Upper Joffre Lake in British Columbia, Canada

3 Redenen waarom ik Canada als zomerbestemming wel zie zitten

Canada staat vooral bekend om besneeuwde bergen en landschappen en koude winters. Toch blijkt Canada als zomerbestemming bijzonder veel te bieden. 3 redenen waarom ik Canada als zomerbestemming wel zie zitten.

Waarom ik Canada als zomerbestemming wel zie zitten

Bij Canada denken veel mensen waarschijnlijk al snel aan besneeuwde bergtoppen en lange, koude winters. Geweldig voor een bijzondere wintersportvakantie. Deze winterse beelden zijn in elk geval mijn eerste associatie met Canada. Maar het land heeft natuurlijk nog drie andere seizoenen, dus waarom zou je er niet in de zomer heen gaan? Drie redenen waarom ik Canada als bestemming voor een bijzondere zomervakantie wel zie zitten.

1. Helikoptervlucht over de Niagara Falls

In de categorie ‘Zeg nooit nooit’ staat een helikoptervlucht maken. En hoewel ik die ook ooit weleens over de immense skyline van New York City wil maken, staat een helikoptervlucht over de Niagara Falls toch wel een op goede tweede plek.

Helikopterzicht op de Niagara Falls in Canada

Helikopterzicht op de Niagara Falls in Canada (foto door Jiratthitikaln Maurice // Shutterstock)

De Niagara Falls in Ontario zijn ontzettend spectaculair om te zien en staan bijna bij iedereen hoog op het verlanglijstje tijdens een bezoek aan Canada. Als je er dan toch bent, kun je het wellicht meteen maar groots aanpakken, nietwaar?

Tijdens een sensationele vlucht vanuit Niagara District Airport zweef je vlak boven de enorme watervallen, met een uniek uitzicht als gevolg. Daarna vlieg je over Niagara-on-the-lake, de bekende wijnstreek van de regio en andere historische bezienswaardigheden. Dat lijkt me dus echt geweldig om mee te maken, al vermoed ik dat ik de reisziektepillen niet moet vergeten.

2. Kamperen in de ongerepte natuur

Het is al bijna een half leven geleden dat ik voor het laatst kampeerde, dus als ik me wil laten overhalen tot back to basic en slapen in een tentje moet de ‘beloning’ wel heel groot zijn. En ik geloof dat de Canadese wildernis dat wel kan bieden.

Voor de echte avonturiers die hun tent het liefst opzetten aan de rand van een prachtig bergmeer heeft Canada sowieso genoeg mogelijkheden, zoals de Yukon regio of zoals hieronder, het Upper Joffre Lake in British Columbia.

Upper Joffre Lake in British Columbia, Canada

Zet je tentje op langs de oever van Upper Joffre Lake in British Columbia, Canada (Foto door Pierre Leclerc // Shutterstock)

Ik persoonlijk voel me meer aantrokken tot een camping met wat meer faciliteiten, of liever nog een echte glamping verblijf. Slapen in een luxe ingerichte tent in de natuur iets buiten Toronto of een bijzonder boomhuis midden op Vancouver Island.

Of, over ultieme droomreis gesproken, in een gehuurde camper, waarbij je je tijdelijke huis op wielen gewoon meeneemt terwijl je dwars door Canada reist. Even goed inlezen voor een eerste keer op camperreis en gaan met die .. camper!

3. Walvissen spotten in Canada

Canada staat bekend als walvis-walhalla en de zomermaanden zijn de beste tijd om zowel walvissen als orka’s het wild te spotten. in te spotten. In British Columbia – in de buurt van Vancouver Island – is de kans met orka’s op de gevoelige plaat vast te leggen het grootst.

De meeste tours gaan vanuit Victoria op Vancouver Island, maar ook vanuit Vancouver zelf kun je de boot pakken op zoek naar deze bijzondere dieren.

