Overnachten in The Duke Hotel Den Bosch

The Duke Boutique Hotel Den Bosch

Of ik een nachtje wilde komen slapen in The Duke Boutique Hotel in Den Bosch. Dit pas geopende, trendy hotel ligt midden in het centrum van deze Brabantse stad, telt slechts 17 kamers en richt zich op comfortabele luxe én healthy living. Dat wilde ik dus wel!

The Duke Boutique Hotel Den Bosch

Na krap een uurtje rijden is het in de binnenstad van Den Bosch even zoeken naar een parkeerplaats. We rijden een paar rondjes maar vinden dan een parkeergarage die op loopafstand van ons hotel ligt. In de Kerkstraat speuren we nog even zoekend rond – het staat niet met grote koeienletters aangegeven – maar al gauw kunnen we ons melden bij de receptie.

Overnachten in The Duke in Den Bosch

Boetiekhotel The Duke telt slechts 17 kamers die stuk voor stuk met zorg zijn ingericht. Het hotel bevindt zich op de tweede en derde verdieping van het voormalige postkantoor, waarin tevens een sportschool te vinden.

Onze Junior Suite met Balcony is ruim en voorzien van alles wat een nachtje in een hotel comfortabel maakt. 30 m² ruimte, een Duke Size Bed van 210×180 cm, een glanzende Illy espresso machine met espresso cups & Bio Numi Thee van het huis en een goedgevulde ‘biologische’ minibar waar we sapjes, frisjes en noten vrij uit mogen pakken.

Wat te doen in Den Bosch? Overnacht in The Duke Hotel Den Bosch

Boek zelf een overnachting bij The Duke Boutique Hotel Den Bosch

Junior Suite with Balcony

Onze ruime suite heeft als enige kamer in het hotel een balkonnetje in de categorie ‘klein maar fijn’. Ideaal om even een frisse neus te halen en de drukte van de terrassen beneden ons te ontlopen.

Boek zelf een overnachting bij The Duke Boutique Hotel Den Bosch

Als we na een avondje uitgebreid eten en borrelen terug komen in het hotel, ploffen we allebei neer op ons bed. We kijken nog wat tv en dan, slapen! Al blijkt dat ondanks het fijne bed wat makkelijker gezegd dan gedaan… Zoals bekend ligt het hotel midden in het centrum en dus uitgaansgebied van Den Bosch. Op uitgaansavonden en in het weekend kan het dus zijn dat je onverhoopt wordt getrakteerd op serenades van het uitgaande publiek.

Tip: een paar oordoppen in je toilettas kan nooit kwaad.

Toch sta ik de volgende ochtend best fris naast m’n bed. De grote inloop-regendouche wil ik eigenlijk niet meer verlaten en de speciaal voor het hotel ontwikkelde bad & doucheproducten bevallen ook prima.

#nevernoteating

Als er een ding is waar je mij blij mee kan maken, is het wel een ontbijtbuffet in een hotel. The Duke stelt niet teleur. Diverse koffie en theekeuzes, vers brood en croissantjes, een redelijk aanbod aan beleg (al ben ik al tevreden als er kaas ligt) en een ruime keuze aan ontbijtgranen en de zogenaamde superfoods.

Wat te doen in Den Bosch? Overnacht in The Duke Hotel Den Bosch Ook het buffet van The Duke stelt niet teleur: het bescheiden aanbod van vers brood, croissantjes, eitjes, beleg en yoghurt met een ruime keuze aan zogeheten super foods om je ochtend goed mee te beginnen, zorgen voor een goede start van de dag.

Onze kennismaking met Den Bosch is kort maar krachtig en ik vermoed dat ik ook zeker nog een vervolgbezoek plan om de volgende keer wat langer van de stad te genieten (door omstandigheden verloren we helaas wat tijd van ons geplande weekend).

Mocht ik daar meteen een weekendje Den Bosch van maken, dan check ik zeker of The Duke een kamer vrij heeft!

Zelf overnachten in The Duke hotel Den Bosch?

Zelf overnachten in The Duke Hotel in Den Bosch? Dat kan! Je boekt een hotelkamer onder andere hier.

Kerkstraat 69b, 5211 KE ‘s-Hertogenbosch
www.thedukehotel.nl

Heb jij  nog tips voor fijne hotels in Den Bosch?

11 reacties
  1. Dat ziet er zeer goed uit! Ik sla het alvast op in mijn travellist. Ik wil er wel een keertje heen.

  2. Wat een fijne sfeerfoto’s heb je gemaakt! Dit ziet er uit als iets om te bezoeken; alleen al voor dat ontbijt!

  3. Leuk dat je in ‘mijn’ stad bent geweest, maar ik hoopte ook nog wat over de stad te lezen. Leuk hotel niettemin, maar op fietsafstand denk ik dat ik toch maar in mijn eigen bedje blijf liggen :D

  4. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik wil er meteen naar toe, als ik die foto’s zie. Zal ook wel een fotogenieke locatie geweest zijn dus :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen