Uit eten in Maastricht: lekker eten en drinken bij deze restaurants in Maastricht

Uit eten in Maastricht: lekker eten en drinken bij deze 35 restaurants in Maastricht

Maastricht is een bourgondische stad die zich uitstekend laat proeven. Heb jij zin in een heerlijk culinair avontuur en wil je lekker uit eten en drinken in Maastricht? Dit zijn de beste en leukste restaurants!

Lekker uit eten in Maastricht: hier wil je eten en drinken in Maastricht

Maastricht is een favoriete bestemming voor een weekendje weg in eigen land. Het is vanuit midden-Nederland zo’n 2 tot 3 uur rijden en je waant je bijna in het buitenland. Er is meer dan genoeg te doen in Maastricht. Naast prachtige bezienswaardigheden en activiteiten kun je hier ook heerlijk uit eten. Er zijn honderden restaurants te vinden in de stad en haast elke keuken is er wel vertegenwoordigd.

De beste restaurants in Maastricht

Zoek jij nog een goed restaurant om lekker te eten in Maastricht? Ik tip de leukste en beste restaurants in Maastricht voor elk moment van de dag en voor elke smaak!

Restaurants in Maastricht (a t/m f)

Au Mouton Blanc (Kersenmarkt 10) – Dit historische pand was ooit de eerste raadskamer van Maastricht. Nu is Au Mouton Blanc een restaurant waar je geniet van lunch en diner. In het weekend verandert de ‚ÄėMouton‚Äô in een gezellig stapcaf√©.

Basilica (Vrijthof 15a) РAan het Vrijthof, tegenover de Servaasbasiliek en Sint Janstoren, ligt ’t markante pand van café-restaurant Basilica. Deze hotspot in Maastricht is de plek voor bierliefhebbers: met meer dan 10 bieren en ruim 50 bieren uit fles heb je genoeg keuze. Ook voor lunch en diner. Zeven dagen per week open.

Bavet (Markt 7) – Geen fast food, wel fast casual dining: bij Bavet geniet je van heerlijke spaghetti’s, overgoten met een rock ‘n’ roll sausje!

Bistro Croquant (Achter de Molens 15) – Franse Bistro Croquant trakteert je op klassieke smaken met een bijzonder tintje. Sla vooral de ambachtelijk gemaakte croquettes niet over! Woensdag t/m zondag geopend van 17.00 tot 00.00 uur (keuken tot 22.00 uur).

Brands√łn drinking bar & dining room (Het Bat 2) – Brands√łn is een exclusieve drinking bar & dining room gelegen aan de Maas in hartje Maastricht. Omschreven als brutaal, eigenwijs en gastvrij. Hier ga je heen voor een fancy lunch, fantastisch diner of een cocktail aan de bar.

Brandweerkantine (Capucijnenstraat 21) –¬† B*kantine – ofwel de Brandweerkantine – is gevestigd in een voormalige brandweerkazerne. Door de grote ruimte is vrijwel altijd wel een tafeltje beschikbaar. Onverhoopt toch even? Dat kan in een van de knusse zithoekjes.

Fitz Roy (Boschstraat 70) РUrban Hotel, Bar en Garden’ in Maastricht, precies in het midden van de oude, gezellige binnenstad en het hippe, up-coming Sphinxkwartier. Fitz Roy serveert gerechten uit de Franse keuken en is een aanrader voor een bijzondere avond uit.

Restaurants in Maastricht (g t/m p)

Gastrobar Puro (Lage Kanaaldijk 54) – Voor heerlijke gerechten met een Italiaanse twist! Voor Gastrobar Puro laat je het stadscentrum even achter je. Zeven dagen per week geopend voor lunch en diner.

Harry’s (Wycker Brugstraat 2) – Harry‚Äôs is te vinden aan de Wycker Brugstraat in het bruisend stadsdeel Wyck, ook wel het ‚ÄėPetit Paris‚Äô van Maastricht genoemd. Deze internationale brasserie is zeven dagen per week geopend is voor lunch en diner. Op zondag ook open voor brunch.

Il Fiore (Kesselskade 59) – Bij Il Fiore gaat de liefde voor de pure keuken boven alles. Il Fiore volgt geen trends, maar biedt authentieke Italiaanse cuisine. Burrata, zee-egel en kaviaar staan hier steevast op het menu.

