Travelspot: Giraffe Manor (foto via Shutterstock)

Op de bucketlist: Overnachten in Giraffe Manor in Kenia

Giraffe Manor in Nairobi, Kenia is met stip in mijn bucket list terecht gekomen. Waarom? Behalve de prachtige locatie en jaren dertig manor waar je overnacht, sta je hier oog in oog met Rothschild giraffes. Zelfs in het hotel!

Travelspot: Giraffe Manor

Giraffe Manor ligt op een privéterrein van 12 hectare, onderdeel van een 140 hectare groot inheems bos. Op slechts 20 kilometer van Nairobi centrum zit je toch middenin de natuur. De Manor is gebouwd in de jaren ’30, inmiddels omgebouwd tot luxe boetiekhotel, maar heeft nog steeds de kenmerkende charmes uit die tijd.

Het is nu vooral beroemd om de kudde Rothschild Giraffes die het gebied eveneens bewoont. Naast de giraffes wonen er nog veel meer dieren op het terrein, waaronder wrattenzwijnen en meer dan 180 soorten vogels.

Ontbijten met een giraffe die over je schouder meekijkt, of ‘s avonds een giraffe weltrusten wensen vanuit je slaapkamerraam met een adembenemend uitzicht over de Ngong heuvels… Ik weet wel waar ik heen wil! Over een paar jaar, als ik genoeg heb gespaard ;-)

Giraffe Manor, Nairobi

Zawadi ya safari – the gift of a journey ???? The gift of travel is quite possibly the most meaningful gift that you can give. As we wrap up the year & reflect on 2017, we’d like to pass on a heartfelt thank you to all of those that have come on safari with us this year & for giving us the greatest gift of all… the gift of your journey. Every safari gives us the ability to do many wonderful things like supporting vital wildlife conservation, local communities & education projects. Asante sana! Watch our full video & find out more about how your safari with us keeps on giving [link in bio] ?????? #gift #journey #safari #present #community #environment #sustainability #giraffemanor #soliolodge #sasaab #salascamp #travel #kenya #discoverthesafaricollection #whyilovekenya #christmas

Een bericht gedeeld door The Safari Collection (@thesafaricollection) op

Meer reisinspiratie?

Lees hier al mijn reisartikelen of volg me op Pinterest voor meer wanderlust plaatjes.

Featured photo doorDongDongdogvia Shutterstock

Dit wil je wellicht ook lezen