Eten en drinken in een restaurant

Restaurants in Doetinchem: 8x de leukste hotspots

Ben je op zoek naar de beste restaurants in Doetinchem? Ontdek hier de leukste hotspots en gezellige plekjes om te eten en drinken in Doetinchem in de Achterhoek.

Restaurants in Doetinchem

Middenin de Achterhoek vind je Doetinchem, een uitgestrekte gemeente met een gezellig centrum en omringd door weilanden en natuur. De stad zelf is een ideaal uitgangspunt voor een weekend weg in de Achterhoek. Begin hier je dag met een hapje en drankje en ontdek de leukste hotspots en restaurants in Doetinchem met deze tips!

1. Ons Kafeetje

Deze groene koffiebar is de perfecte plek voor een heerlijk koffietje met gebakje of lekkere lunch. Ons Kafeetje is gevestigd in ‘t Gevang, een bijzondere lokatie met een lange geschiedenis. Ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal en rechtstreeks ingekocht. Dat proef je terug in je bestelling! Dinsdag t/m zaterdag open tussen 10.00 – 17.00 uur.

Adres: Nieuwstad 76, Doetinchem

2. Eetwinkel Van Mien

De Eetwinkel Van Mien is veel meer dan alleen dat. Naast culinaire cadeaus en delicatessen, kun je er dagelijks terecht voor een goed begin van de dag met smakelijk ontbijt en koffie of lekkere lunch tussen de middag. Neem plaats aan de bar met een sapje of koffie en wie trek heeft, kiest de soep van de dag. Rond borreltijd kies je voor een goed glas wijn en een lekkere borrelhap. Dagelijks geopend van 08:00 tot 20:00 uur.

Adres: Grutstraat 49, 7001 BW Doetinchem

3. Entree 1863

Bij Entree 1863, gevestigd in een prachtig historisch pand, wacht je een avond vol sfeer en gezelligheid. Onder leiding van chef-kok Jeroen en zijn toegewijde team, wordt jouw avond met vrienden of familie vooral smakelijk. Het menu wordt geïnspireerd door de Franse keuken met een modern tintje.

Adres: Grutstraat 44, Doetinchem

4. LEV Foodbar

Bij LEV Foodbar bestel je ‘tussengerechten’, kleinere gerechtjes waarvan je er meerdere kunt bestellen om zo van meer te kunnen genieten. Lokale seizoensgerechten staan centraal en je maaltijden vergezel je met en van de heerlijke wijnen, bieren van de tap of een fruitige cocktail. Door de open keuken krijg je ook een leuk inkijkje in wat er op tafel komt. Open voor lunch en diner.

Adres: Waterstraat 28, Doetinchem

Lekker eten en drinken bij LEV foodbar in Doetinchem

Lekker eten en drinken bij LEV foodbar in Doetinchem (foto ©LEV Foodbar)

5. Stampij!

Bij Stampij staan Achterhoekse producten centraal, van seizoensgebonden ingredienten uit de regio tot heerlijke wijnen. Laat je verrassen door de keukenbrigade met het KOM MAAR DOOR 3-, 4- of 5-gangenmenu (vanaf €44,50 per persoon).

Adres: Korte Heezenstraat 12, Doetinchem

6. Stretto Eten & Drinken Doetinchem

Zin in een romige cappuccino, een goed glas wijn, een heerlijke lunch of een authentiek Italiaans diner? Loop dan van woensdag tot zondag vanaf 11.30 uur binnen bij dit gezellige restaurant. Op de kaart vind je niet alleen dagelijks vers gebak, maar ook heerlijke broodjes, salades, pizzini’s, pasta’s, risotto’s en natuurlijk pizza’s, vers uit de steenoven. Mis ook zeker niet de Italiaanse high tea of wine – een echte aanrader!

Adres: Waterstraat 6, 7001 BH Doetinchem

7. Villa Ruimzicht

In Villa Ruimzicht draait alles om Aandacht, Ambacht en Achterhoek. Naast 42 ruime, comfortabele hotelkamers heeft het hotel twee restaurants, een kookstudio, vergaderruimtes en een verandaterras met prachtige parktuin.

Hotels in de Achterhoek: overnachten in Villa Ruimzicht in Doetinchem

8. De Zaak

In misschien wel een van de mooiste monumentale panden van de stad vind je De Zaak. Het restaurant aan de Grutstraat werd als eerste in Doetinchem voorzien van electriciteit en is inmiddels een gevestigde naam in de restaurantwereld.

Op de kaart staan onder meer heerlijke pasta’s en seizoensgerechten. Probeer ook het 5-gangen Bites arrangement, het theatermenu of hun Daily Bite. Dinsdag t/m zondag open vanaf 17 uur.

Adres: Grutstraat 16, 7001 BX Doetinchem

Meer inspiratie nodig voor een dagje uit in Gelderland?

Wat zijn jouw favoriete hotspots en restaurants in Doetinchem?

Dit wil je wellicht ook lezen