Lifestyle boeken voor een leuker leven

5 Lifestyle boeken voor een leuker leven

Een leuker leven willen we allemaal wel. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het halve internet staat vol met tips. Lees je liever een goed boek? Deze lifestyle boeken helpen jou met een leuker leven!

5x Lifestyle boeken voor een leuker leven

Lifestyle blogs en boeken met tips voor een leuker leven zijn er in overvloed. Want wie wil er nu geen leuker leven? Zonder dollen, iedereen komt weleens op een punt dat dingen even niet zo lekker lopen. Je hebt het druk, zit niet lekker in je vel of bent op een punt in je leven beland waarop je afvraagt of dit nu alles is.

Wat je vervolgens doet, is voor iedereen persoonlijk weer anders. Dat zal ook ongetwijfeld afhangen van wat er precies niet loopt. Heb je een paar slechte dagen of zijn er serieuzere dingen aan de hand?

De leukste lifestyle boeken

Voor wie vooral wat inspiratie en tips van anderen zoekt, zijn de volgende lifestyle boeken met handige (en realistische!) tips een aanrader.

1. Het Happiness project – Gretchen Rubin

Ik kocht The Happiness Project van Gretchen Rubin een paar jaar geleden voor mezelf op een vliegveld. Enigszins sceptisch, toch las ik het boek binnen de kortste keren uit. Zelfhulpboeken zijn niet per se mijn ding; gelukkig is dit boek dan ook niet een typisch zelfhulpboek. Wat je wel krijgt, is een realistisch en nuchter verslag van hoe Gretchen probeert gelukkiger te worden. Want ondanks haar huis, gezin en baan merkt ze op een dag dat ze niet zo gelukkig is als ze zou kunnen zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gretchen Rubin (@gretchenrubin) op

Gretchen besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven: van geld en financiën tot (ont)spullen in huis en hobby’s. Stap voor stap probeert ze zo een gelukkiger mens te worden. Niet elke uitdaging zal voor jou van toepassing zijn, toch staan er een hoop handige tips in die je naar wens kunt toepassen in je eigen leven.

Persoonlijke aanrader!

Koop Het Happiness project hier als paperback in het Nederlands of Engelse paperback of als e-book.

2. Steeds leuker – Jelle Hermus

Schrap alle ellende en ontdek een kortere route naar een leuker leven! Dat is kort gezegd het motto van de schrijver Jelle Hermus. Je kent hem wellicht al van zijn blog soChicken.nl, waar hij jaarlijks ruim 7 miljoen mensen (!) inspireert met zijn tips om een leuker en liefdevoller leven te leiden.

Nu heeft hij zijn praktische tips ook omgezet in een boek met eerdergenoemd motto: Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jelle – soChicken.nl (@jellehermus) op

Dat doet hij met zijn kenmerkende ‘broednestmethode’, (broeden op een leuker leven). Door middel van kleine veranderingen werk je aan drie belangrijke pijlers in je leven: vrijheid, blijheid en betekenis. Ja, er staan open deuren in, zoals hij zelf zegt. Maar zolang je er zelf niet doorheen loopt, zal er niets veranderen. Met zijn boek geeft hij je dus een zetje in de juiste richting.

Een goede reminder om eens vaker te kijken naar hoe je het voor jezelf leuker kunt maken!

3. Mindgym, sportschool voor je geest – Wouter de Jong

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren.

Hij wisselt wetenschappelijke inzichten af met praktische oefeningen. Dankzij persoonlijke anekdotes, rake citaten en interessante feiten word je zo in 12 weken getraind op meer een leven met meer focus, rust en energie. Onderwerpen als waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is, de kunst van het falen en meer gedaan krijgen in minder tijd komen allemaal aan bod.

4. The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k – Sarah Knight

Voel je je gestrest, zit je agenda vol met afspraken en ben je er klaar mee om het iedereen naar de zin te maken? Hoog tijd om daar geen energie meer in te stoppen. Dat klinkt soms makkelijker gezegd dan gedaan.

In The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k wordt uitgelegd hoe je je losmaakt van ongewenste verplichtingen, schaamte en een schuldgevoel. In plaats daarvan leer je je aandacht te richten op jezelf en op mensen en zaken die je wél gelukkig maken.

Leer meer over de Magic of Not Giving a F*** en de Not Sorry Method van Sarah Knight

Van familieruzies tot aan het hebben van een bikinilichaam (spoiler: trek een bikini aan en voilà, daar is je bikinilijf!), de eenvoudige ‘Not Sorry Method’ zorgt voor meer ruimte in je hoofd en meer tijd, energie en geld voor de dingen die er wél toe doen.

5. Dingen anders doen – Lianne Keemink

Lianne Keemink, online al jaren bekend als The Self Help Hipster, schreef een boek over kleine gewoonteveranderingen voor een nóg leuker leven. Jezelf goede gewoontes aanleren is namelijk niet altijd even makkelijk. Met praktische en vooral nuchtere tips schrijft Lianne je stap voor stap naar het stellen van realistische doelen en het veranderen van kleine gewoontes om zo je leven een stuk leuker en makkelijker te maken.

Wat zijn jouw favoriete lifestyle boeken of manieren om een leuker leven te leiden?

3 reacties
  1. Leuk! Ik heb de eerste twee gelezen en van de vierde hoorde ik een veelbelovende bespreking op de Selfhelp Hipster Podcast. Ken je die? Is een aanrader als je van zelfhulpboeken houdt.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen