Doen op Tweede Paasdag: Paaseieren zoeken

Doen op Tweede Paasdag (en het is geen meubelboulevard)

Nog geen plannen voor vandaag en toch zin in last-minute actie? Dit kun je doen op Tweede Paasdag (en nee, er zit geen meubelboulevard tussen!).

Doen op Tweede Paasdag (en het is geen meubelboulevard)

Tweede Paasdag is traditiegetrouw zo’n vrije dag waarop we, na een volle dag vreten, vinden dat we nog even gezellig met de familie op stap moeten. Dat resulteert steevast in lange files richting meubelboulevards en tuincentra, waar je vervolgens rijen dik door de paden schuifelt.

Gelukkig kan dat ook anders. Nog geen plannen vandaag? Dit kun je doen!

Amsterdamse Musea

De meeste musea en instellingen in onze hoofdstad zijn open tijdens nationale feestdagen, al kunnen openingstijden variëren van gewone bezoekdagen. Je bent vast niet de enige wanneer je vandaag een museum in Amsterdam bezoekt.

In 2017 kon je met de Rijenradar van iAmsterdam vooraf checken hoelang je in de rij zou staan. De pilot is inmiddels afgelopen maar met deze 5 tips kun je de drukte hopelijk alsnog vermijden.

De Haagse Markt

Geen zin in een meubelboulevard of tuincentrum, maar wel om te shoppen? In Den Haag kun je zoals elk jaar naar de grootste openluchtmarkt van Europa. Tussen 9.00 en 17.00 uur struin je tussen de ruim 540 kramen met exotisch fruit en dagverse vis tot trendy kleding, (mode)accessoires, bloemen, snoepgoed, stoffen en schoenen.

Herman Costerstraat
www.dehaagsemarkt.nl

Nationaal Park De Hoge Veluwe

In Nationaal Park De Hoge Veluwe in Hoenderloo kunnen kinderen t/m 12 jaar vandaag op zoek naar maar liefst 500 gekleurde paaseieren. De gelukkige vinders van een gouden, zilveren of bronzen ei winnen mooie prijzen.

De streekmarkt op het Marchantplein wordt ook deze maandag omgetoverd tot een gezellige paasmarkt, van 11 tot 17 uur. Tussen 10 tot 13 uur kunnen kinderen op het Marchantplein hier paasmandjes maken, geschminkt worden en zich laten verrassen door een ballonnenkunstenaar.

Paaseieren

Kasteelloop ‘De Halve van De Haar’

Sportievelingen kunnen vandaag de benen uit hun lijf rennen tijdens de Kasteelloop ‘De Halve van De Haar’. Het kasteeldorp Haarzuilens wordt gebruikt als start- en finish locatie. Verschillende afstanden voeren lopers door het pittoreske Haarzuilens, langs de Haarrijnse Plassen, de oude dorpskern van Vleuten en als hoogtepunt het park en de prachtige tuinen van Kasteel de Haar.

Paaskermis, Deventer

De Paaskermis in Deventer is elk jaar te vinden op het Platvoet Evenemententerrein (Roland Holstlaan). Hier zorgen 35 attracties ook dit jaar weer voor plezier en vermaak. Tijdens Pasen kunnen kinderen paaseieren zoeken en is er daarnaast een grote braderie met ruim 50 kramen.

Netflix-marathon

Geen zin om de deur uit te gaan? Bingewatch je favoriete series of ga voor een film. Meer Netflix-tips lees je hier.

Zelf stap ik vandaag in de auto voor een Paasbrunch bij mijn zusje. Daarna staat vermoedelijk een Netflix-sessie gepland en zijn er nog reisreportages uit te werken.

Wat ga jij nog wat doen op Tweede Paasdag?

5 reacties
  1. Veel plezier met de brunch en Netflix! Ik ga zo heel flitsend naar de Praxis, net geen meubelboulevard, en klusspullen halen. Er moeten wat lampen, planken en plantenbakken opgehangen worden. Dus ik hoop voor m’n buren dat ze weg zijn vandaag ;).

  2. Voor tweede paasdag staat het volgende op het programma: klussen, logeerboel opruimen en een beetje relaxen nu de visite weer naar huis is.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen