Mijn jaar in reizen 2016

blooming Bergen: heerlijk duinhotel voor een weekend aan zee

Op zoek naar een heerlijk hotel aan het strand? Blooming Bergen is een mooi duinhotel aan zee, waar je terecht kunt voor rust, ontspanning en lekker genieten.

Duinhotel blooming Bergen

Uitwaaien aan het strand is soms precies wat een mens nodig heeft. Met je voeten in het zand kijken naar de zon die langzaam in zee zakt en de drukte van alledag van je af laten glijden. Ik verbleef onlangs in Hotel blooming Bergen, een heerlijk duinhotel voor een weekend aan zee waar je precies dat kunt doen.

We zijn Bergen al bijna uit als we plots de toegang naar blooming hotel zien én voorbij rijden. Vijf minuten later lopen we grinnikend langs het welkomstbord: You made it.

De kamer is nog niet klaar dus we strijken buiten neer op één van de zonnige terrassen van het hotel en bestellen lunch en een drankje. Het is ideaal zomerweer voor een weekend aan zee, wat een geluk.

Heerlijk hotel voor een weekend aan zee

blooming Bergen: heerlijk duinhotel voor een weekend aan zeeblooming Bergen: heerlijk duinhotel voor een weekend aan zee

Blooming Bergen biedt rust en lekker eten ©watzijzegt.com

Ik geniet van een flinke portie gerookte zalm op brood terwijl mijn reisgenoot een enorme salade probeert te verorberen. Op hoeveelheden wordt in elk geval niet beknibbeld hier. Op gastvrijheid ook niet, ontdekken we even later.

Onze kamer is gesitueerd op de begane grond. Hoewel je hierdoor vanaf je eigen terrasje mooi uitkijkt op de binnenvijver, slaap ik persoonlijk liever op een hogere verdieping. Noem het paranoïde, ik voel me prettiger on higher ground. Dat blijkt geen enkel probleem en binnen de kortste keren mogen we een kamer op de derde verdieping ons thuis noemen voor de komende nacht.

Bijkomend voordeel van een hogere verdieping: een ritje met de lift. Lachen gegarandeerd!

blooming beach

Na een korte opfrissessie is het tijd om op de fiets te stappen. Het hotel verhuurt fietsen voor hele (€11,50) en halve dagen (tot 14.00 uur en vanaf 14.00 uur voor €6,50 per dagdeel). Het is prachtig fietsen in de omgeving van het hotel, maar wij hebben een gericht doel. Sinds dit voorjaar heeft het hotel namelijk ook een eigen strandpaviljoen, Soul Beach, ruim zes kilometer verderop in Bergen aan Zee.

De receptioniste van het hotel belt vooruit om een dinerreservering door te geven terwijl wij monter op de fiets stappen. De route naar het strand gaat dwars door bos en duingebied over een speciaal daarvoor aangelegd pad. Ideaal, al zijn onze billen blij dat we 6,5 kilometer verderop de fiets kunnen parkeren en op een van de loungebanken van blooming beach kunnen neervlijen.

Loungebanken klinken weliswaar als hipsterhemel, blooming beach verwelkomt iedereen van jong tot oud(er).

blooming beach, Parkweg 37, 1865 AG Bergen aan Zee

Relaxen kan prima bij Blooming Beach in Bergen aan ZeeHeerlijk dineren bij Blooming Beach in Bergen aan ZeeHeerlijk dineren bij Blooming Beach in Bergen aan ZeeHeerlijk dineren bij Blooming Beach in Bergen aan Zee

Bubbels & beach braingames

Zo’n avond als deze vraagt erom te starten met bubbels. Anderhalf uur later verkassen we naar een van de tafels en genieten we van een bijzonder smakelijk dagmenu van drie gangen. De gamba’s vooraf zijn de lekkerste die ik in tijden heb gegeten, de zeebaars op gierst precies goed en de aardbeien met ijs een prima afsluiter. Onze attente serveerster heeft bovendien eerder dan wij in de gaten dat het eerste gerecht wat lang op zich laat wachten en lost dat snel op met een extra drankje.

