Hotel in Oisterwijk: overnacht in het NEO KVL Hotel by Tasigo

Designhotel in Oisterwijk: Overnacht in het NEO KVL Hotel****

Nachtje weg in Brabant en op zoek naar een tof designhotel? Overnacht in het nieuwe NEO KVL hotel in Oisterwijk, op loopafstand van het centrum en station.

Hotel tip: NEO KVL Hotel in Oisterwijk

In het Brabantse Oisterwijk is sinds dit voorjaar een trendy viersterrenhotel geopend. Het NEO KVL hotel is gevestigd op het terrein van de voormalige leerfabriek Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk.

Tijdens de hoogtijdagen van KVL – die werd opgericht in 1916 – vormde Oisterwijk het hart van de leerindustrie in Europa. Met moderne ontwikkelingen kwamen andere tijden en begin twintigste eeuw sloot de fabriek voorgoed. Sindsdien heeft het fabrieksterrein flinke veranderingen ondergaan.

Van leerindustrie tot moderne hotspot

Anno 2022 is het KVL-terrein een levendige en unieke plek in Oisterwijk, waar je lokale ondernemers, artisanale horeca en nieuwbouwwoningen bij elkaar vindt. En nu dus ook een gloednieuw designhotel.

Ik werd uitgenodigd om het NEO KVL hotel zelf te ervaren en Oisterwijk en omgeving te ontdekken. Dit trendy design hotel NEO KVL werd dit jaar zelfs al door het horecaplatform Entree genomineerd voor de categorie ‘Best New Hotel 50+ Rooms’.

Over NEO KVL by Tasigo ā€“ designhotel in Oisterwijk

Het industriƫle pand waarin NEO KVL hotel gevestigd is, ademt historie. Overal vind je nog verwijzingen naar de vroegere leerfabriek, van enorme ramen en leren bekleding op de muur tot kleine details van (vegan) leer in de hotelkamers.

Het NEO KVL hotel is gevestigd in het U-gebouw; ooit het meest markante gebouw op het terrein. Oude kantoren zijn omgebouwd tot moderne hotelkamers en in een ander deel van het pand worden grote werkruimtes en appartementen gerealiseerd.

Atrium van het NEO KVL hotel in OisterwijkAtrium van het NEO KVL hotel in Oisterwijk

Het moderne atrium in het NEO KVL hotel Ā©watzijzegt.com

Dankzij een glazen overkapping vormt de U-vorm nu een groot modern atrium, ideaal voor sociale events en feesten. Ik beleefde er al een feestelijke avond, toen ik samen met andere genodigden kennis maakte met alle ins & outs van het hotel en de hotspots in de omgeving.

Overnachten in het NEO KVL hotel

Designhotel NEO KVL heeft 68 modern ingerichte kamers, elk met hun eigen inrichting en faciliteiten. Alle kamers zijn voorzien van ruime bedden, badkamer met regendouche (en badjas) en smart-tv. Ook vind je in elke kamer voorzieningen als een kluisje, koelkastje, koffie en thee, al hangt het van je kamertype af of je alleen een waterkoker hebt of ook een koffieapparaat.

Kamertypes: van comfort tot suite

Afhankelijk van je voorkeur en budget kun je kiezen uit vier kamertypes: van een Comfort Room (vanaf ā‚¬130,- per nacht), Comfort Deluxe (vanaf ā‚¬150,- p/n), Premium Suite (vanaf ā‚¬170,- p/n) en Grand Suite (vanaf ā‚¬210,- p/n).

Hotel in Oisterwijk: overnacht in het NEO KVL Hotel by Tasigo Ā©watzijzegt.comHotel in Oisterwijk: overnacht in het NEO KVL Hotel by Tasigo Ā©watzijzegt.com

Een comfort room in het NEO KVL hotel in Oisterwijk Ā©watzijzegt.com

Ik overnacht in een comfort room op de tweede verdieping, aan de voorkant van het pand. De kamer is ruim genoeg voor twee personen, net als het bed. En hoewel het matras steviger is dan ik ben gewend, slaap ik prima.

Van de liften direct naast de kamer heb ik gelukkig ook weinig last. Ik hoor ‘s avonds laat nog wel een paar goederentreinen langs razen – het spoor ligt een paar honderd meter naast het hotel. Maar aangezien ik altijd met oordopjes slaap, merk ik ook dat nauwelijks.

Badkamer comfort room in NEO KVL Hotel in Oisterwijk Ā©watzijzegt.com

Badkamer comfort room in NEO KVL Hotel in Oisterwijk Ā©watzijzegt.com

Het is even puzzelen met de airco die de kamer heerlijk koel maakt terwijl het buiten zomers warm is, maar ‘s nachts net iets teveel frisse wind veroorzaakt. Iets waar ik in elk hotel mee worstel, want wat is nu de ideale instelling? Gelukkig sta ik zonder stijve nek op en kan ik na een regendouche mijn ogen uitkijken bij het ontbijtbuffet.

Eten en drinken in het NEO KVL hotel

Als ik iets fijn (en belangrijk) vind in hotels, is het wel het ontbijt ‘s ochtends! In NEO KVL kun je daarvoor elke ochtend terecht in restaurant NEON. Hier wordt elke ochtend tussen 7-10 uur een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd (in weekenden tot 10:30 uur).

Eten en drinken in NEO KVL Hotel in Oisterwijk Ā©watzijzegt.com

Er zijn twee hotelbars: eentje naast de lobby en de Sky rooftopbar op de vijfde verdieping. Vanaf het dakterras van deze bar heb je een geweldig uitzicht over de skyline van Oisterwijk en omgeving.

Eat sleep travel @ Sky Bar Neo KVL Hotel OisterwijkHet uitzicht over Oisterwijk en omgeving vanaf het dakterras Ā©watzijzegt.com

Het uitzicht over Oisterwijk en omgeving vanaf het dakterras Ā©watzijzegt.com

Ook zakelijke gasten kunnen in het hotel terecht: zo zijn er diverse vergaderruimtes. Het wellness centre bestaat uit een spa en fitnessruimte, die in de loop van het jaar open gaan.

Meer weten over het NEO KVL hotel?

Adres: Almystraat 12, 5061PA Oisterwijk (Plan je route)

Het hotel ligt op nog geen 10 minuten lopen van het centrum van Oisterwijk. Het treinstation van Oisterwijk ligt op 500 meter afstand. Kom je met de auto? Het hotel beschikt over eigen parkeergelegenheid.

Ik had een fijn verblijf in het NEO KVL Hotel in Oisterwijk en zou hier zeker nog eens terugkeren voor een overnachting. Zeker wanneer dan ook de laatste puntjes op de i zijn gezet en alle faciliteiten zijn geopend.

Boek je hotel Ook overnachten in het NEO KVL Hotel in Oisterwijk?
Bezoek www.neokvl.com voor meer informatie of boek hier een hotelkamer*.

Designhotel in Oisterwijk: Overnacht in het NEO KVL Hotel****

Ik verbleef in het NEO KVL Hotel in Oisterwijk op uitnodiging.
Dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring.
Lees mijn disclaimer voor meer uitleg.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen