TRAVEL: Op pad met Weekendjeweg.nl

Een weekendje Westerbork met Weekendjeweg.nl

Wil jij er even tussenuit in eigen land en zoek je nog een leuke bestemming? Boek je trip met Weekendjeweg.nl en ga bijvoorbeeld naar Westerbork in Drenthe.

Een weekendje Westerbork met Weekendjeweg.nl

Of ik er even tussenuit wilde met Weekendjeweg.nl. Met drukke werkweken achter de rug én in het vooruitzicht, zag ik wat ontspanning wel zitten. En dus toog ik vorige week met een vriendin richting het Drentse Westerbork voor een verblijf in Abdij de Westerburcht.

Specialist in korte vakanties Weekendjeweg.nl bestaat in 2015 inmiddels alweer vijftien jaar en vernieuwde daarom onlangs haar look & concept. Naast de mogelijkheid om hotelaanbiedingen en arrangementen te boeken, vind je op de site nu ook inspiratie en tips over tal van bestemmingen.

Zoek en vind het leukste weekendje weg

Via de zoekfunctie kun je meerdere wensen invoeren, die vervolgens worden gekoppeld aan de best passende bestemmingen binnen zowel Nederland als Europa. Handig om zo snel het leukste weekendje weg te vinden dus.

Overnachten in Abdij de Westerburcht in Westerbork

Vriendin H. en ik stappen ‘s middags in de auto en komen na een rit van anderhalf uur aan in Westerbork in Drenthe. “Jullie verblijven in de bibliotheekkamer.”, horen we bij het inchecken in Hotel Abdij de Westerburcht en we kijken elkaar ietwat geamuseerd aan. Dat klinkt interessant.

Overnachten in de bibliotheekkamer

Zodra de kamerdeur opengaat, zijn we blij verrast. Wat een toffe inrichting, zeker voor twee nerds als wij! Als onze badkamer een bubbelbad blijkt te hebben, zijn we helemaal enthousiast. Hier zullen we ons wel vermaken.

Abdij de Westerburcht, Weekendjeweg.nl Weekendje weg Westerbork: Abdij de Westerburcht, Weekendjeweg.nl

De boekenkasten worden natuurlijk aan grondige inspectie onderworpen.

Heerlijke high tea in Westerbork

Tijd om op bed te ploffen, is er echter niet want er staat een high tea op ons te wachten. Ik ben fan van high tea’s. Voor mij is het vaak de ideale combinatie van hartige hapjes en zoete traktaties – scones are the best! – en het staat garant voor een gezellige middag met vrienden of familie.

Abdij de Westerburcht biedt zowel high tea’s als high wines aan. Voor ons stond er dus een theedate op het programma. Een hele uitgebreide zelfs, waar we meteen op aanvielen wegens grote honger. Even dacht ik nog, is er wel genoeg? Maar zoals altijd zit ik nog voor alles op is al bommetje vol.

Weekendje weg Westerbork: High tea, Abdij de Westerburcht, Weekendjeweg.nlAbdij de Westerburcht, Weekendjeweg.nl Weekendje weg Westerbork: High tea, Abdij de Westerburcht, Weekendjeweg.nl Weekendje weg Westerbork: High tea, Abdij de Westerburcht, Weekendjeweg.nl Weekendje weg Westerbork: High tea, Abdij de Westerburcht, Weekendjeweg.nl

Sandwiches met rosbief, wraps met zalm, verse scones met marmelade, chocolade brownies… ik krijg er acuut weer trek van.

Na de high tea gaan we even terug naar onze kamer om uit te buiken. We hebben de grootste lol om enkele boeken die we in de kast ontdekken en besluiten dan dat het tijd is voor een wijntje en wat avondeten.

Pub & bubbels als diner

We strijken neer bij Iers restaurant & pub De Turfsteker (Hoofdstraat 48, 9431 AE Westerbork). Een paar wijntjes, smakelijke pub meal en goede gesprekken later gaan we weer richting hotel. Er wacht immers een bubbelbad op ons!

Heerlijk weekendje weg in Westerbork

Na een wat korte maar verkwikkende nacht vallen we aan op het ontbijtbuffet, voor we weer uitchecken. We lopen nog een uurtje rond in de omgeving van Westerbork – je bent zo het dorp uit, waar je bos & heide tegenkomt – en dan zit het erop.

We zijn nog geen 24 uur in Westerbork geweest maar vreemd genoeg voelt het voor ons allebei veel langer. Wat een heerlijk weekendje weg!

Wat is jouw favoriete weekendje weg?

Ik verbleef in Hotel Abdij de Westerburcht op uitnodiging van Weekendjeweg.nl
Lees hier mijn disclaimer.
7 reacties
  1. Wat een leuke plek om even te verblijven, het ziet er allemaal erg gezellig uit. De omgeving bij Westerbork is mooi om te wandelen!

    1. Zeker! Wij hebben uiteindelijk maar een uurtje rondgewandeld maar je bent ook echt zo in het bos en op de hei. Heerlijk!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen