Uit eten in Newcastle: de leukste culinaire hotspots + restaurants in Newcastle

Uit eten in Newcastle: 8 culinaire hotspots + restaurants in Newcastle

Binnenkort uit eten in Newcastle en zoek je nog een plek voor koffie, lunch of diner? Dit zijn de leukste cafés en restaurants in Newcastle.

Uit eten in Newcastle: 8x culinaire hotspots + restaurants in Newcastle

In het noorden van Engeland ligt Newcastle, een verrassende stad voor een stedentrip. Newcastle heeft talloze cafés en restaurants voor elk budget. Voor budget opties rond £8 tot £15 kun je het beste je heil zoeken in de buurt van het Centraal Station en de Quayside of kies voor een take away meal. Rond Bigg Market vind je veel goedkope Italiaanse, Indiase, Griekse en zelfs Libanese restaurantjes waar je tijdens happy hours nog geen £10 betaald voor een drie-gangen maaltijd.

De beste cafés en restaurants in Newcastle

Zoek jij de beste culinaire ervaringen in Newcastle? Bij deze coffeeshops, cafés en restaurants in Newcastle kun je heerlijk uit eten of terecht voor een goede koffie of snack.

1. Pink Lane Coffee

Tegenover het Centraal Station ligt koffiespeciaalzaak Pink Lane Coffee – hier ga je heen voor goede koffie, smakelijke sandwiches en zoete snacks.

1 Pink Lane, Newcastle Upon Tyne, Tyne And Wear, NE1 5DW

2. Pani’s

In dit populaire Italiaanse restaurant vind je jezelf tussen de locals die net als jij genieten van de authenticiteit van dit familierestaurant uit Sardinië. Op de kaart staan Italiaanse gerechten met ingrediënten die rechtstreeks uit Italië zijn geïmporteerd of uit de regio komen. Let ook op de specials die regelmatig op de kaart staan.

61-65 High Bridge, Newcastle upon Tyne, Tyne & Wear NE1 6BX

3. Fat Hippo

De Fat Hippo heeft vestigingen in Newcastle centrum en in Jesmond. Hier moet je zijn voor authentieke burgers: van klassieke Amerikaanse burgers tot meer experimentele burgers met toppings als pindakaas (!), jam van chilipepers of gekarameliseerde bacon. Wees gerust: ook vegetariërs kunnen hier kiezen uit diverse opties, inclusief een burger van gefrituurde mac ‘n’ cheese.

4. Marco Pierre White Steak and Grill

“We have booked a table for you at Marco Pierre White Steakhouse and Grill. Dé Marco Pierre White die ik ken uit Masterchef Australia?! Doe ik toch zomaar mijn allereerste celebrity chef ervaring op in Newcastle! Marco stond die avond zelf niet in de keuken natuurlijk maar het eten smaakte er niet minder om. Het restaurant is gevestigd in boutique Hotel Indigo en heeft een strakke maar informele uitstraling. De bediening is attent, de wijn rijk en het eten heerlijk!

Heerlijk uit eten bij Marco Pierre White's restaurant in Newcastle

Het restaurant richt zich op betaalbare luxe en dat is merkbaar. Onze glazen zijn nooit leeg en we smullen van onze visgerechten die ook in dit steakhouse prima vertegenwoordigd zijn. Aanraders: mijn Smoked Haddock (schelvis) with Poached Egg, New Potatoes & Beurre Blanc, de Fillet of Sea Bass met Saffron, Chorizo, Lemon & Chilli Butter Sauce en niet te vergeten de sharing dessert plate waardoor je kunt genieten van een bord vol Engelse toetjes toppers (but for the rice pudding, ugh) en verse aardbeien. Yum.

2-8 Fenkle Street, Newcastle upon Tyne, NE1 5XN

5. The Centurion

There are no strangers in the Centurion Bar, only friends you haven’t met yet.

Een tikje corny maar pub liefhebbers zullen zich prima thuis voelen in The Centurion, dat door The Observer werd uitgeroepen tot meest indrukwekkende waterhole van Newcastle. De pub werd gebouwd in 1893 als wachtruimte voor eersteklas passagiers en is inmiddels miljoenen waard. Prima plek om een pint te drinken dus.

Central Station, Neville Street, Newcastle NE1 5DG

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Centurion Bar (@centurionbar)

6. Great British Cupcakery

15 Queen Street, Newcastle Upon Tyne

Voor heerlijke cupcakes, taartjes en pink lattes moet je naar Great British Cupcakery. Deze Instagram-hotspot lijkt zo uit de Harry Potter films te komen en wil je niet overslaan tijdens je bezoek aan Newcastle! Tip: zo populair dat je het beste kunt reserveren!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GB Cupcakery (@gbcupcakery)

7. Coop Chicken House

Voor liefhebbers van chicken & wings moet je naar Coop Chicken House Newcastle. Kip wordt hier geroosterd boven een open vuur en de chilisauzen zijn allemaal geproduceerd in Engeland.

COOP Chicken House, 25 Collingwood St, Newcastle upon Tyne NE1 1JE

8. Pleased To Meet You

Bar en restaurant Pleased To Meet You in Newcastle is een aanrader! Terwijl de bar bekend staat om geweldige gin-tonics is het restaurant een moderne Britse brasserie waar je zowel overdag als ‘s avonds kunt genieten van heerlijke seizoensgerechten. In de North East vind je boerderijen, kust en bossen in de buurt en dat is goed terug te zien op de menukaart.

41-45 High Bridge, Newcastle Upon Tyne, NE1 1EW (www.ptmy-newcastle.co.uk)

Heb jij nog culinaire tips in Newcastle?

4 reacties
  1. Oooh, ik ga over een paar weken naar Newcastle! Deze bookmark ik dus even ;-)
    Nog meer tips zijn welkom hoor!!

    1. Leuk! Ga je ook met de boot? En heb je al een programma? Mijn uitgebreide verslag volgt hopelijk binnen een paar dagen! Al was het zo’n kort bezoekje dat we in Newcastle zelf verder alleen geshopt hebben ;-)

  2. Ja lekker! Ik ben dol op goede tips. Ik ben nog nooit in Newcastle geweest, dus deze zal ik proberen te onthouden.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen