in Canada

Canada staat sowieso al jaren op mijn verlanglijstje om eens te bezoeken. Ongerepte bossen, blauwe meren en indrukwekkende bergketens aan de horizon. Tijdens een rondreis stad en skipiste combineren is natuurlijk de ideale manier om Canada ultiem te beleven. En dat ligt meer binnen bereik dan je zou denken.


Met een City & Ski vlieg je in krap 9 uur rechtstreeks van Amsterdam naar Edmonton met KLM. Net zo lang als een autorit richting de Alpen dus.

City: Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Door de vele vele culturele evenementen die er worden georganiseerd, staat Edmonton ook bekend als ‘festivalstad’. Prima om je City & Ski trip mee te beginnen dus.

Maak een citytrip naar Edmonton in Canada

Het Canadese Edmonton is hoofdstad van Alberta en een prima startpunt voor je vakantie

Doen in Edmonton

  • Shop bij de West Edmonton Mall, het grootste winkelcentrum van Noord Amerika met talloze winkels, een tropisch zwemparadijs, schaatsbaan en zelfs een indoor-attractiepark.
  • Bezoek de historische wijk ‘Old Strathcona’ waar je veel culturele en andere uitgaansgelegenheden vindt.
  • Doe boodschappen op de Old Strathcona Farmer’s Market, waar je je tussen de locals bevindt die hier ook hun dagelijkse boodschappen doen.
  • Moedig The Edmonton Oilers aan tijdens een ijshockeywedstrijd in Rogers Palace.
  • Maak een winterse sneeuwschoenwandeling of sneeuw segway-tour in de omgeving van de River Valley.
  • Ga op excursie naar Elk Island National Park , een klein nationaal park 35 kilometer ten oosten van de stad. Hier kun je bizons, elanden, herten en meer dan 250 soorten vogels spotten.

Ski: Jasper

Na het stadsleven in Edmonton is het tijd om op de ski’s te stappen! Op 3,5 uur ten westen van Edmonton ligt Jasper en het bekende skigebied Marmot Basin. Een prachtige rit die je dwars door de stunning natuur en naar het hart van de Canadese Rocky Mountains  brengt.

Roadtrip door Jasper National Park in Canada

Een roadtrip door Canada is sowieso al om van te dromen

Jasper National Park is het grootste nationaal park van de Canadese Rockies. Grizzlyberen,  elanden, rendieren, wolven, grote kans dat je een van deze dieren tegen het lijft loopt hier! Naast wildlife wordt Jasper ook gekenmerkt door talloze gletsjers, kliffen en enorme meren.

Hier vind je ook fantastische skigebieden, niet in de minste plaats dankzij de ‘powder snow’, ofwel droge poedersneeuw. Een walhalla voor de wintersporter dus en dankzij de relatief rustige pistes ook voor complete beginners als ik ideaal.

City & Ski: de ultieme wintersportvakantie in Canada

Skiën in de Canadese Rockies garandeert een spectaculair uitzicht tijdens je afdeling

Nog meer doen in Jasper

Wie het skiën of snowboarden even zat is, heeft genoeg andere excursie-mogelijkheden in Jasper:

  • Ga onder begeleiding van een gids de bevroren Maligne Canyon in en zie bevroren watervallen en ijsgrotten tijdens een 3,5 kilometer lange wandeling.
  • Huur een fatbike en trotseer de sneeuw als echte Hollander per fiets.
  • Sta oog in oog met de prachtige natuur van Jasper National Park tijdens een Wildlife Discovery Tour.
  • Maak een hondensledetocht door het park.
  • Waaghals? Ga ijsklimmen op een bevroren waterval.

Ook bijzonder: Jasper National Park is een Dark Sky Preserve, wat inhoudt dat er ‘s nachts geen kunstmatig licht te zien is. Dat maakt het ideaal om de schitterende sterrenhemel te bekijken en soms zelfs het Noorderlicht te zien!

 Jasper National Park is een Dark Sky Preserve en je kunt er zelfs het Noorderlicht spotten

Ook gebruik maken van deze sneeuwzekere wintersport deal naar Canada?

Boek een 9-daagse wintersportvakantie naar Canada met Oad via Sneeuwzekerdeals.nl en het volgende is inbegrepen:

een directe KLM-vlucht van Amsterdam naar Edmonton, inclusief de optie om je eigen ski- of snowboardmateriaal gratis in te checken, accommodaties in Edmonton en Jasper, vervoer en 5-daagse skipassen.

Heb jij al een wintersportvakantie in Canada overwogen?

Spon /adv / lees mijn disclaimer voor meer informatie

Dit wil je wellicht ook lezen

Instadiary: California Dreaming in San Diego

Hoe heerlijk om in november nog een weekje zomer mee te pakken. En niet zomaar ergens: ik genoot een paar dagen van de Californische zon en hitte in San Diego!…