Bijzonder: Humpback Whales spotten bij Vancouver Island, Canada

Bijzonder: Humpback Whales spotten bij Vancouver Island, Canada (foto door Regien Paassen // Shutterstock)

Voor de Humpback Whales schijnt een zodiac vanuit Tofino, aan de andere kant van Vancouver Island, de beste kansen te geven. Ook aan de oostkant van Canada zwemmen een aantal walvissoorten. Vanuit Nova Scotia kun je op zoek gaan naar de Minke Whales. Zeldzame Beluga Whales zijn soms te bewonderen vanuit Tadoussac in Quebec. Met zoveel locaties moet het toch lukken ze in het echt te zien, zou je denken.

Tenzing Travel - Canada

Drie prima redenen om Canada als zomerbestemming op de reiskalender te zetten dus ooit. Mijn bucket list is weer een stukje langer.

Liever op wintersport? City & Ski: de ultieme wintersportvakantie in Canada

Wat denk jij van Canada als zomerbestemming?

Foto’s door Jiratthitikaln Maurice (1), Pierre Leclerc (2), Regien Paassen (3) via Shutterstock.com

11 reacties
  1. Staat bij ones ook met stip op één, enkel het kamperen moet ik achterwege laten, als chronisch rugpatiënte ga ik toch voor iets meer comfort en heb ik een goeie matras nodig op even te bekomen? Dit jaar allereerste keer de plas overgegaan en zuidwesten van de VS doorkruist, ook enorm genoten!

  2. Jaaa, doen!!!! IK ben 4 jaar geleden in West Canada geweest in september en ik vond het heerlijk. De natuur, de rust en oneindigheid. De Indian Summer in Canada is zo ontzettend mooi.

  3. Doen! Ben nu een keer in het westen en in het oosten geweest en qua natuur is vooral het westen (BC en Alberta) héél tof. Bizar blauw water en eindeloos veel bergen met besneeuwde toppen. Maar de Niagara watervallen zitten natuurlijk in het westen, en die zijn ook wel weer heel gaaf!

  4. Zeker doen! Het is een fantastisch land. Ik heb ook 3 weken rondgereden in British Columbia en het is zeker de moeite waard. Ik ben nog niet zo vaak buiten Europa geweest, maar zeker één van de mooiste landen die ik heb gezien. Veel beren spotten, hele vriendelijke mensen en ruige natuur. :)

  5. Heb 12 (!) jaar geleden 3 weken rondgereden in West-Canada en het is nog steeds een van de beste reizen die ik ooit heb gemaakt! Schitterend natuurgebied: watervallen, immense meren, gletsjers en de imposante besneeuwde bergtoppen, schitterend! Ben toen ook naar Tofino geweest en op eigen risico (het was erg stormachtig weer die dag) in een Zodiac de zee in gegaan. Onbeschrijfelijk moment toen we na lange tijd vlak bij twee walvissen terechtkwamen. Behalve dat euforisch moment, zal ik nooit die vreselijke lucht vergeten wat volgens onze gids ‘whale breath’ was ;-D

  6. Helemaal met je eens! Ik bezocht West Canada in juni verleden jaar. Ik deed precies zo’n whale watch tour op Vancouver Island en ik wandelde naar Upper Joffre Lake. Dat is inderdaad echt een idyllische plek om wild te kamperen. Dit najaar ga ik richting het Oosten, de natuurparken in en een bezoek aan de Niagara Falls mag zeker niet ontbreken. Koud heb ik het trouwens niet gehad daar, wij hadden zelfs geregeld bijzonder lekker weer :)

  7. Oooh, dat moet je inderdaad écht eens doen! Ik ben dit jaar voor het eerst naar Canada geweest en het was fantastisch! Ik schreef m’n volledige reisroute trouwens uit op de blog, mocht je interesse hebben ;-)! Wij zijn ook met het tentje gegaan en dat was in een woord prachtig. Onze route was van Vancouver tot Calgary, waar de prachtige Rocky Mountains het helemaal afmaakten! Zeker doen dus :)!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen