Maak een stedentrip Cardiff en bezoek Cardiff Bay

Citytrip Cardiff: dé alternatieve stedentrip voor jou en je vrienden

Zin in een gezellige stedentrip met vrienden aan de overkant van de Noordzee? Sla Londen en Manchester eens over en bezoek Cardiff, de vriendelijke hoofdstad van Wales waar modern en historie elkaar ontmoeten in een levendige stad.

Stedentrip Cardiff: dé alternatieve stedentrip voor jou en je vrienden

Grote kans dat wanneer jij een stedentrip naar Groot-Brittannië overweegt, je als eerste denkt aan bekende steden als Londen, Manchester of Newcastle. Heb je al eens aan Wales gedacht? Cardiff is sinds 1955 de hoofdstad van Wales en daarmee de jongste hoofdstad van Europa.

Cardiff heeft een bijzonder vriendelijk en compact stadscentrum dat je gemakkelijk te voet en per fiets verkent. Ideaal dus voor een stedentrip. Dit kun je doen tijdens je citytrip Cardiff!

Wat te doen in Cardiff

De eeuwenoude geschiedenis van de stad is nog goed kunt proeven en modern en historie zijn er naast elkaar te vinden. Het bekende Cardiff Castle staat bijvoorbeeld middenin de stad. Het bestaat uit een Romeins fort, een imponerend Normandisch kasteel en een Victoriaans-Gotisch paleis ineen. Voor een geweldig uitzicht over de stad, wil je de klim naar boven zeker maken.

Bezoek Cardiff Castle tijdens je Cardiff citytrip (foto via Shutterstock)

Bezoek Cardiff Castle tijdens je Cardiff citytrip (foto via Shutterstock)

Vlakbij Cardiff Castle staat het iconische Principality Stadium (voorheen bekend als Millennium Stadium), thuisstadion van de Welshe Rugby en regelmatig het toneel van grote sportevenementen. Hier wordt van alles georganiseerd, van rugbywedstrijden tot de comeback tour van The Spice Girls.

Ook prachtige historische panden zoals St. John’s Church, Llandaff Kathedraal en Castell Coch mag je niet missen.

Sla Cardiff Bay niet over

Maak een stedentrip Cardiff en bezoek Cardiff BayMaak een stedentrip Cardiff en bezoek Cardiff Bay

Lekker genieten aan Mermaid Quay, aan de waterkant van Cardiff Bay (foto’s via Visit Cardiff)

Het oude industriële havengebied Cardiff Bay is in de afgelopen jaren omgetoverd tot hip en bruisend waterfront. Wandel door het havengebied en je spot geheid spectaculaire jachten en bijzondere kunstprojecten.

Ook vind je hier leuke bars en restaurants waar je gezellig met vrienden kunt eten (of borrelen) aan het water. Wat je zeker een keer moet bestellen: ‘cawl’, ofwel een typisch Welshe stoofpot met groenten, vlees en kaas.

Norwegian Church Arts Centre in Cardiff Bay, United Kingdom

Of duik in een stukje geschiedenis en bezoek de Noorse Kerk, waar schrijver Roald Dahl vroeger met zijn gezin kwam (foto via Unsplash)

In de oude bibliotheek Yr Hen Lyfrgell is een cultureel centrum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Cardiff.

Kunst & cultuur in Cardiff

Een beetje bestemming biedt natuurlijk ook leuke winkelgelegenheid en musea. Ook dat kan prima in Cardiff. Bezoek bijvoorbeeld het gratis toegankelijke National Museum Cardiff (Cathays Park). Of voer zelf experimenten uit in wetenschappelijk centrum Techniquest (Stuart Street).

Op zoek naar een excentriek souvenir? In antiekwarenhuis Jacobs Market vind je niet alleen tal van curiosa; bovendien vind je vlakbij dit warenhuis Spillers Records, de oudste platenzaak ter wereld.

Cardiff's Big Weekend is een van de vele festivals die er worden georganiseerd

Cardiff’s Big Weekend is een van de vele festivals die er worden georganiseerd (foto via Visit Cardiff)

Ben je er in juli of augustus? Grote kans dat je in de weekenden kunt meegenieten met een Cardiff Festival.

De leukste hotspots in Cardiff

Voor lokale specialiteiten als zeeforel en Welsh Black beef kun je bij allerlei restaurants terecht, zoals The Potted Pig en Elevens Bar and Grill, gerund door voetballer Gareth Bale.

Restaurant Porter’s ligt net buiten het drukste gebied met bars en restaurants is de ideale plek om overdag even wakker te worden met koffie en ‘s avonds te genieten van entertainment, zoals het eerste pub-theater van Wales.

Spaanse invloeden zijn daarnaast ook hip en tapasbars als Bar 44 (waar je tussen de sherryvaten en strakke lijnen van een eigentijdse bar zit) en Curado zijn dan ook populaire hotspots onder locals en toeristen.

Citytrip Cardiff: dé alternatieve stedentrip voor jou en je vrienden

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks naar Cardiff, met vluchten naar de internationale luchthaven Rhoose Cardiff (CWL). Tickets koop je vanaf €140 retour (exclusief €10 boekingskosten); te boeken via de website van KLM.

Van en naar Cardiff

De reistijd naar Cardiff vanaf de luchthaven is ongeveer 35 minuten; een enkele busrit kost zo’n £5. De snelbusdienst van Cardiff rijdt overdag om de 30 minuten, zeven dagen per week.

Er rijdt dagelijks om het uur een trein van en naar het station in Cardiff (op zondag om de twee uur). Een shuttlebus verbindt de luchthaven in tien minuten met het nabije treinstation en kost je ongeveer £1.

Meer inspiratie nodig voor je citytrip Cardiff?

Voor meer Cardiff bezienswaardigheden en stedentrip-inspiratie bekijk je de websites van Ontdek Wales of Visit Wales.
Spon /adv / lees mijn disclaimer voor meer informatie

Dit wil je wellicht ook lezen