Leukste vakantiehuisjes voor last minute vakantie in Nederland

Leukste vakantiehuisjes voor last minute vakantie of weekendje weg in Nederland

Toe aan een vakantie dichtbij in een rustige omgeving? Kijk dan eens naar een last minute in Nederland! Dit zijn de leukste vakantiehuisjes voor een last minute vakantie in Nederland.

Dit zijn de leukste vakantiehuisjes voor een last minute vakantie in Nederland

Als de afgelopen anderhalf jaar iets duidelijk heeft gemaakt, is het wel hoeveel Nederland eigenlijk te bieden heeft als vakantieland. We hebben twaalf prachtige provincies met elk hun eigen unieke kenmerken, van heuvellandschap tot bos, van heide tot kust en tal van mooie dorpen en steden. Wil jij nog last minute op vakantie in Nederland om tot rust te komen? Hier vind je de meest relaxte en leukste vakantiehuisjes in Nederland!

Weekendje weg: Vakantiehuisjes in het bos

Zelf ben ik een echte bosliefhebber en kies ik vaak voor een hotel of huisje in de buurt van een bos. Of nog beter: in het bos! Want wat is er nu leuker om ‘s ochtends wakker te worden met het geluid van fluitende vogeltjes? Vooral in Gelderland, op en rond de Veluwe, zijn veel bijzondere bos- en natuurhuisjes te vinden. Ook onze noordelijke provincies en de Achterhoek zijn prachtige plekken voor een vakantiehuis in en nabij het bos. Wat denk je bijvoorbeeld van deze opties:

  • Bosvilla in Raalte met ruime tuin en uitzicht over de weilanden – Een ruim vakantiehuis voor vier gasten op een kleinschalig vakantiepark vlak bij het natuurgebied Holterberg in Overijssel.
  • Charmante cottage op Ameland dicht bij het bos – Dit sfeervolle vakantiehuis ligt in Nes, op Ameland, in de buurt van het bos. Er zijn 2 slaapkamers waar in totaal 4 mensen kunnen overnachten.
  • Natuurhuisje in Nutter (Twente) – Het MUSHuis is een klein huisje op het park Bij de Bronnen, grenzend aan Het Springendal. Het natuurhuisje heeft een ruime veranda waar je het hele jaar door droog en beschut buiten kunt zitten. Op 2,5 kilometer afstand ligt Ootmarsum, het oudste stadje van Twente, en een levendig stadje met een historisch stadscentrum.
  • Tentje in Hoenderloo (Veluwe) – Back to basic met deze Air, een tent voor twee midden in de ongerepte natuur op de Veluwe. Met twee losse bedden die je tegen elkaar aan kunt schuiven, een stroomaansluiting en eenvoudig kooktoestel om op te koken. Tegen betaling kun je gebruik maken van de jacuzzi op het terrein.

Bekijk hier meer last-minute natuurhuisjes in Nederland ⤵

last-minute natuurhuisjes in Nederland

Vakantiehuisjes aan zee voor een weekendje weg

Lekker uitwaaien aan zee en misschien zelfs nog even die laatste zonnige dagen meepakken. Het kan in een vakantiehuisje aan zee.

  • Chalet in Callantsoog – Dit chalet staat op een minicamping tussen de tulpenvelden en ligt 10 minuten fietsafstand van het centrum van Callantsoog. Belangrijker: achter de duinen verstopt vind je het schoonste strand van Nederland! Na een heerlijk dagje strand is er in Callantsoog alle gelegenheid om elke dag van je vakantie een andere culinaire ervaring op te doen.
  • Luxe vakantiebungalow in Bergen – Verscholen in het bos tussen Bergen en Bergen aan Zee vind je dit natuurhuisje, of eigenlijk natuurhuis, voor vier personen! Compleet met lounge banken, enorm kookeiland, prachtige slaapkamers en handige buitenkeuken lijkt deze bungalow zo uit een woonmagazine te komen.

Leukste vakantiehuisjes voor last minute vakantie in Nederland

Ontdek de leukste vakantiehuisjes aan zee

Bijzondere last-minute vakantiehuizen in Nederland

Wil je wat minder standaard overnachten en zoek je echt een unieke accommodatie in Nederland? Die zijn er ook, van buitenhuizen en pipowagens tot tipi’s!