Het strandpaviljoen verwelkomt niet alleen gasten van blooming, al zijn er veel die gebruik maken van een hotel+diner arrangement. Voor (zakelijke) groepen worden zelfs speciale activiteiten op het strand georganiseerd. Van beach braingames waarbij teamspirit en concentratievermogen op de proef worden gesteld tot blooming Olympics, waar sportiviteit en uithoudingsvermogen centraal staan.

Als de zon ondergaat

blooming beach in Bergen aan Zeeblooming Bergen: heerlijk duinhotel voor een weekend aan zeeZonsondergang aan het strand

Wij laten de spelen voor wat ze zijn en genieten rustig van de ondergaande zon, voor we weer richting het hotel fietsen. Dat blijkt al uitdaging genoeg voor twee mensen met weinig gevoel voor richting en een routeplanner die géén rekening houdt met het tijdstip.

Het hotelbed lonkt en dankzij twaalf kilometer fietsen door zilte zeelucht verheug ik me intens op deze nacht aan zee.

Zondags ontbijtbuffet

Het allerleukst aan slapen in hotels is misschien toch wel het ontbijtbuffet ‘s ochtends. Zo middenin de zomer is het hotel zo goed als volgeboekt en dat is te merken in de ontbijtzaal. Het is druk. Gelukkig is er nog een zo goed als lege zijzaal waar we in alle rust onze croissants en scrambled eggs eten.

We zitten al aan de koffie wanneer de grote tafel in de ruimte door twee gezinnen met kinderen wordt bezet, kinderen die een stuk wakkerder zijn dan wij. Tijd voor meer koffie.

Ontbijtbuffet in blooming hotel in BergenOntbijtbuffet in blooming hotel in BergenOntbijtbuffet in blooming hotel in Bergen

Uitgebreid ontbijten bij blooming

Dat blooming een bijzonder kindvriendelijk hotel is, mag duidelijk zijn. Als kinderloze zeker niet iets waar ik mijn hotels op selecteer, maar families zitten hier meer dan goed. Er zijn familiekamers, een zwembad, speciale speelruimte en ouders die hun even alleen van elkaar willen genieten, kunnen zelfs een oppas inhuren via het hotel.

Een oppas hebben wij niet nodig. We checken uit na een comfortabel verblijf. Wat een heerlijk weekend aan zee, ik ben weer even volledig opgeladen.

Ik kom zeker nog eens terug om Bergen en omgeving te verkennen. Nog een laatste keer snuiven we de frisse lucht hier aan de kust in voor we weer richting ons dagelijks leventje rijden.

Zelf overnachten in blooming Bergen?

blooming hotel
Duinweg 5
1861 GL Bergen (nh)
(072) 5820520
bloom@weareblooming.com
www.weareblooming.com

Blooming Bergen biedt kamers voor elk wat wils: van éénpersoonskamers (6m²) tot familiekamers en luxe suites. Je boekt al een hotelkamer vanaf €85,-.

Kende jij blooming Bergen al?

Ik verbleef in Hotel blooming Bergen op uitnodiging.
Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

9 reacties
  1. Mooie foto’s van het hotel en ook de foto’s van zonsondergang zijn heel mooi! Ik had al van het hotel gehoord, maar ik ben zelf al VEEL te lang niet naar het Nederlandse strand geweest.

    1. Aaah, dank je wel! En ik herken dat, sinds ik in het midden van het land woon, ga ik nog maar nauwelijks naar het strand. Jammer eigenlijk, want het is echt heel fijn af en toe :)

  2. Wat goed, ik ga hier deze zomer heen!! Zo leuk om te zien :)
    Gaan met mijn oma een weekend haar verjaardag daar vieren, eindelijk weer lekker uitwaaien aan het Nederlandse strand. Ben ook érg benieuwd naar het hotel!

  3. Ik kende dit hotel niet, maar het ziet er mooi uit. Prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik hou van de zee, dus ik onthoud dit hotel!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen