24 april: lunchen in Assen bij Touché

Voor lunch en diner in Assen ga je naar Restaurant Touché

Na 160 kilometer rijden ben ik wel toe aan een vroege lunch. Ik schuif aan tafel bij Restaurant Touché Assen en weet met moeite te kiezen uit de smakelijke gerechten uit de kaart; ik wil ze allemaal wel!

Lunch en diner bij Restaurant Touché in Assen

Op Tripadvisor topt Touché de lijst van 85 restaurants in Assen. Niet verkeerd, want hoewel internet-reviews natuurlijk niet altijd het meest betrouwbaar zijn (ahum) en in Engeland iemand vorig jaar zijn schuurtje (!) op een nummer 1 positie op de beoordelingssite wist te krijgen, geeft het vaak wel een goede indicatie.

De stamtafel aan het raam, met uitzicht op de Markt, is voor ons gereserveerd en al gauw brengt iemand ons de lunchkaart. Op de kaart staan veelal huisgemaakte en ambachtelijke producten met zoveel mogelijk ingrediënten van biologische, lokale leveranciers.

Ik twijfel tussen de Salade Surf & Turf, met gamba’s en ossenhaas, of toch de Tuna Melt met oude kaas? Uiteindelijk ga ik voor de klassieke Club Sandwich met zalm.

Restaurant Touche aan de Markt in Assen

24 april: Lunchen in Assen bij Restaurant Touche Restaurant Touche in AssenLunchen in Assen bij Restaurant Touche 24 april: lunchen in Assen bij Touché

Een persoonlijke favoriet: Club Sandwich met zalm

Even later krijgen mijn tafelgenoten en ik onze borden voor onze neus. Aanvallen maar. Binnen de kortste keren is de Club Sandwich van mijn bord verdwenen. Een prima bodem voor de middag die komen gaat.

De sfeer nodigt uit om langer te blijven tafelen, maar helaas is daar deze keer geen tijd voor. Het restaurant serveert ook diner en high tea. Ik geloof dat ik daarvoor dus nog maar eens moet afreizen naar het noorden!

Ook eten bij Touche?

Je vindt Restaurant Touché in het centrum van Assen (Markt 20, 9401 GT) in Drenthe. De keuken van Restaurant Touché is open van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 21.00 uur.

Heb jij favoriete restaurants in Assen?

2 reacties
  1. Ik ben nog nooit in Assen geweest, terwijl het voor mij een uur rijden is. Ik wil best eens rond struinen daar en eten bij Touché, klinkt goed!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Burgerrestaurants poppen als paddenstoelen uit de grond. In Rotterdam at ik een paar weken geleden bij Ter Marsch & Co, waar je nu officieel de beste hamburgers van Nederland kunt eten.