  • Het Buitenhuis – In samenwerking met Chris Collaris Architects en Dutch Invertuals ontwikkelde Droomparken het Buitenhuis, een ‘buiten’ verblijf waar binnen en buiten een lijken te worden, ingericht met pure materialen en warme kleuren. Een eerste stap naar het recreëren van de toekomst, zoals ze het zelf omschrijven. Dit Buitenhuis is te vinden op EuroParcs de Zanding net buiten de bebouwde kom van het Veluwse dorpje Otterlo.
  • Wildkamperen op een kampeervlot in Waterland – Ook in Nederland kun je wildkamperen! Met dit gemotoriseerde kampeervlot – gelegen in Uitdam (NH) – vaar je door de prachtige natuur in Waterland en kun je zelf op zoek naar de mooiste plekken.
  • Pipowagen in Enschede – Deze bijzondere pipowagen voor twee personen heeft een zithoek met palletkachel, slaapkamer met tweepersoonsbed en complete badkamer met douche en bad. Het natuurhuisje heeft een ruime privétuin en is omringd met prachtige beplanting zodat je ongestoord kan genieten van je eigen overdekte (en verwarmde) jacuzzi, buitendouche en wijnvatsauna!
  • Tipi in Ven-zelderheide – Deze prachtige ruime tipi van 60 m² is voorzien van luxe sanitair, een comfortabele boxspring, een nespresso, waterkoker en een koelkastje.

Overnachten in een tipi: Natuurhuisje in Ven-zelderheide via Natuurhuisje.nl

Overnachten in een tipi: Natuurhuisje in Ven-zelderheide (via Natuurhuisje.nl)

Last-minutes van Bungalowspecials

Bungalowspecials biedt tal van mooie bungalows in Nederland aan. Ze hebben ook verschillende last minute vakantiehuisjes in Nederland voor een ontspannen weekend weg of vakantie. Wat denk je van deze top 5?

  1. Europarcs Resort Zuiderzee – Direct aan het Veluwemeer in Biddinghuizen vind je hier luxe vakantiehuizen en tal van watersportmogelijkheden.
  2. Landal Landgoed ‘t Loo – Aan de rand van de Veluwe met een grote recreatieplas in een prachtige groene omgeving.
  3. Landal de Reeuwijkse Plassen – Mooie houten woningen aan het water met een overdekt zwembad en natuurspeeleiland op het park.
  4. EuroParcs Resort aan de Maas – Op een kwartiertje van Den Bosch, in Kerkdriel, liggen hier mooie chalets aan het water.
  5. Hof van Salland – Luxe vrijstaande villa’s in een prachtige wandel- en fietsomgeving bij Hellendoorn. Met uitstekend restaurant op het park.

Bekijk hier meer last-minutes van Bungalowspecials ⤵

Bekijk hier de last-minutes van Bungalowspecials

Last-minute vakantie met EuroParcs

EuroParcs heeft vakantieparken op de mooiste locaties in Nederland: zo vind je droomparken onder meer aan de kust, op de Veluwe, in Noord-Holland en in het prachtige heuvellandschap van Limburg. Je vindt er tal van vakantiehuisjes, van tiny house tot moderne & luxe vakantiewoning.

Wat denk je bijvoorbeeld van de unieke smarthomes op EuroParcs Bad Hoophuizen en EuroParcs Buitenhuizen, waar je kunt overnachten in tiny houses midden in een bosrijk park en aan een openlucht -binnenplaats kunt loungen met andere gasten.

Bekijk hier de last-minute vakantiehuisjes van EuroParcs ⤵

Meer tips voor bijzondere accommodaties voor je weekendje weg of vakantie?

Heb jij nog plannen voor een last minute vakantie in Nederland? Of mis jij nog een tof vakantiehuisje in dit overzicht?

*Deze post bevat affiliate links. Als je een verblijf boekt via een van deze links kost het jou niets extra’s.
Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Dit wil je wellicht ook lezen