De leukste Utrecht hotspots

Hotspot: De Markt Utrecht

Restaurant De Markt, een populaire hotspot in hartje Utrecht en dé plek waar ik afgelopen zondag met een vriendin neerstreek voor onze jaarlijkse date.

Hotspot: De Markt Utrecht

Keuze te over wanneer je tijdens een dagje Utrecht wegens wil eten. Restaurant De Markt Utrecht is gevestigd in de Drieharingstraat, een klein maar gezellig horeca-straatje in het centrum van Utrecht. Het restaurant staat bekend om haar veelal Italiaanse specialiteiten, waar je zowel overdag als ‘s avonds van kunt genieten.

Vorig jaar zomer at ik er al eens met een vriendin, nadat we met moeite het laatste tafeltje konden bemachtigen. Nu strijk ik er neer rond lunchtijd met lekkere trek.

Lunchen bij Restaurant De Markt in Utrecht

Waar ik normaal enorme fan ben van vers belegde broodjes en sandwiches, kozen vriendin G. en ik nu voor een warme lunch. Wij aten een pizza met tomaat, mozzarella, pesto en pijnboompitten, en een heerlijke vegetarische lasagne van geroosterde groenten, tomaat, mozzarella en groene kruiden. Ik koos voor de kleine portie (€ 8,95) en had daardoor nog genoeg ruimte om wat van de enorme pizza van vriendin G. mee te pikken.

Lunchen bij Restaurant De Markt in Utrecht

Dineren en wijn bij De Markt

Wie ‘s avonds wil dineren heeft ook keuze uit voor- en hoofdgerechten met een Italiaans tintje. Naast vis en vlees staan er ook (eenvoudige) pizza’s en traditionele pasta’s op het menu. Bekijk ook vooral even de wijnkaart voor een passende wijn, van wit tot mousserend.

Meer (w)eten over Restaurant De Markt Utrecht

Ik genoot hier van een leuke setting en een smakelijke lunch, al had mijn portie best wat groter gemogen. Zelf eten bij De Markt?

Je vindt De Markt op Drieharingstraat 27, 3511 BH Utrecht (030 – 230 09 91), www.restaurantdemarkt.nl

Zondag /m donderdag geopend vanaf 12:00 uur; op vrijdag en zaterdag open vanaf 11:00 uur. Reserveren voor een terrastafeltje is niet mogelijk, neem voor grotere gezelschappen telefonisch contact op.

Wat is jouw favoriete restaurant in Utrecht?

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Uit eten bij Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Antwerpen heeft veel fijne plekken om te eten. Pasta Hippo Vino is er zo één: een restaurant met drie verschillende delen waar je kunt lunchen, uitgebreid dineren of gewoon lekker…
Cafe Zondag Maastricht ©watzijzegt.com

Hotspot: Café Zondag Maastricht

Café Zondag Maastricht staat bekend als een café met eigen karakter. Overdag kun je er terecht voor vers belegde broodjes, bagels en panini, ‘s avonds staan er onder meer tapas…