JEF gastrobar (Rechtstraat 42) –¬†JEF Gastrobar staat voor¬†shared dine & wine in het steeds hippere Wijck. Donderdag t/m maandag geopend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JEF gastrobar (@jef_gastrobar)

Kruisherenrestaurant (Kruisherengang 19-23) – Wie echt luxueus wil eten in Maastricht, wil een avond dineren in het Kruisherenrestaurant. Dit met een Michelinster bekroonde restaurant is gevestigd in de kerk van het Kruisherenhotel Maastricht. Een bijzondere setting voor een bijzonder smakelijke avondje uit.

Le Bon Vivant (Capucijnenstraat 91) – Op steenworp afstand van het Vrijthof vind je in een sfeervolle gewelvenkelder restaurant Le Bon Vivant. Bij Restaurant Le Bon Vivant staat alles in het teken van genieten! Het seizoensmenu wordt elke drie maanden gewijzigd.

Lumi√®re Restaurant Caf√© (Bassin 88) – In het hippe Sphinxkwartier vind je Lumi√®re, een filmhuis met een lange geschiedenis. In de oude energiecentrale huist nu een restaurant-caf√©, te midden van de oude industri√ęle fabriek.

Luster (Vrijthof 10) – Luster is een trendy restaurant in het centrum van de stad. De menukaart bevat vooral mediterraanse gerechten met invloeden vanuit de wereldkeuken. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel.

Restaurants in Maastricht (o t/m z)

Restaurant “O” (Rechtstraat 76) – Visliefhebbers gaan naar Restaurant ‚ÄúO‚ÄĚ waar de keuze bestaat uit een uitgebreide menukaart met onder meer fruits de mer, oesters en heel veel verse vis. De wijnkaart bestaat uit meer dan 100 mooie wijnen! Open voor lunch en diner.

Onglet (Wycker Brugstraat 27) – Restaurant Onglet heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het restaurant is gevestigd in een oude slagerij in Wyck-Maastricht. Op het menuvormt vlees de rode draad en de enorme grill in de keuken draait overuren. Geen vleeseter? Geen probleem: 30% van de kaart bestaat uit vegetarische gerechten!

Café Sjiek (Sint Pieterstraat 13) РCafé Sjiek is inmiddels niet meer weg te denken uit Maastricht. Dit eetcafé omschrijft zichzelf nadrukkelijk niet als restaurant, maar eerder als huiskamer. Ook fijn: in de zomer kun je heerlijk zitten op het grote buitenterras in het historische stadspark. Maandag t/m zondag open van 12.00 tot 17.00 uur.

Stadsbrouwerij Maastricht (Oeverwal 12) – Deze stadsbrouwerij ligt aan de voet van de Sint Servaasbrug en geeft een uniek inkijkje in de bierhistorie van Maastricht. Proef lokale biertjes in het Proeflokaal of op terras aan het water en geniet van bijpassende gerechten.

Restaurant in Maastricht: Witloof Maastricht ©watzijzegt.com

Maastricht restaurants: Traditionele gerechten bij Witloof (from Belgium) ©watzijzegt.com

Tramhalte, Kitchen and Bar (Cannerplein 1) – Een vriendelijk geprijsde menu-, wijn- en bierkaart en enthousiaste bediening, maakt De Tramhalte een ideale Bourgondische stop in Maastricht.

Witloof (from Belgium) (Sint Bernardusstraat/Helstraat 12) РBij Witloof & Friterie-Renée.be draait om écht & puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen. Aanrader!

Wycker Cabinet (Wycker Brugstraat 29 b) – ‚Äėt Wycker Cabinet brengt een gouden combinatie; de authentieke bourgondische sfeer van Maastricht en de huiselijke sfeer van deze klassiek maar simpele Franse bistro met een knipoog naar het Mediterraanse.

Cafe Zondag Maastricht ©watzijzegt.com

Uit eten in Maastricht: lunchen, dineren en dansen bij Café Zondag ©watzijzegt.com

Caf√© Zondag¬†(Wijckerbrugstraat 42) – Caf√© Zondag staat bekend als een caf√© met eigen karakter. Overdag kun je er terecht voor vers belegde broodjes, bagels en panini, ‘s avonds staan er onder meer tapas op het menu. In het weekend zijn er regelmatig live optredens en is Caf√© Zondag een leuke hotspot voor gezellige avonden.

