Wat te doen in New York - Watzijzegt

Hier haal je de beste pizza’s in New York City

Op zoek naar de beste pizza’s in New York City voor een lekkere snack tussendoor, als lunch of diner? Bij deze restaurants haal je de best pizza’s in town: hier vind je de lekkerste pizza’s in New York. 

5x De lekkerste pizza’s van New York City

Een beetje toerist in New York City haalt minstens één keer een lekkere pizzapunt als lunch of snack tussendoor. Zelfs locals genieten maar wat graag van een rijkelijk belegde pizza; het zal je dan ook niet verbazen dat je eindeloos veel restaurants in New York kan vinden die pizza’s serveren.

Hier haal je de beste pizza’s in New York City

Hoe kies je nu de beste uit al die verschillende maar oh zo lekkere pizza adressen? Ik deel vijf favorieten, getipt door NYC & Company. Hier worden de pizza’s gemaakt met de beste ingrediënten en speciale bereidingswijzen. Goed voor de allerlekkerste pizza’s in town. Om je vingers bij af te likken: hier haal je de beste pizza’s in New York City!

Roberta’s

261 Moore St, Brooklyn, NY 11206

Deze hotspot was een van Brooklyn’s eerste hipster restaurants. Roberta’s en haar beroemde pizza hebben de wijk Bushwick op de culinaire kaart gezet. Je voelt de gezelligheid wanneer je de pizzeria, gevuld met picknicktafels, binnen loopt.

In de hoek staat een gigantische houtoven waar bijna aan de lopende band de lekkerste pizza’s uit worden getoverd. De bijbehorende restauranttuin is een knusse plek waar bezoekers in de winter lekker kunnen opwarmen rond een kampvuur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roberta’s (@robertaspizza)

John’s of Times Square

260 W 44th St, New York, NY 10036 (www.johnspizzerianyc.com)

Wie New York zegt, denkt aan Times Square. Tussen de wirwar van fluorescerende teksten en grote reclame schermen bevindt zich John’s of Times Square. Hier een pizzapunt halen, staat garant voor een hele beleving. Het gebouw, dat ooit een kerk was, heeft een uniek karakter en een enorme koepel van glas-in-lood.

Net als John’s op Bleecker Street, bakt deze vestiging haar pizza’s op kolen in een steenoven voor een authentiek smaak. John’s pizza’s hebben een dunne korst en zijn belegd met een smeuïge kaas en huisgemaakte saus.

Kesté Pizza & Vino

271 Bleecker St, New York, NY 10014 (kestepizzeria.com)

Voor iedereen die droomt over de beste pizza’s van Napels, is Kesté Pizza & Vino een must visit! Dit fantastische restaurantje in Greenwich Village wordt gerund door Italiaan Roberto Caporuscio. Hij kreeg zijn training van de beste pizzachefs en maakt nu de heerlijkste Napolitaanse pizza’s.

Caporuscio heeft persoonlijk de authentieke pizza uit Napels naar New York gebracht en alle lokale Italianen zullen de uitstekende kwaliteit beamen! Proef hier de beste traditionele ingrediënten als buffel mozzarella, parmaham en San Marzano tomaten, watertanden gegarandeerd.

Motorino Pizzeria

139 Broadway, Brooklyn, NY 11211

Net als de wijk Williamsburg trekt Motorino een relatief hip publiek. De Napolitaanse pizza die hier wordt geserveerd is extra knapperig en meer dan rijkelijk belegd. Een echt topper is de pizza met spruitjes (!): proef de perfecte balans tussen pancetta, pittige knoflook, spruitjes en romige mozzarella! Er zijn ook vestigingen in East Village en Upper West Side.

Pasquale Jones

187 Mulberry Street, New York, NY 10012 (www.pasqualejones.com)

Last but not least een echt Italiaans restaurant in New York’s authentieke Italiaanse wijk, Nolita. Pasquale Jones wordt druk bezocht en dat is niet voor niets. Tegenovergesteld aan de meeste Italiaanse restaurants in New York is Pasquale Jones’ menu, net als de inrichting, geïnspireerd door de moderne kant van Italië.

Naast de uitgebreide menukaart vind je hier allerlei wijnsoorten die de verschillende regio’s in Italië representeren. Een echte aanrader om een avondje door te brengen met vrienden of familie.

Meer lezen over New York City?

Dit wil je wellicht ook lezen
Bistro Mathilda Oostende

Hotspot: Bistro Mathilda Oostende

Bistro Mathilda Oostende is een familie-gerunde bistro aan de rand van het bekende Leopoldpark, op loopafstand van het Casino-Kursaal. Een restaurant dat je zeker niet voorbij moet lopen wanneer je zoekt…