RECEPT: ONE POT PASTA

RECEPT: One Pot Pasta (spaghetti met tomatensaus in een pan)

One pot pasta  is al een tijdje populair in culi-land. Het idee is dat je alle ingrediënten tegelijk in een pan doet, aan de kook brengt en eindigt met de perfecte pasta. Ideaal wanneer je geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Is het ook echt een aanrader?

Recept: One Pot Pasta

Als ik iets kan waarderen, zijn het wel snelle en simpele gerechten waarvoor je niet urenlang in de keuken hoeft te staan. Zo af en toe komen er ineens van die recepten voorbij die precies dat beloven. Zoals de one pot pasta, waar alle foodies op internet al laaiend enthousiast over zijn. Ik probeerde het uit en gooide alle verse groenten die ik in de koelkast had liggen in een grote pan en hoppa.

Spaghetti met tomatensaus in één pan

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

 • 250-300 gr spaghetti (ik ga meestal uit van 75 gr spaghetti per persoon)
 • 550-600 ml water (+bouillonblokje naar smaak)
 • 200 gram cherrytomaatjes
 • 1 courgette, in blokjes gesneden
 • 1 (rode) ui, gesnipperd
 • 1 rode peper, fijngesneden
 • 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden
 • flinke scheut tomatenpuree of passata
 • scheut olijfolie
 • kruiden naar smaak (ik gebruikte peper, zout, oregano & paprika)
 • Parmezaanse kaas (optioneel)

Doe de olijfolie in een grote pan – bij voorkeur met stevige bodem – en doe vervolgens alle alle ingrediënten erbij. Giet water erbij tot alles net onder water staat. Je kunt de spaghetti eventueel in tweeën breken zodat het beter in de pan past. Voeg een bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur wat lager en laat sudderen.

Kook de one pot pasta in zo’n 12-15 minuten gaar – afhankelijk van hoe gaar je alles wilt hebben – of tot het kookvocht goed is ingedikt. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt op de bodem.

Haal vervolgens de pan met pasta van het vuur, roer alles even door en schep op. Breng de one pot pasta op smaak met versgemalen peper. Serveer met wat versgeraspte Parmezaanse kaas en eet smakelijk.

One pot pasta (via Unsplash)RECEPT: ONE POT PASTA

Simpeler kan bijna niet, toch? Je kun variëren met tal van groenten, pasta soorten en zelfs vlees als je dit wilt (uiteraard bak je dit dan eerst even aan in de pan voor je de rest van de ingrediënten erbij voegt).

Heb jij de one pot pasta al eens geprobeerd?

Dit wil je wellicht ook lezen