Drink een Aperol Spritz in Italië (Foto ©RossHelen via Shutterstock)

Zomerdrankje: Aperol Spritz, a sexy spritz of summer

In Italië bestaat dit kleurrijke aperitief al meer dan 100 jaar, maar in de rest van Europa lijkt Aperol Spritz pas sinds een paar jaar aandeel op de Hollandse terrastafel te winnen. Ik zag het sexy feloranje drankje zelf eind 2010 voor het eerst her en der in vooral Italiaanse etablissementen in Frankfurt, maar sinds deze zomer hoor ik steeds vaker om me heen ‘He, ken jij de Aperol Spritz al?’

Aperol Spritz, a sexy spritz of summer

Nu is het een kwestie van dit heerlijke bitterzoete aperitivo op de kaart van de kroeg om de hoek te krijgen. Wat mij betreft wordt het dé zomerhit van 2012!

Aperol is een lichte likeur (11%) met een bitterzoete smaak. Duidelijk herkenbaar is de sinaasappel, daarnaast zit er ook gentiaan, rabarber en kina in. Een hippe, passionele en vervolmaakte Mediterrane variant van onze oud-Hollandse oranjebitter zou je kunnen zeggen.

Aperol Spritz, a sexy spritz of summer

Mix met Aperol

Deze Spritz wordt in Italië in elke stad op een eigen manier gemixt, maar een basisregel is dat het uiteindelijke drankje niet meer dan 15% alcohol bevat. Aperol zelft maakt haar Spritz als volgt:

3 delen Prosecco
2 delen Aperol
1 deel spuitwater/spa

Vul een glas met ijsblokjes en leg er een plakje sinaasappel op. Giet hierop de Prosecco en het beetje spuitwater. Maak de Spritz af met de 2 delen Aperol.

Of meer, wat jij wil. Elke Italiaan doet het op z’n eigen manier, dus waarom jij niet? Je kunt er zelfs voor kiezen om het spuitwater weg te laten, maar dat is geheel je eigen verantwoordelijkheid!

Aperol Spritz, a sexy spritz of summer

Ik drink mijn Aperol het liefst uit een mooi groot rode wijn- of Bourgogneglas. Doordat het zonlicht optimaal met je ijsklontjes kan spelen, stráált je glas echt. Zo sexy!

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?

Foto’s door RossHelen, via Shutterstock
Dit wil je wellicht ook lezen
FOODIES: Koken met Marley Spoon

Maaltijdbox: Koken met Marley Spoon

Sinds kort is Nederland weer een leuk maaltijdbox rijker: Marley Spoon, een uit Duitsland overgewaaid bedrijf dat je wil inspireren in de keuken. Ik mocht me laten inspireren en kookte…
Lifestyle boeken voor een leuker leven

5 Lifestyle boeken voor een leuker leven

Een leuker leven willen we allemaal wel. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het halve internet staat vol met tips. Lees je liever een goed boek? Deze…