New York City diary II +Met Museum Tour

Wat te doen in New York City: Met Museum Tour

Na twee dagen wandelen door Manhattan en fietsen door Brooklyn, staan vandaag een Met Museum tour en een bezoek aan Central Park op het programma. En niet te vergeten ons diner bij Buddakan aan het eind van de dag. Een nieuwe New York City diary.

Doen in New York: Met Museum Tour door het Metropolitan Museum

De ideale vakantie mix is voor mij toch wel een combinatie van sight-seeing, ontspannen, lekker eten en zon & cultuur snuiven. Precies wat we vandaag gaan doen!

Semi-private Met Museum tour met City Wonders

Het is inmiddels mijn derde bezoek aan het Metropolitan Museum of Art, in de volksmond gewoon The Met, maar het verveelt tot nu toe nog steeds niet. Meer dan twee miljoen stukken worden tentoongesteld in het Museum, verdeeld over zeventien afdelingen en verschillende locaties.

Je vindt er zo’n beetje alles, van Egyptische, Romeinse en Griekse overblijfselen en voorwerpen uit de nieuwe steentijd  tot schilderijen van ‘s werelds beroemdste schilders, en zo’n beetje alles wat daartussen te bedenken is. Kostuums, tekeningen, beelden, instrumenten, foto’s, je zou dagenlang in het museum kunnen ronddwalen en dan nog niet alles hebben gezien. Handig dat we nu met een gids het museum ingaan dus.

Met een gids door het Metropolitan Museum in New York

Gids “Uncle Jeffrey” van City Wonders neemt ons mee en leidt ons op geheel eigen wijze langs de Egyptische geschiedenis, Europese sculpturen & middeleeuwse kunsten. Tussen neus en lippen door horen we van alles over zijn vroegere showbizz leven en ontmoetingen met een nicht van Jackie Kennedy. Bijzonder… vermakelijk, voor ons nuchtere Nederlanders.

New York City diary II +Met Museum Tour

Samen met het Amerikaanse stel – waarvan de man als New Yorker ook een heel vat geschiedenisfeiten uit z’n mouw schudt – worden we ruim drieënhalf uur op sleeptouw genomen door het museum.

Vermeer New York City diary II +Met Museum Tour
New York City diary II +Met Museum Tour Van Gogh
New York City diary II +Met Museum Tour
New York City diary II +Met Museum Tour
Het uitzicht vanaf het rooftop terras van het Met is dus prachtig! Central Park meets Manhattan skyline

We eindigen de tour op het dak van het Met, waar je vanaf het dakterras een prachtig uitzicht over Central Park en de skyline van Manhattan hebt. Met een zonnetje erbij een meer dan prettige plek om alle indrukken op je te laten inwerken.

Meer info over de Met Museum Tour of andere New York tour kun je vinden op de website van City Wonders (www.citywonders.com). Meer over het Metropolitan Museum kun je vinden op de museum website (www.metmuseum.org).

Bezoek aan Central Park

Central Park, New York City 2014

Na het Met wandelen we door het uitgestrekte Central Park. Ik ben elke keer weer verrast door de grootte ervan. Zo groot, dat je er met een beetje gemak nog best kunt verdwalen. We dwalen over de paden, langs het Reservoir, spotten eekhoorns, spelende kinderen, mensen die van de zon genieten en de rest van de wereld even lijken te vergeten. Wat een genot.

Dineren in SATC style bij Buddakan

Onze inner-Carrie komt naar boven als we ‘s avonds in de taxi naar Buddakan stappen. Buddakan (75 9th Ave, New York, NY 10011), gevestigd in het Meatpacking District, waar Carry en Mr. Big de avond voor hun bruiloft hun rehearsal dinner hielden en waar wij weken geleden al een tafel hebben gereserveerd.

Wanneer we naar ons tafeltje worden gebracht, lopen we langs de benedenruimte waar het beruchte diner plaats had. Oooh, daar willen we zitten! Helaas, geen filmspot voor ons. Het eten smaakt er echter niet minder door. Op een kleine misser na – er zit een haar van een keukenkwastje op mijn boneless sparerib – die direct wordt opgelost door het hele gerecht van de rekening te halen, is het eten geweldig.

We smullen van tuna spring & sesame shrimp rolls, pittige Asian green stir fry, sweet & crispy jumbo shrimp, lemon chicken en een goddelijke caramel bread pudding na. De rekening is ook flink gepeperd –  met twee personen, inclusief aperitief en fles wijn zijn we $180 kwijt en dan is ons voorgerecht nog kwijtgescholden – maar het is een mooi avondje uit.

Na een paar drankjes & dansjes in Le Bain – penthouse disco & rooftop bar van The Standard Hotel – stappen we weer in een taxi richting ons hotel.

Good night, New York!

16 reacties
  1. New York is an incredible city with lots of things to do and see, great for lovers of shopping and strong emotions.

    1. Haha jaaaah! Al aten wij uiteindelijk dus niet beneden in die hele mooie ruimte maar gewoon ergens aan een tafeltje boven :’) Maar het voelde toch wel heel SATC :D

  2. Als ik je verhalen lezen, lijkt het altijd of ik met je mee op pad ben, ik zit er altijd meteen helemaal in. (en proef de heerlijke smaken van de gerechten in mijn mond…..)

    1. Doehooooeeen! Met is cool! Al ben ik er na een paar uur meestal ook wel weer klaar mee. Weinig veranderd ten opzichte van vroeger wat dat betreft ;-)

  3. Ik kijk zo uit naar jouw NY diaries en ik kijk nu nog meer uit naar mijn reis naar NY straks!!!! En wat leuk dat je in het SATC restaurant hebt gegeten, goede tip, dat wil ik ook ;)!

    1. Ah, leuk om te horen! (of lezen eigenlijk) Eten bij Buddakan kan prima! Wij hebben vooraf wel gereserveerd via hun website. Heel benieuwd hoe jij NYC straks gaat vinden!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen