Hotel tip in Keulen: Hotel Ruby Ella in Keulen (Foto ©Ruby Hotels)

Hotel tip in Keulen: Hotel Ruby Ella in Keulen

Ga jij binnenkort op citytrip naar Keulen en zoek je nog een tof hotel in Keulen? Kies dan voor het gloednieuwe Ruby Ella Hotel, op een rustige locatie middenin het stadscentrum van Keulen.

Overnacht in het nieuwe Ruby Ella Hotel tijdens je citytrip Keulen

Wie tijdens een stedentrip graag geniet van levendigheid en snel overal naar toe wil, kiest vaak voor een verblijf in het centrum van een stad. Ga jij binnenkort op citytrip Keulen? Het Ruby Ella Hotel* ligt in het centrum van Keulen, aan de Hohenzollernring, nabij het trendy Belgisches Viertel. Middenin de stad betekent niet per se alleen maar drukte: het hotel is fijn gelegen op de rustige binnenplaats van het voormalige Capitol-studioterrein.

“De ligging van onze Ruby Ella tussen het Belgisches Viertel en de wijk Gerling is perfect om het Keulse leven op eigen houtje te ontdekken. Of het nu een zakenreis of een stedentrip betreft, met een paar stappen sta je midden in de actie,” aldus de hotelmanager van Ruby Ella.

Citytrip Keulen (foto via Unsplash)

Naast talrijke restaurants en cafés zijn er volop mogelijkheden om te winkelen en verschillende bioscopen en clubs. Dit maakt de Hohenzollernring één van de populairste straten van Keulen. Met het openbaar vervoer reis je vanaf de Friesenplatz in vijf minuten naar het centraal station en 25 minuten naar de luchthaven Keulen/Bonn.

Ruby Ella Hotel Keulen

Hotel tip in Keulen: Hotel Ruby Ella in Keulen (Foto ©Ruby Hotels)

Het bijzondere pand waarin het hotel is gevestigd  (Foto ©Ruby Hotels)

Het gebouw is  een ontwerp van architect Christoph Ingenhoven en ziet er op het eerste oog al indrukwekkend uit. Dat komt vooral door de bijna 100 bomen en struiken die op het gebouw zijn geplant, een bijzondere (en duurzame) blikvanger.  Het concept hiervoor werd ontwikkeld door de Zwitserse landschapsontwerper Enzo Enea.

De 186 kamers in het hotel zijn verdeeld over zes verdiepingen en nemen de gasten mee in de legendarische wereld van de late-night shows. De openbare ruimtes met check-in, bar & café bevinden zich op de begane grond. Zoals bij alle Ruby Hotels is de Ruby Ella Bar 24 uur per dag open.

Hotel tip in Keulen: Hotel Ruby Ella in Keulen

Tof design bij Hotel Ruby Ella in Keulen (©Ruby Hotels)

Show time in Keulen

Keulen is nog steeds een belangrijkste media locatie en het Capitol was vroeger een bioscoop- en televisiestudio. De inrichting van het hotel is geïnspireerd door de vroegere televisiegeschiedenis van de stad. Grote lichtreclames, een karakteristiek talkshow podium met host desk & guest chair en een kleurrijke mix van vintage meubilair. Ook zie je hier allerlei rekwisieten uit de late-night shows van de jaren ’90 in de openbare ruimtes terug.

Toffe blikvangers zijn onder meer een originele camerakraan, de acht meter lange “Show Time” vintage belettering aan het plafond en  diverse showbandinstrumenten.

Hotel tip in Keulen: Hotel Ruby Ella in Keulen (Foto ©Ruby Hotels)

De hippe hotelbar van Ruby Ella in Keulen is 24/7 open (Foto ©Ruby Hotels)

Middelpunt van de entree is de 24/7-bar. Hier zorgen gewatteerde turkooizen panelen van leer en  oude leren stoelen voor kleurrijk contrast met het rode marmer en ruwe messing. Een stedelijke look die door het hele hotel zichtbaar is dankzij de onbedekte betonnen muren.

Hotel tip in Keulen: Hotel Ruby Ella in Keulen (Foto ©Ruby Hotels)

De hotelkamers zijn ingericht volgens de typerende Ruby huisstijl: hoge plafonds, fris helder witte kleursetting, glazen regendouches geïntegreerd in de kamers, houten wandbekleding en prachtige eikenhouten vloeren. Leuke design-feature in elke kamer is de ‘Late Night’ maanlamp, waarvan de kabel de skyline van Keulen weergeeft.

Lean Luxury: betaalbare luxe in vijf verschillende kamertypes

Het hotel en de kamers zijn volgens de Lean Luxury-filosofie van Ruby opgezet: een locatie in het hart van de stad, topdesign en een eersteklas uitvoering van de basisbehoeften. Door te focussen op vooral essentiële zaken en benodigdheden kunnen kamers worden aangeboden tegen een betaalbare prijs. Tegelijkertijd krijgen gasten alsnog een luxueus gevoel, dankzij goede afwerking en comfortabele luxe.

Hotel tip in Keulen: Hotel Ruby Ella in Keulen (Foto ©Ruby Hotels)

Ruby gasten kunnen kiezen uit vijf verschillende kamertypes:

  • de gemoedelijke NEST (17 m²) en COSY (18 m²) kamers,
  • LOVELY kamers voor een weekend-voor-twee van ca. 19 m²,
  • of de ruimere WOW en LOFT kamers van ongeveer 28 en 32 m².

De kamerprijzen variëren van €89,-  tot €149,- per nacht. Kijk hier voor beschikbaarheid en reserveringen* >>

Ken jij de Ruby Hotels al? En wat is je favoriete hotel in Keulen?

*Deze post bevat affiliate links. Als je een verblijf boekt via een van deze links kost het jou niets extra’s.
Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Dit wil je wellicht ook lezen