BBQ en burgers eten in Maastricht

Tegenwoordig is een hamburger allang geen fast food meer. Steeds meer Maastricht restaurants zetten burgers op de kaart of maken er zelfs hun hoofdgerecht van.

FAB (Markt 6) – Bij Bistro FAB staan Amerikaanse klassiekers en smaken uit Californi√ę op het menu. Van burgers en wings tot nacho’s en heerlijke fries.

Harvey Kitchen & Bar (Hertogsingel 58 C) – Voor een lekker broodje tijdens de lunch, een burger met speciaal biertje tijdens het diner of tapas en een gin & tonic. Harvey kitchen & bar is een gezellig eetcaf√©, ge√Įnspireerd door de serie Suits.

Oak 34 (Markt 34) – OAK34 is een barbecue restaurant in hartje Maastricht, waar ‘eigenwijsheid wordt gecombineerd met productkennis en voorliefde voor gastronomie’.

Patty ‘N Bun (Sint Pieterstraat 50) – Voor ‘real burgers’ met goed vlees, verse ingredi√ęnten en broodjes van lokale bakkers. Kies uit diverse frites met toppings en neem een van de milkshakes erbij. Ook voor vegetari√ęrs. Woensdag t/m zondag geopend voor diner.

Café van Bommel (Platielstraat 13) РAl twintig jaar een begrip in uitgaand Maastricht. Café van Bommel staat bekend als een uitgaanscafé maar je kunt er ook al bijna twintig jaar lunchen. De lunchkaart heeft een Amerikaanse thema van burgers en hot-dogs tot bagels en pancakes.

Burgers bij Union Kitchen & Tap San Diego

Ontbijt, lunch en koffie in Maastricht

Wil je ontbijten in Maastricht, of zoek je een leuke plek voor brunch of lunch? Of ben je gewoon op zoek naar een lekkere bak koffie (om mee te nemen)? Er zijn steeds meer mogelijkheden om buiten de deur te ontbijten of brunchen. Een paar van de leukste plekken voor koffie, ontbijt, brunch en lunch in Maastricht.

Alley Cat Bikes & Coffee (Hoenderstraat 15-17) – Fietsliefhebbers en koffieleuten kunnen hier hun hart ophalen: bij Alley Cat Bikes & Coffee krijg je ze allebei. Speciale koffies die ter plekke worden geroosterd terwijl je een tussenstop maakt of een nieuwe fiets zoekt.

Clichée (Koestraat 2-6) РVoor all day brunch en internationale streetfood gerechten ga je naar Clichée! De menukaart wisselt dan ook regelmatig en vind je hier. Ook fijn: meer dan 35% van hun gerechten is vegetarisch of vegan.

Coffeelovers РCoffeelovers is het koffiecafé van koffiebranderij Blanche Dael. Door de hele stad zijn vestigingen verspreid: in de stad ben je altijd binnen 5 minuten bij een vestiging van Coffeelovers. Tip: de mooiste locatie is zonder twijfel de vestiging in de Dominicanenkerk.

Livin’ Room (Heggenstraat 7) – Buiten de drukte van de stad kun je in deze leuke zaak een heerlijk ontbijt of lunch halen. Kleine kaart, maar voor ieder (ook vegetarisch/veganistisch) wat wils.

Mickey Brown’s (Hoenderstraat 32) – Voor lekkere koffie, lekkere pannenkoeken en wafels en heerlijk belegde focaccia’s. Te vinden in winkelcentrum Mosae Forum.

SoDelicious (Stationsstraat 21-23) РVoor koffie met gebak, een uitgebreide lunch of een sandwich tussen de bedrijven door ben je bij SoDelicious aan het juiste adres. Ook voor een gezellige high tea in het bakkerscafé of borrel met hapjes.

Vers. (Grote Gracht 31) – Vers. omschrijft zichzelf in een paar woorden: Gezond, eerlijk, puur, gezellig, passie, seizoensgebonden, enthousiast & gastvrij. Hier kun je de hele dag terecht voor heerlijk ontbijt, verse smoothies, salades en soepen.

Lekker eten en drinken en daarna overnachten in Maastricht? Zoek hier je hotel >>Booking.com

Uit eten in Maastricht: lekker eten en drinken bij deze restaurants in Maastricht

Meer restaurant tips voor Nederlandse steden?

Wat zijn jouw favoriete hotspots en restaurants in Maastricht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen