Playa del Coco - Costa Rica - Wat zij zegt

Costa Rica rondreis: dit zijn de mooiste plekken in Costa Rica

Costa Rica, het land van Pura Vida. Ongerepte natuur, eindeloze stranden, actieve vulkanen, trotse inwoners en een schat aan flora & fauna. Niet zo gek dus dat toerisme een bloeiende sector vormt. Wie wil er nu niet rondreizen en relaxen in dit prachtige land? Deze prachtige plekken wil je bezoeken tijdens je Costa Rica rondreis.

Costa Rica rondreis: bezoek deze prachtige plekken in Costa Rica

Cahuita

Chillen met een kokosnoot doe je in Cahuita. Dit kleine plaatsje aan de Caribische kust is een ware oase, waar je vanuit je hangmat de rest van de wereld even links kan laten liggen, terwijl de kolibries in je oor suizen.

Cahuita heeft het typische Caribische karakter: don’t worry, be happy is hier het motto en problemas kennen ze niet. Meer dan een hoofdstraat met wat lodges en barretjes is Cahuita niet.

Cahuita - Wat zij zegt

Aan de zuidkant van het dorp ligt het nationale park. Het park is zo’n 1.000 ha groot en wordt onder andere bewoond door brulapen en zeldzame drietenige luiaards. Het strand is grenst direct aan het bos. Heerlijk luieren onder de palmbomen, maar hou wel je spullen in de gaten voor de kapucijnaapjes ze stelen!

Snorkelen hier is ook geweldig. De koraalriffen aan de kust vormen de natuurlijke bescherming van het nationaal park. Vanaf het strand of met een bootje de zee op, de onderwaterwereld is prachtig. De kans op verbranding daarnaast enorm, want zonnebrand smeren als je gaat snorkelen is verboden.

Overweeg ook eens een bezoek aan opvangcentrum Aviarios del Caribe ten noorden van Cahuita. Hier worden luiaards en andere dieren opgevangen!

Playa del Coco & Playa Ocotal

Een tikje schreeuwerig is Playa del Coco. Makkelijk toegankelijk is deze badplaats, die steeds meer wordt bezocht door rijkere toeristen en jonge Ticos die hier in het weekend komen feesten. Het strand is niet altijd even schoon door de vele strandbarretjes maar de zonsondergang is adembenemend. Bij eb kun je een wandeling maken over de rotsen, garant voor mooie plaatjes en krab-spotten.

Playa del Coco - Costa Rica - Wat zij zegt

Op zo’n vier kilometer zuidwest van Playa del Coco ligt Playa Ocotal. Dit kleine strandje wordt omringd door rotsen en een paar resorts. Meer dan grijs zand en een diepe baai is er niet. Brulapen roepen je toe vanuit de bomen en de baai huist talloze vissen. Voor je het weet sta je middenin een school tropische vissen. Het is de wandeling zeker waard!

Manuel Antonio

Een echte parel is Manuel Antonio. Prachtige baaien, lichte stranden, blauwgroene zee, omgeven door jungle en watervallen. Het ligt te midden van een Parque Nacional Manuel Antonio. Toegankelijke wandelroutes, rijk aan wilde dieren als kapucijnapen, neusberen en luiaards, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Ook duik- en snorkelfans kunnen hier hun hart ophalen in het prachtige water.

Lees meer: Tips voor een bezoek aan Manuel Antonio National Park

Geen zin in beweging? Ga dan liggen op Playa Manuel Antonio of Punta Catedral. Hier kijk je uit op kleine rotseilandjes die broedplaatsen vormen voor pelikanen en andere watervogels.

Costa Rica memories Cahuita monkey - Watzijzegt.com Costa Rica memories Cahuita crab - Watzijzegt.com Costa Rica memories - Cahuita monkeys

Torteguero

Midden in de jungle vind je Torteguero, alleen toegankelijk per boot of vliegtuig. Het Tortuguero National Park is een van de bekendste nationale parken van het land. Het park werd in 1970 gesticht om verschillende soorten zeeschildpadden voor uitsterven te behoeden. Deze kun je, als je in de juiste periode komt, met een beetje mazzel nog steeds zien! Het gebied bestaat uit laaglandregenwoud en moerasbos. Muggen in overvloed dus.

Costa Rica memories - Torteguero - Watzijzegt.com

Ik zag helaas geen schildpadden maar werd wel een beetje verliefd op Torteguero

Tortuguero is onnoemelijk rijk aan fauna. Al tijdens een kleine wandeling door het dorp is de kans groot dat je apen, felgekleurde kikkers, exotische vogels en slangen ziet. Een must is een boottocht door de wirwar aan kanalen die Tortuguero omringt. Met een gids kun je een boottocht maken en al peddelend op jacht naar toekans en alligators.

Vooral niet vergeten om soms gewoon even te luisteren en te genieten van de oorverdovende stilte en bijna geruisloze jungle sounds. Genieten van de zon, kan prima op het bijna zwarte zand van Torteguero.

Sámara

Een klein, idyllisch dorpje aan de Pacifische kust, dat kenmerkt Sámara. Het dorpje staat bekend om haar prachtige tropische stranden.  Het is een ideale plaats om heerlijk te relaxen of, als je het chillen echt zat bent, juist in actie te komen. Surfen, diepzeevissen, snorkelen, paragliden of gewoon zwemmen in de golven, je kunt je hier lekker uitleven.

Playa Samara - Wat zij zegt
Playa Samara - Wat zij zegt
Samara - Wat zij zegt
Playa Samara - Wat zij zegt

Sámara heeft een paar kleine en gezellige restaurantjes langs het strand. Ook overnachten in een kleine cabana aan het strand is mogelijk; en dan ‘s ochtends bijna rechtstreeks vanuit je bed het strand op rollen. Fijn als het om half negen ‘s ochtends al meer dan dertig graden is. Nog niet massaal ontdekt door toeristen en daarom des te leuker!

Eten in Costa Rica

De Costa Ricaanse cuisine is stevig en uitgebreid. Gallo pinto als ontbijt, traditionele gerechten als casadospicadilloarroz con pollo of olla de carne voor een uitgebreide en smakelijke lunch. Vis staat daarnaast ook vaak op de kaart. Koffieliefhebbers bevinden zich hier in een waar koffie walhalla. Al zal niet iedereen de slappe bak die de Ticos gebruikelijk drinken kunnen waarderen.

Geen koffie? Ga je dan te buiten aan de overheerlijkse verse sapjes! Ananas, zwarte bessen, maracuya, bananen, tamarinde: naturale of con leche, heerlijk!

Chillen met een kokosnoot

In dit land is het bijna onmogelijk om niet te chillen! Vriendelijke Ticos en Ticas, onvoorstelbaar mooie natuur, een uitgebreide en unieke wildlife, oneindige picture postcard stranden. Een heerlijke plek om je hangmatje aan een boom te hangen, met een kokosnoot in de hand. Ooit kom ik er weer, dat weet ik zeker!

Heb jij de Pura Vida in Costa Rica al ontdekt?

1 reactie

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

De voor- en nadelen van alleen reizen

Over solo reizen heb ik hier meer dan eens geschreven en dan vooral over de leuke kanten ervan. In je eentje onbekende steden of zelfs hele landen ontdekken is bijzonder!…