Proef Wageningen met deze tips

Wat te doen in Wageningen: Proef Wageningen met deze tips

Gelderse stad Wageningen is een mengelmoes van historie en nieuwe ontdekkingen, waar lokaal en internationaal hand in hand gaan. De stad heeft genoeg te bieden voor een dagje uit of weekendje weg. Proef Wageningen zelf: dit wil je doen in Wageningen!

Wat te doen in Wageningen

Op de rand van Gelderland en Utrecht ligt Wageningen, stad van de vrijheid en city of life sciences. Deze universiteitsstad biedt meer dan alleen met je neus in de boeken, er is voor jong en oud meer dan genoeg te doen.

Proef Wageningen met deze tips

Hoog tijd om mijn eigen home town eens in het zonnetje te zetten. Want of je nu graag lokale lekkernijen aanschaft, een kaskraker of liever een filmhuis bekijkt of met je neus in de wind door de uiterwaarden banjert, het kan allemaal. Proef Wageningen zelf met deze uiteenlopende tips!

Film en terras bij Heerenstraattheater

Voor een film hoef je helemaal niet naar de grote stad. Het Heerenstraattheater heeft naast vier knusse zalen ook nog een borrelruimte en ‘s zomers een heerlijk terras, waarop je zelfs pizza’s van Italiaanse overbuurman Sa Lolla kunt bestellen.

Adres: Molenstraat 1B, 6701 DM Wageningen, www.heerenstraattheater.nl

Summer in the city ?

Een bericht gedeeld door N A T A S J A – WAT ZIJ ZEGT (@natasjadb) op

Beeldengalerij Het Depot en Linnaeus

Aan de Arboretumlaan huist Beeldengalerij Het Depot, een podium voor hedendaagse beeldhouwkunst. Het Depot is gevestigd op drie locaties, die onderling met elkaar verbonden zijn door Arboretum De Dreijen. Naast tentoonstellingen worden geregeld rondleidingen, lezingen en symposia georganiseerd.

In het restaurant van Het Depot – Restaurant Linnaeus – smul je van een (h)eerlijke keuken in een geweldige omgeving. Reserveren is aanbevolen.

De beeldengalerij is gratis toegankelijk, voor openingstijden kun je terecht op de website.

Adres: Arboretumlaan 4, 6703 BD Wageningen, 0317-467 736, www.hetdepot.nl.

Meer over kunst & cultuur in Wageningen vind je op cultuurinwageningen.nl.

Uit eten in Wageningen

Lunchen en dineren bij Bisou

Lekker lunchen kan prima bij Restaurant Bisou, te vinden aan de Markt in Wageningen. Goed gevulde broodjes, salades en soepen en een aantal kleine gerechtjes speciaal voor de kids. En voor wie écht trek heeft is er de Big Mick, een dubbele cheeseburger uit naam van de chef.

Adres: Hoogstraat 13, 6701 BK Wageningen, restaurantbisou.nl. Geopend voor lunch en diner van woensdag t/m zondag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NATASJA | WAT ZIJ ZEGT | BLOG (@natasjadb) op

Haute cuisine bij Hotel de Wereld

Geschiedenis snuiven en gastronomisch dineren, het kan allebei bij Hotel De Wereld. Het bekendste gebouw in het centrum ligt aan het 5 Mei Plein in het centrum van de stad. Het verloor weliswaar onlangs zijn Michelin-ster, toch is aan de kwaliteit van het eten nog steeds niets aan te merken.

Adres: 5 Mei Plein 1, 6703 CD Wageningen, www.hoteldewereld.nl

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NATASJA | WAT ZIJ ZEGT | BLOG (@natasjadb) op

 

Winkelen in Wageningen

De Hoogstraat is de winkelstraat van Wageningen. Hier vind je zowel lokale als landelijke winkels. Duik vooral af en toe eens een zijstraat in, zoals de Junusstraat. Hier vind je vooral lokale winkels om je keukenkastjes mee aan te vullen.

Voor koffie en thee ga je naar Columbus

Voor koffie & thee ga je naar Kookwinkel Columbus (Junusstraat 27a), waar je zowel coffee-to-go, koffiebonen en vers gemalen koffie én vers gezette koffie kunt krijgen.

Bergstraat

Aan de andere kant van het centrum ligt de Bergstraat. Hier snuffel je bij Antiquariaat De Beschte (Bergstraat 22) tussen de oude boeken. Een paar deuren verder vind je Imagine (Bergstraat 26), voor een fijne combinatie van boeken, kunst, design en koffie.

Snuffel tussen de oude boeken bij Antiquariaat De Beschte (Bergstraat 22)

Slapen in Wageningen

Wageningen is niet enorm groot, toch zijn er prima overnachtingsmogelijkheden te vinden. Zo is Hotel de Wereld in het centrum nog steeds een populaire verblijfplaats voor Wageningse gasten en bezoekers. Je boekt hier al een luxe kamer vanaf €125,- en een suite (inclusief ontbijt) vanaf €250,-.

Iets verder van het centrum ligt Hotel de Wageningsche Berg, waar je voor bijzonder lage prijzen al een kamer boekt met de mooiste uitzichten over Wageningen en omgeving.

Adres: Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen, 0317 – 495 911

Lunchen en wandelen bij Hotel de Wageningsche Berg

Heerlijk lunchen en wandelen bij Hotel de Wageningsche Berg

Zoek een hotel in WageningenBooking.com

Wat is jouw favoriete spot in Wageningen? En hoe vaak ga jij op pad in eigen stad?

5 reacties
  1. Wat een leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens dat vooral de zijstraatjes de moeite waard zijn om eens in te lopen; er komen steeds meer leuke winkels. Kom je weleens in de Bergstraat?

    1. Dank je! :D En heel soms, maar eigenlijk te weinig! Heel af en toe bij snuffel ik wat rond bij Antiquariaat de Beschte, de nieuwere spots ‘moet’ ik nog steeds eens opzoeken!

      1. Ik zie nu pas je reactie én de aanvulling op je blog. Wat leuk dat je Lily’s hebt genoemd! Ik ga je blog zeker even delen op onze Facebookpagina :-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen