Citytrip Belfast: dit zijn de Must Do’s in Belfast: Titanic Belfast (foto door Alexey Fedorenko via Shutterstock)

Citytrip Belfast: dit wil je doen in Belfast

Belfast kent een roerige geschiedenis. Twintig jaar na the Troubles is de Noord-Ierse hoofdstad niet langer een no go. Sterker nog: tegenwoordig bruist de stad en vind je meer hippe pubs, geweldig eten en indrukwekkende bezienswaardigheden dan je in een weekend kunt proppen. Laat je verrassen tijdens een citytrip Belfast en sla deze must-do’s niet over!

Ga jij op stedentrip naar Belfast? Deze hoogtepunten wil je niet overslaan!

Het Noord-Ierse Belfast heeft de laatste decennia flink wat veranderingen ondergaan. Het verleden blijft zichtbaar in Belfast en tegelijkertijd is de stad de laatste 20 jaar ontwikkeld tot een moderne stad met oog op de toekomst.

Ik bezocht de stad zelf ooit halverwege de 00’s, toen het verleden nog een voelbaar stempel drukte. Tegenwoordig is de stad een geweldige bestemming voor een stedentrip, waar je Victoriaanse pubs naast hippe bars treft en dat beroemde schip nog steeds de aandacht trekt.

Citytrip Belfast: dit wil je doen in Belfast

Duik in de geschiedenis van de Titanic Belfast

RMS Titanic is waarschijnlijk het bekendste schip ter wereld. Het luxeschip was eigendom van de rederij White Star Line, bedoeld om trans-Atlantische tochten te maken en werd gebouwd in Belfast. De tragische afloop kent inmiddels iedereen.

Wie meer wil weten over de oorsprong en bouw van het schip, kan niet om Titanic Belfast heen. Dit bezoekerscentrum is een ware beleving met veel interactieve tentoonstellingen: hier leer je alles over het beroemde schip, van de bouw tot de tragische afloop midden in de oceaan.

Titanic Belfast (foto door Alexey Fedorenko via Shutterstock)

Duik in de geschiedenis van Titanic Belfast (foto door Alexey Fedorenko, via Shutterstock)

Ontbijt met ‘Het Beest van de markt’ bij St George’s Market

Ook op culinair vlak is Belfast flink ontwikkeld de afgelopen jaren. Er is voor elk budget en elke smaak wel een restaurant of café te vinden.

St George’s Market (12-20 East Bridge St, Belfast) is de oudste overdekte markthal in Ierland die nog steeds in gebruik is. Hier vind je George’s, waar je kunt smullen van lokale steak en verse vis. De echte lekkernij is de mammoth Ulster fry, een variant van het Engelse ontbijt en ook wel bekend als “het beest van de markt”.

Lees ook: Dé foodlovers guide to Belfast: 9 smaakvolle hotspots

Waan je in The Chronicles of Narnia

Schrijver CS Lewis, meest bekend van The Chronicles of Narnia) werd geboren in Belfast. Zijn nalatenschap wordt prachtig herdacht op het CS Lewis plein (278 – 280 Newtownards Road, Belfast), waar zeven bronzen beelden staan van karakters uit ‘The Lion, The Witch and The Wardrobe’, waaronder Aslan, The White Witch, en Mr Tumnus.

CS Lewis Square in Belfast (Visit Belfast)

Waan je in The Chronicles of Narnia op het CS Lewis plein (foto via Visit Belfast)

Bezoek de bekendste pub van Belfast

Ervaar Ierse traditionele muziek terwijl je geniet van een drankje in een van de vele bars en pubs in Belfast. De meest bekende is de Crown Liquor Saloon (Great Victoria Street,
Belfast), beschermd door de National Trust.

De bar is populair bij zowel locals als toeristen, niet in de minste plaats dankzij de prachtige inrichting met 19e-eeuwse tegels en glas-in-lood ramen.

Crown Liquor Saloon in Belfast

De Crown Liquor Saloon in Belfast (foto Visit Belfast)

Ken je whiskey bij The Friend at Hand

Noord-Ierland en whiskey gaan natuurlijk hand in hand. Liefhebbers willen zeker een bezoek brengen aan The Friend at Hand (35-43 Hill St, Belfast), waar whiskey zowel te koop als tentoongesteld wordt. Er worden meer dan tweehonderd soorten whiskey verkocht, inclusief hun eigen 13 jaar oude single malt.

Bekijk de murals van Belfast

Het onstuimige verleden van de stad is nog altijd zichtbaar, dankzij de talloze muurschilderingen in Belfast. Meer dan indrukwekkend en een belangrijke bezienswaardigheid voor de stad. Ontdek ze tijdens een Street Art Walking Tour.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Belfast (@visitbelfast) op

Vul je zakken bij Victoria Square

Shop-fans willen hun zakken vullen bij het overdekte winkelcentrum Victoria Square. Hier vind je naast bekende winkelketens als Topshop ook gezellige eettentjes en een bioscoop.

Kijk uit over de stad vanaf Cave Hill

Even toe aan iets anders? Bezoek dan Cave Hill Country Park, waar je prachtige wandelingen maakt door de natuur en tal van historische plekken kunt bezoeken, waaronder Belfast Castle (Antrim Road, Belfast). Vanaf Cave Hill heb je een prachtig uitzicht over Belfast. Je komt er met de Translink Metro Bus Route 1 (vertrekken vanaf Upper Queen Street in het centrum van Belfast).

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks naar Belfast, met vluchten naar de luchthaven George Best Belfast City (BHD). Tickets koop je vanaf €110 retour (exclusief €10 boekingskosten); te boeken via de website van KLM.

Meer inspiratie nodig voor je Belfast citytrip?
Voor de nieuwste to do’s bekijk je de websites van Visit Belfast of Ierland.nl.

Spon /adv / lees mijn disclaimer voor meer informatie

Dit wil je wellicht ook lezen