FOODIES: Koken met Marley Spoon

Maaltijdbox: Koken met Marley Spoon

Sinds kort is Nederland weer een leuk maaltijdbox rijker: Marley Spoon, een uit Duitsland overgewaaid bedrijf dat je wil inspireren in de keuken. Ik mocht me laten inspireren en kookte met de maaltijdbox van Marley Spoon.

Maaltijdbox: Koken met Marley Spoon

Het principe van het Marley Spoon Maaltijdpakket. is simpel: elke week kun je kiezen uit maar liefst 30 gerechten die door chef-koks zijn samengesteld. Jij kiest zelf je gerechten en hoe vaak je een bestelling wilt ontvangen en de recepten en ingrediënten worden vervolgens bij je thuis bezorgd.

Mijn ervaring met Marley Spoon

Ik koos voor conchiglioni gevuld met groenten en Ras el Hanout en een recept voor zacht gegaarde zalm met soba noedels en wakame wortels. Na mijn bestelling krijg ik een bevestiging in mijn mailbox, ínclusief afleverdatum. Een paar dagen later wordt mijn foodbox afgeleverd.

Alle ingrediënten zitten in per gerecht in een grote papieren zak en je krijgt het recept er inclusief tafelverhaal, bereidingswijze en -tijd + wijntip  bij. Koken maar!

Gerecht: Gevulde conchiglioni met Ras el Hanout

Koken met Marley Spoon - Gevulde conchiglioni

De gevulde pasta wordt geleverd met verse groenten, kruiden en een handige kaart met uitleg over het gerecht, de bereidingswijze en een wijnsuggestie. Natuurlijk lees ik niet goed en vul ik de conchiglioni met groenten én saus maar soit. Het eindresultaat smaakt er gelukkig niet minder om!

Gerecht: Zalm met soba noedels & wakame wortels

Het zalm gerecht vereist minder voorbereiding maar meer ingrediënten die ik nog niet ken. Zo heb ik nog nooit soba noedels gemaakt of gekookt met wakame of dashi no moto. Maar na veertig minuten heb ik binnen zes stappen een overheerlijk bordje zacht gegaarde zalm op een bedje van  soba noedels voor m’n neus. Heerlijk!

Waarom wel/niet gebruik maken van Marley Spoon?

Voordelen van Marley Spoon

+ Het menu verandert wekelijks, zit vol met eerlijke, duurzame producten en de kans is groot dat er wel iets naar je gading bij zit.
+ De verschillende recepten zijn wat mij betreft zeker inspirerend: ik kookte met ingrediënten waar ik nog nooit eerder mee had gekookt en vond het heerlijk.

Nadelen van Marley Spoon

Je kunt de gerechten op verschillende dagen in de week laten bezorgen. Als je niet in de Randstad woont, zijn de bezorgdata echter wel wat minder flexibel.
Elk gerecht is voor minimaal 2 personen (a €9,50 per persoon) te bestellen. Op zich logisch maar voor mij als single niet per se ideaal, al kon ik van elk gerecht ruim 2 dagen eten en zijn de kosten daarmee omgerekend heel schappelijk.

Aanrader? Jazeker. Misschien niet voor elke week maar heb je een keer een etentje, wil je uitpakken of heb je gewoon zin in iets anders, overweeg dan zeker Marley Spoon!

Ik kreeg deze foodbox opgestuurd door Marley Spoon.
Lees hier mijn disclaimer.
2 reacties
  1. 9.50 per persoon vind ik vrij duur voor een gerecht. Het is leuk om een paar recepten te besparen, maar daarna zou ik toch zelf naar de winkel gaan om de ingrediënten te kopen. Idd wel heel leuk voor een etentje!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen