Hotspots in Hannover: Beach Club Schöne Aussichten 360° (foto door Martin Kirchner / HMTG)

Hotspots in Hannover: de leukste restaurants in Hannover

Een stedentrip is natuurlijk niet compleet zonder de leukste en lekkerste lokale restaurants te ontdekken! Ik was onlangs in Hannover en (vr)at me daar weer een slag in de rondte. Deze hotspots in Hannover kan ik je aanbevelen.

Hotspots in Hannover

Großstadt Hannover telt meer dan vijfhonderdduizend inwoners en is nog relatief onbekend als stedentrip-bestemming. En dat terwijl de stad zoveel te bieden heeft. Ik maakte onlangs voor het eerst kennis met de hoogtepunten en smakelijkste hotspots in Hannover.

Wat ik onlangs zelf zag en deed in Hannover lees je hier:
Zien en doen in Hannover: de schönste tips

Cafe Centrum

Lindener Marktplatz 3

Cappuccino’s bij Café Centrum in Linden zijn een aangename onderbreking van je streetarttocht of marktbezoek in Linden. Café Centrum wordt ook wel gezien als tweede huiskamer, niet in de minste plaats door het huiselijke interieur en dito inboedel. Ook de moeite voor cocktails later op de dag of avond!

Cappuccino's en cocktails bij Café Centrum in Linden, Hannover

LOCORITO

Hannover Nordtstad (Nelkenstraße 1) en Hannover Mitte (Schmiedestraße 39)

Burittos & tacos bij LOCORITO zijn vers en de perfecte fastfood maal voor iedereen die zin heeft in Mexicaans. Het principe is simpel: je stelt zelf – net als bij bekende sandwichketens – je gerecht samen.

Wil je een burrito, salade, taco of toch liever alleen de inhoud en geen tortilla in een burrito bowl? Ga je voor pulled beef of pork, gegrilde kip of toch liever vegetarisch? En welke toppings en salsa maken jouw gerecht af?

Snel en smakelijk, behalve als je niet van koriander houdt.

Mexicaans eten bij Locorito Hannover - Hotspots in Hannover15 juni 2018: Mojito en bier bij Locorito in Hannover

Burrito bowls en cocktails bij Locorito

Lieb.es

Engelbosteler Damm 15

Voor verse ontbijtjes, smakelijke lunches en diners kun je terecht bij restaurant lieb.es. De veelal huisgemaakte gerechten met ingrediënten uit de regio zijn ook uitermate geschikt voor vegetariërs en vegans.

Vegetarisch, vers en gezond bij lieb.es in HannoverVegetarisch, vers en gezond bij lieb.es in Hannover

Deze hotspots in Hannover zijn ook de moeite waard

Tijdens mijn korte bezoek ontdekte ik slechts een fractie van de hotspots die Hannover te bieden heeft. Er is natuurlijk veel meer te doen en proeven. Deze hotspots werden mij getipt en probeer ik een volgende keer graag uit.

Beach Club Schöne Aussichten 360°

Röselerstraße 7

Een strandclub in Hannover? Jazeker! Bovenop het dak van een parkeergarage vind je Schöne Aussichten 360°, waar je met de voeten in het zand kunt genieten van een cocktail, of twee. Een stadsstrand middenin de stad, bereikbaar met de lift in een parkeergarage. Prima plek voor een middag of avond genieten.

Dagelijks geopend vanaf 11 uur ‘s ochtends. Cocktail Happy Hour tussen 18:00 en 19:00 uur.

Beach Club Schöne Aussichten 360° (foto door Martin Kirchner / HMTG)

Foto door Martin Kirchner / HMTG

Markthalle

Karmarschstraße 49

Ook de Markthalle wil je niet missen. Deze is al sinds de 19e eeuw te vinden aan de rand van de oude binnenstad en staat ook wel bekend als de ‘Buik van Hannover’. Goed voor Italiaanse cappuccino’s, Turkse lunches en verse waren voor welke maaltijd dan ook.

De Markthalle is maandag tot woensdag geopend van 7:00 tot 20:00 uur en op donderdag en vrijdag van 7:00 tot 22:00 uur. Zaterdag van 7.00 tot 16.00 uur.

Markthalle in Hannover (Isabell Adolf / HMTG)

Foto door Isabell Adolf / HMTG

Waterloo Biergarten

Waterloostraße 1

Een stedentrip Duitsland is eigenlijk niet compleet zonder een biergarten te bezoeken. Bij Waterloo Biergaten kun je prima terecht voor een gezellige avond onder een verlicht bladerdak, al dan niet met voetbal op de achtergrond.

Deze oudste biergarten van Hannover ligt op zo’n 20 minuten wandelen vanaf het Centraal Station, of is te bereiken met Stadtbahnlinien 3, 7 en 9 (uitstappen bij halte Waterloo).

Hou voor actuele openingstijden en evenementen hun Facebook pagina in de gaten.

Waterloo Biergarten in Hannover (HMTG / Martin Kirchner)

Foto door Martin Kirchner / HMTG

Ben jij al eens in Hannover geweest? Welke cafés en restaurants kun jij aanraden?

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen